Zoek & boek

Vakantie naar Scandinavië: 5 tips

Een vakantie Scandinavië biedt je een heel nieuwe ervaring met de natuur. Des te noordelijker je reist, des te meer je het gevoel krijgt dat je in een andere wereld bent beland. De meeste mensen maken de reis met hun eigen auto. Scandinavië reizen kun je in elk seizoen maken. In de winter geniet je er van een onwaarschijnlijk wit sprookje, terwijl in de zomer op sommige plekken de zon niet ondergaat. Stuk voor stuk onvergetelijke reiservaringen. Wij hebben voor jouw vakantie Scandinavië wat tips op een rijtje gezet.

Je wilt een rondreis door Scandinavië maken? Bekijk dan de onderstaande rondreizen! Rondreis Denemarken
Rondreis Zweden
Rondreis Noorwegen
Rondreis Finland

Tip 1: Neem wat boodschappen mee vanuit Nederland

Het klinkt wat ouderwets, maar als je naar het hoge noorden vertrekt is het geen slecht idee om vooraf wat boodschappen in te slaan bij een Nederlandse supermarkt. De prijzen in de Scandinavische supermarkten –en dan vooral die in Noorwegen- liggen soms schrikbarend hoog. Om ervoor te zorgen dat je niet onnodig op kosten wordt gejaagd, kun je het beste wat meenemen. Denk bijvoorbeeld aan bier, sap of andere houdbare producten zoals cruesli of soepen. Kraanwater drinken is in Scandinavië gelukkig geen enkel probleem.

Tip 2: Overnachten midden in de natuur

Net als voor de boodschappen geldt dat je ook voor accommodaties vaak aanzienlijk meer kwijt bent dan je bent gewend. Iets wat je direct zult merken als je Scandinavië reizen boekt. Je kunt natuurlijk op zoek gaan naar de best betaalbare verblijven, maar soms biedt de natuur ook de oplossing. In Scandinavië is wildkamperen op veel plekken namelijk toegestaan. En dat betekent zonder kosten wegzwijmelen bij een heldere sterrenhemel. Check bij het uitstippelen van je vakantie Scandinavië op welke plekken je zonder toestemming je tent op mag zetten.

Tip 3: Vroeg van tevoren boeken

Eigenlijk is deze tip 3 van toepassing op elke vakantie en niet alleen op Scandinavië reizen. Toch is hij dusdanig van belang dat we besloten om hem in de lijst op te nemen. Vroeg van tevoren boeken biedt je drie voordelen: je bespaart geld, gaat georganiseerd op reis en hebt de ruimste keuze uit accommodaties. Zo stel je een vakantie samen die niet alleen helemaal naar jouw wens is, maar ook nog eens binnen de veilige grenzen van het budget blijft.

Tip 4: Combineer natuur met steden

Een vakantie Scandinavië staat garant voor een ervaring met de meest overweldigende natuur. Maar hoezeer je ook geen genoeg kunt krijgen van al het groen, alle fjorden en gletsjers en uitgestrekte meren om je heen, afwisseling doet elk mens goed. En die regel gaat ook op tijdens het reizen. Een belangrijk punt in onze vakantie Scandinavië tips is dan ook het afwisselen van die natuur met steden. Kleurrijke huisjes aan havens, vissersboten, trendy cafés, unieke musea en erfgoed van de Vikingen. In de steden proef je van de Scandinavische cultuur en het dagelijks leven.

Tip 5: Maak een rondreis door verschillende Scandinavische landen

De laatste tip voor jouw Scandinavië reizen is het uitstippelen van een route door de verschillende landen. Een reis naar het noorden is voor de meeste vakantiegangers geen reis die ze gauw nog eens zullen maken. Trek daarom voldoende tijd uit voor je vakantie en zorg ervoor dat je zoveel mogelijk ziet. De reis is een ultieme gelegenheid om diverse landen die op je bucket list staan te bezoeken. Ervaar de overeenkomsten en verschillen en keer terug naar huis met een compleet beeld.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…