Zoek & boek

Groepsrondreizen

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een groepsrondreis boeken

Een groepsrondreis is een uitstekende manier om op een unieke en gezellige wijze een land te ontdekken. Naast het leren over de cultuur en geschiedenis van je bestemming, biedt het de kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Groepsrondreizen zijn ideaal voor diegenen die zowel avontuur als gezelschap zoeken. Met een deskundige, vaak lokale gids, verken je de verborgen parels van het land. Deze reizen zijn zorgvuldig georganiseerd en bieden een evenwichtige mix van bezienswaardigheden en vrije tijd, waardoor je een diepgaande ervaring krijgt van de bestemming.

Groepsrondreizen boeken
Waar wacht je nog op?

Boek direct een groepsrondreis

Groepsrondreis kiezen

Een groepsrondreis kiezen

Het kiezen van de juiste groepsrondreis hangt af van persoonlijke voorkeuren. Belangrijke overwegingen zijn wat je wilt zien en doen, het gewenste klimaat, luxe versus avontuur, en bekende tegenover onontdekte bestemmingen. De populariteit van groepsrondreizen zorgt voor een breed aanbod. Voor meer informatie over bestemmingen en reisorganisaties gespecialiseerd in groepsrondreizen, kan men terecht op onze reisorganisaties pagina.

Uitgelichte groepsrondreizen

Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

Rondreis Oeganda, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/kampeerreis

Rondreis Namibië, Botswana & Victoriawatervallen, 21 dagen kampeerreis of hotel/lodgereis

Rondreis Kenia, Tanzania, Zanzibar, Malawi, Zambia & Zimbabwe, 26 dagen kampeerreis

Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen kampeerreis

Op avontuur door Botswana (20 dagen)

Johannesburg

Tanzania en Zanzibar, Bush and Beach (13 dagen) – cat. Premium

Arusha

Ongerept Tanzania incl. Selous & Zanzibar (16 dagen) – cat. Premium

Arusha

Wandelreis Kaapverdische eilanden, 13 dagen

Wandelreis Jordanië, 9 dagen

Meer type rondreizen

Voor- en nadelen bij het maken van een groepsrondreis

Het maken van een groepsrondreis is nog altijd een van de populairste manieren van rondreizen. Een groepsrondreis is volledig verzorgd. Alle accommodaties én de meeste excursies zijn bij de reis inbegrepen, zo hoef je zelf het minimale te regelen.

Reisleiders zijn meestal woonachtig in de bestemming waar zij werken. Dit heeft als voordeel dat hij of zij precies weet wat er te zien valt en wat je vooral niet mag missen. Zo zie je dingen die je zelf niet snel had ontdekt en komt op plaatsen waar niet veel toeristen geweest zijn.

De voordelen bij het maken van een groepsrondreis zijn ook terug te zien in de prijs van de reis. Omdat reisorganisaties groepsreizen vaak groot inkopen, is dit ook terug te zien in de prijs. Zo maken zij prijsafspraken met vliegtuigmaatschappijen, hotels en lokale vervoersbedrijven. Een groepsrondreis kan daardoor 50 tot 60% goedkoper zijn dan een zelf samengestelde reis.

Alles heeft nadelen. We zouden geen objectieve website zijn als we niet ook de nadelen van het maken van een groepsrondreis zouden delen. Je geeft namelijk een stukje controle uit handen. Zo is de reisleiding en het reisschema vastgesteld en heb je geen invloed op de groepssamenstelling. Ga je een groepsrondreis boeken, dan zijn dit de risico’s die je voor lief moet nemen.

Grootte van de groepen

De grootte van de groep kan variëren tot ongeveer 30 personen. Over het algemeen wordt er een bovengrens gesteld voor het aantal mensen wat meegaat. Dit geldt ook voor de ondergrens. Veel groepsrondreizen kennen een minimaal aantal deelnemers. Komt de groep onder dit aantal, dan gaat de reis niet door. Er is dan dus geen sprake van een vertrekgarantie. Belangrijk is dus om bij het boeken van je reis te letten op een eventuele vertrekgarantie.

Kosten groepsrondreis

De prijs van een groepsrondreis kan behoorlijk variëren. Het land van bestemming en de mate van comfort spelen beide een grote rol bij het vaststellen van de prijs. Ook de periode waarin je reist speelt een rol. Zo zullen prijzen in het hoog- en laagseizoen erg van elkaar verschillen.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…