Zoek & boek

Veelzijdig Canada

In het uiterste noorden van Noord-Amerika ligt Canada, het grootste land van Amerika. Met een oppervlakte van bijna 10.000.000 km2 is Canada, na Rusland, het grootste land van de wereld. Het is dan ook niet vreemd dat dit land veel variatie te bieden heeft. Het heeft vele mooie natuurgebieden en nationale parken. Tevens heeft Canada prachtige steden met bezienswaardigheden, zoals musea, monumenten en indrukwekkende gebouwen.

Top 5 bezienswaardigheden van Canada

Al het moois dat Canada te bieden heeft, is niet te beschrijven in een kort stukje tekst. Wel krijg je hier een overzicht van de top 5 bezienswaardigheden van Canada. Ze zijn allemaal even bijzonder en mooi. 

Vancouver

Deze stad ligt aan de westkust van Canada. Het heeft een prachtige ligging tussen de Stille Oceaan en de Rocky Mountains. Vancouver is een moderne stad met veel hoge gebouwen. Ook is het een multiculturele stad met vele nationaliteiten en de grootste Chinese wijk van Noord-Amerika. Het beschikt over één van de belangrijkste havens van de wereld. In het centrum van de stad is veel te beleven: winkelstraten, restaurants, koffiehuizen, bars en accommodaties zijn er volop. Als je even weg wilt uit de drukte van de stad dan kun je naar één van de vele stadsparken gaan.

National Gallery of Canada

Dit museum staat in Ottawa, de hoofdstad van Canada. Het is een zeer belangrijk museum in Canada met veel Canadese kunst: beeldhouwwerken, foto’s en schilderijen. Er zij ook werken te vinden van wereldberoemde Europese kunstenaars. Zo zijn er schilderijen te zien van Claude Monet, Pablo Picasso, Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh. Ook schilderijken van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol worden in het museum tentoongesteld.

Icefields Parkway

Dit is een weg van maar liefst 230 kilometer lang, die langs de Rocky Mountains loopt, een zeer bekend Noord-Amerikaans hooggebergte. De weg loopt van Jasper National Park tot aan Lake Louise (in National Park Banff). Het wordt één van de mooiste wegen van de wereld genoemd. Icefield Parkway is een stevige verharde weg met weinig verkeer, die je gemakkelijk met een auto kunt berijden. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten op de bergen, meren, rivieren, gletsjers en canyons. Langs de weg lopen geregeld beren, berggeiten, dikhoornschapen, wapiti’s en coyotes. Het is op vele plekken mogelijk om de auto te parkeren en foto’s te maken. Ook zijn er mogelijkheden om te wandelen.

Banff National Park

Dit park maakt deel uit van de Rocky Mountains. Behalve uit bergen, bestaat het uit dennenbomen, rivieren en gletsjers. Het is een park dat al ruim een eeuw bestaat, het oudste van Canada. Het park is ruim 6500 km2 groot. Zeer bekend in het park is het turquoise kleurige Lake Louisa. Dit meer is het symbool van het park. Het park is genoemd naar het plaatsje Banff. In deze toeristische plaats is veel te beleven. Zo kun je er gaan baden in de Upper Hot Springs Bron. Ook heeft het een prachtige vallei, waarbij je zicht hebt op tien bergtoppen van de Rocky Mountains (Valley of the Ten Peaks).

De Niagara Watervallen

Deze watervallen bevinden zich in het zuiden van Canada, op de grens met de Verenigde Staten. Ze zijn van een enorme afmeting. Ze zijn maar liefst 1,6 kilometer breed en het water dendert naar beneden van een hoogte van 60 meter. Een gigantische hoeveelheid water stroomt onophoudelijk naar beneden, wat een enorm geluid te weeg brengt. De waterval is op te delen in drie watervallen: De Bribal Veil Falls, de American Falls en de De Horeshoe Watervallen. Deze laatste waterval ligt in Canada. Het is mogelijk om de waterval van heel dichtbij te bekijken vanuit een bootje dat vlak langs de waterval vaart. Het bootje draagt de naam Maid of the Mist. 

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De beroemdste themaparken in Engeland

De beroemdste themaparken in Engeland

Wil je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onderdompelen in een wereld vol fantasie...
Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

4 tips voor als je op reis gaat met je vrienden

Niets is zo leuk als er even tussen uit gaan met je vrienden, maar hoe zorg...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…