Zoek & boek

Tips voor een reis naar Cuba

Cuba is een schitterend land. Het zou op de wishlist van iedereen moeten staan, maar omdat het niet een standaard land is, schrikt het mensen wellicht af om toch die reis naar Cuba te boeken. Met onderstaande tips niet meer nodig!

Geld en betalen

De betrekkingen tussen Cuba en de VS zijn jarenlang onstabiel geweest. Nu is het wel rustiger tussen de twee landen, maar het is altijd verstandig om contant geld mee te nemen. Voor US dollars krijg je een slechte wisselkoers, neem dan ook Euro’s of Engelse Ponden mee. In Cuba wordt betaald met de Cubaanse Peso, de CUC, en de CUP, de Cubaanse Nationale Peso. De CUC is gekoppeld aan de US dollar en is officieel bedoeld als betaalmiddel voor toeristen. 1 CUC staat gelijk aan 22 CUP. Let op dat je altijd CUC als wisselgeld terugkrijgt.

Visum en vliegen

Om in Cuba toegelaten te worden, heb je een visum nodig. Een visum vraag je aan bij Cubaanse consulaat in Rotterdam. Het visum voor toeristen is 30 dagen geldig en kost ongeveer €22,-. Cubana Air wil dat hun passagiers op zijn minst een uur eerder inchecken dan andere luchtvaartmaatschappijen. Zorg er daarom voor dat je minstens drie uren voor vertrek op de luchthaven bent.

Beste reistijd

De beste tijd om een rondreis naar Cuba te maken is van half november tot maart. De temperaturen zijn dan aangenaam en er valt weinig tot geen neerslag. Van juli tot begin november is er sprake van het orkaanseizoen, het kan dan hard waaien. Tijdens het regenseizoen in mei en juni kan niet alleen de hoeveelheid neerslag hinderlijk zijn, maar ook de luchtvochtigheid. Tijdens het regenseizoen is het erg benauwd.

Cuba is een prachtig land wat niet gemeden moet worden door de indianenverhalen die er de ronde doen. Laat je niet langer tegenhouden en geniet vooral van alles wat Cuba je te bieden heeft.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…