Zoek & boek

Welke spullen heb je nodig voor lange afstanden reizen op de mountainbike?

Het rijden op een mountainbike wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer fietsliefhebbers hebben een eigen mountainbike en maken daarmee de mooiste tochten. Een rondje in het bos is voor velen een leuke rit, maar ook veel fietsers kiezen ervoor om lange afstanden te maken op de mountainbike. Leuk, maar het is wel erg belangrijk om je goed voor te bereiden op lange afstand reizen op de mountainbike. Ga jij binnenkort ook een lange afstand fietsen met je mountainbike? Wij geven je graag een aantal tips over spullen die je niet mag vergeten tijdens lange afstandsreizen op de mountainbike. Zo kun jij optimaal genieten van de tijd op de fiets, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over randzaken. 

Een goede mountainbike

Het klinkt heel vanzelfsprekend, maar een goede mountainbike mag niet ontbreken op een lange afstandstocht. Mountainbikes zijn er namelijk in verschillende soorten, maten en prijsklassen. Afhankelijk van het type tocht dat je gaat maken, heb je een fiets nodig die daar goed bij past. Zo is de ene fiets meer geschikt voor heel ruig en avontuurlijk terrein, waar de andere fiets meer geschikt is voor een wat softer terrein. Bekijk het aanbod aan verschillende soorten mountainbikes en je zult zien dat dat hele andere soort fietsen zijn dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een hardtail mountainbike. Laat je indien nodig adviseren door een specialist op het gebied van mountainbikes. 

Stevige rugzak

Tijdens een mountainbiketocht, en voornamelijk tijdens een langere tocht, zul je een aantal spullen willen meenemen. Als je uren op de fiets zit is het belangrijk om voldoende eten en drinken mee te nemen, een schoon setje kleding, reparatiematerialen voor je fiets en wellicht wat andere zaken. Om al deze spullen goed bij je te kunnen dragen, is een stevige rugzak erg aan te raden. Rugzakken zijn beschikbaar in verschillende groottes, afhankelijk van hoeveel je wil meenemen. Ook kun je kiezen voor een waterdichte rugzak, erg handig als je op een plek bent waar regelmatig een flinke regenbui kan vallen. 

Goede schoenen

Een goede fiets is belangrijk, maar goede schoenen zijn minstens zo belangrijk. Je voeten krijgen namelijk veel te verduren tijdens het fietsen, waardoor het belangrijk is om met goede schoenen aan het vertrek te gaan. Goede schoenen bieden stevigheid rond de voeten en zorgen voor een gevoel van comfort tijdens de rit. Een schoen moet goed passen, wil je profijt hebben van de stevigheid. Dat betekent dat je een schoen nodig hebt die goed past bij de lengte en de breedte van je voet. De zool heeft daarnaast veel invloed op het comfort. Als de combinatie van stevigheid en comfort goed is, haal je het maximale uit je fietstocht zonder dat je klachten aan voet of been krijgt. Kwalitatieve mountainbike schoenen halen voor je vakantie is dus geen overbodige luxe. 

Geniet van je mountainbike tocht en zorg voor een goede voorbereiding. Hoe beter de voorbereiding, hoe meer jij kunt genieten van de tocht. 

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Autovakantie gezin

Op autovakantie? 3 handige bespaartips!

Autovakanties zijn erg geliefd bij Nederlanders. Niet voor niets. Deze vorm van vakantie biedt immers ultieme...
Sodwana Bay

De mooiste stranden van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je misschien eerder aan een safari dan aan heerlijk ontspannen liggen op het strand. Zonde,...
Handige gadgets voor onderweg

Handige gadgets voor onderweg: Maak je reis avontuurlijker!

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar geworden voor reizigers over de hele wereld. Met de juiste gadgets kun...
koffer inpakken tips

3 handige tips voor het inpakken als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is leuk, heel leuk! Maar veel mensen ervaren het als erg stressvol als...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…