Werken en een rondreis door Australië

Na al die jaren van onmeetbare populariteit op het gebied van het maken van een rondreis door het land ‘Down Under’  zou je verwachten dat we wel eens uitgekeken zouden zijn op rondreizen door Australië. Niets is echter minder waar. Nog altijd is backpacken door dit fantastische land voor velen een droom en dat is niet voor niets.

Australië is een betoverend land met al haar natuurlijke pracht en praal, vriendelijke bewoners en natuurlijk, meestal, schitterend weer. Australië beslaat ruim 7,5 miljoen vierkante kilometer en daardoor is je reis oneindig lang in te plannen. Je kunt zo lang rondreizen als je zelf wilt en daarbij raak je nooit uitgekeken. Grote steden als Sydney en Melbourne, kustgebieden en de out back. Australië heeft het allemaal.

 

Wat erg populair is, is om je rondreis in Australië te combineren met hier en daar werken. Op deze manier doe je op unieke wijze werkervaring op en tevens verdien je meteen een zakcentje om je rondreis (deels) van te bekostigen.

Aan werken en rondreizen door Australië zijn wel bepaalde voorwaarden verbonden. Je mag bijvoorbeeld maximaal een jaar werken en rondreizen in dit land. Je moet dan wel een ‘working holiday’ visum aanvragen. Verder moet je tussen de 18 en 30 jaar oud zijn en dien je de beschikking te hebben over minstens €3200,- aan reisgeld. Je paspoort dient gedurende je reis geldig te zijn en je dient na goedkeuring van je visumaanvraag binnen een jaar te vertrekken voor je werkvakantie. Je mag niet langer dan zes maanden voor dezelfde werkgever aan de slag en je visum is precies een jaar geldig. Als je wilt, mag je zelfs nog vier maanden in Australië studeren op dit visum. Vaak kun je aan de slag als plukker van groente en fruit.

Zie je door de bomen het bos niet meer als je een en ander wilt regelen voor je werkvakantie of ben je bang iets over het hoofd te zien, dan kun je er voor kiezen of je werkvakantie door een gespecialiseerde organisatie te laten regelen. Hou er wel rekening mee dat dit geld kost, geld wat je anders op je werkvakantie kunt uitgeven. Vergelijk dan ook deze organisaties onderling op gebied van kwaliteit en prijs. 

 

Bekijk rondreizen