Zoek & boek

Wat is de beste reistijd voor Canada of de Verenigde Staten?

Ben je van plan om een trip te boeken naar de Verenigde Staten, of naar buurland Canada? Fantastisch, daar ga je geen spijt van krijgen! Maar in welke maand(en) kun je je reis het best plannen? Wanneer zijn bijvoorbeeld de weersomstandigheden het meest optimaal? We zochten het voor je uit, dan kun je je die moeite in ieder geval besparen en van start gaan met de voorpret voor jouw vakantie. Are you ready for take off?

Canada: het land van de ongerepte natuur

De meeste mensen die een reis naar Canada op hun bucket list hebben staan, bezoeken het land niet om een paar weken stil te zitten en een boek te lezen. Ben jij die avonturier die, bepakt en bezakt met backpack en wandelschoenen, de adembenemende natuur van Canada wil ontdekken? Eat your heart out, want dan heb je een goede keus gemaakt door een ticket te boeken. Maar wat is nu de beste tijd van het jaar om af te reizen naar Noord-Amerika? Dit land leent zich in alle seizoenen voor die onvergetelijke rondreis. De beste reistijd voor Canada is dus eigenlijk het hele jaar door. Wanneer je in de lente of zomer naar Canada gaat, zijn de temperaturen aangenaam (vergelijkbaar met onze zomer: 20 tot 25 graden). In de wintermaanden zul je je wat warmer moeten aankleden dan in ons kikkerlandje. Het kwik kan dan namelijk zomaar dalen tot -30 graden. Winterse vakantiekiekjes gegarandeerd!

De Verenigde Staten: voor ieder wat wils

De Verenigde Staten moet eigenlijk iedereen een keer in zijn leven bezocht hebben. Je ogen uitkijken op Times Square, of oneindig ver uitkijken op de Rocky Mountains: wanneer je door de USA gaat reizen kun je er van tevoren een hele reisplanning op loslaten. Is er een beste reistijd voor de Verenigde Staten? Eigenlijk is het antwoord net als bij Canada: nee. Het ligt ook in dit geval sterk aan je eigen voorkeuren. Central Park is magisch in de herfst met alle felgekleurde bomen. Miami Beach, ook wel bekend als de ‘Amerikaanse Rivièra’ wil je waarschijnlijk liever bezoeken wanneer het daadwerkelijk strandweer is: in de lente of zomer.

Zowel Canada als de Verenigde Staten zijn het gehele jaar door een fantastische reisbestemming. Wij raden het hele continent aan wanneer je van plan bent je volgende trip te boeken. Neem er wel de tijd voor, want aan een vakantie van een week zul je niet genoeg hebben. 

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...
het prachtige Thailand

Reis naar het prachtige Thailand

Elk jaar kunnen we een reis plannen naar een nieuwe bestemming. Dit biedt ons de mogelijkheid...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…