Zeven handige inpaktips

Inpakstress voor je vakantie komt iedereen bekend voor. Als je je aan onderstaande tips houdt, zal de stress zienderogen afnemen en ga je georganiseerd op reis.

1. Maak een checklist en check

Je begint met het maken van een lijst van dingen die je eventueel mee wilt nemen. Vervolgens zoek je alles bij elkaar en stal je dit uit, bijvoorbeeld op je bed.

 2. Beperk de inhoud van je koffer

Probeer niet teveel mee te nemen. Wij Nederlanders zijn geneigd voor een week durende vakantie voor drie weken aan spullen mee te nemen. Probeer alleen het nodige mee te nemen.

 3. Kies geschikte kleding

Neem alleen kleding mee die passen bij het weertype van het land van bestemming. Geen stapels dikke truien voor zonnige bestemmingen dus. Natuurlijk kan één dikke trui uitkomst bieden voor de koele avonden, maar dat is dan ook genoeg.

4. Rol je kleding op

Wanneer je je kleding oprolt in plaats van opvouwt, bespaar je ruimte in je koffer en kun je makkelijker je bagage inpakken.

5. Neem een e-reader mee

Als je graag leest, is het prettig wat leesvoer mee te nemen op vakantie. Bespaar ruimte door niet je halve boekenkast mee te nemen, maar door gebruik te maken van een e-reader.

6. Maak gebruik van handbagage

Check goed hoeveel gewicht je aan bagage en handbagage mee mag nemen. Soms mag je flink wat kilo’s aan handbagage meenemen. Wat je in je koffer niet meer kwijt kunt, kun je dan als handbagage meenemen het vliegtuig in.

7. Zware dingen in een rugtas

Neem je een backpack rugtas mee, dan is het, gek genoeg, het slimste om zware spullen bovenin en de lichte spullen onderin de tas te doen. Er wordt gezegd dat dit de meeste prettige manier is om de tas op je rug te dragen.

Bekijk rondreizen

POPULAIRE RONDREIZEN