Zoek & boek

Wandelrondreis

 • Vergelijk +2000 rondreizen
 • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
 • Bestemmingsinformatie & tips
 • Perfect geplande routes

Een wandelrondreis boeken

Een wandelrondreis, of wandelvakantie is een mooie manier om actief een land te ontdekken. Wandelen is een manier om kennis te maken met de natuur, de cultuur en de prachtige afgelegen gebieden. Verder verbrand je ook nog eens veel calorieën tijdens een wandelrondreis! Er zijn veel verschillende soorten wandelrondreizen. Je kan individueel een wandelrondreis maken, maar je kan dit ook in groepsverband doen. Verder zijn er ook wandelrondreizen beschikbaar voor de reizigers die wat meer op leeftijd zijn.

Wandelrondreizen
Waar wacht je nog op?

Boek direct een wandelrondreis

Wandelrondreis boeken

Een wandelrondreis kiezen

Het kiezen van de juiste wandelrondreis hangt af van persoonlijke voorkeuren. Belangrijke overwegingen zijn wat je wilt zien en doen tijdens de wandeltochten, het gewenste klimaat van de wandelbestemming, het niveau van luxe versus avontuur dat je zoekt, en of je de voorkeur geeft aan bekende wandelroutes of juist onontdekte paden wilt verkennen. De populariteit van wandelrondreizen heeft gezorgd voor een breed aanbod, variërend van klassieke wandelroutes tot off-the-beaten-track avonturen.

Uitgelichte wandelrondreizen

Singlereis Wandelweekend Loonse en Drunense Duinen

Helvoirt

Singlereis Wandelweekend in de Kop van Overijssel

Steenwijk

Singlereis Wandelweekend Den Bosch & Meierij

Vught

Singlereis Wandelweekend Brabantse Kempen

Tilburg

Wandelreis Kaapverdische eilanden, 13 dagen

Wandelreis Jordanië, 9 dagen

8-daagse groepswandelvakantie Grieks Evia

8-daagse groepswandelreis Saronische Golf

8 daagse wandelreis Ierland Wicklow Way

Dublin

7-daagse wandelrondreis Harz – Ontdek het magische natuurgebied van de Harz

Meer type rondreizen

Voor- en nadelen bij het maken van een wandelrondreis

Voordelen:

 1. Het verkennen van de natuur op een actieve manier, waarbij je fysiek bezig bent en de omgeving intensief kunt ervaren.
 2. Vaak zijn wandelrondreizen kleinschaliger, waardoor er meer ruimte is voor persoonlijke interactie met medereizigers en de reisleider.
 3. Wandelrondreizen bieden de mogelijkheid om buiten de gebaande paden te treden en minder bekende, maar prachtige plekken te ontdekken.
 4. Het sociale aspect van wandelrondreizen kan erg waardevol zijn, met gelijkgestemde mensen die dezelfde passie delen voor wandelen en natuur.
 5. Doorgaans zijn wandelrondreizen goed georganiseerd en inclusief accommodaties, maaltijden en gidsen, waardoor je je minder zorgen hoeft te maken over de logistiek.

Nadelen:

 1. Het tempo van de wandelingen kan voor sommige mensen te hoog zijn, terwijl anderen het juist te langzaam vinden. Het kan lastig zijn om een perfecte balans te vinden die voor iedereen geschikt is.
 2. Je bent afhankelijk van het weer, wat invloed kan hebben op de kwaliteit van de wandelingen en de algehele ervaring.
 3. Niet iedereen heeft dezelfde fysieke conditie, wat kan leiden tot uitdagingen voor sommige deelnemers.
 4. Wandelrondreizen kunnen duurder zijn dan andere vormen van reizen, vanwege de kosten van gidsen, accommodaties en logistiek.
 5. Er is mogelijk minder flexibiliteit in het reisschema, aangezien wandelrondreizen vaak strak gepland zijn om de beste wandelroutes te kunnen verkennen.

Grootte van de groepen

De grootte van de groepen bij wandelrondreizen kan variëren, maar ze zijn over het algemeen kleiner dan bij andere soorten groepsreizen. Dit biedt vaak een meer intieme ervaring en meer ruimte voor persoonlijke interactie met medereizigers en de gids. Een kleinere groep kan ook zorgen voor een betere begeleiding tijdens de wandelingen.

Kosten wandelrondreis

De kosten van een wandelrondreis kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de bestemming, de duur van de reis, het niveau van accommodatie en de mate van inclusiviteit (bijvoorbeeld of maaltijden en excursies zijn inbegrepen). Over het algemeen zijn wandelrondreizen iets duurder dan standaard groepsreizen vanwege de gespecialiseerde aard van de activiteit en de extra kosten die gepaard gaan met het organiseren van wandeltochten.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
 • Vergelijk +2000 rondreizen
 • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
 • Bestemmingsinformatie & tips
 • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…