Autorondreizen

BESTEMMINGEN MET Autorondreizen

Het gevoel van vrijheid, gaan en staan waar je wilt: dat is toch hét gevoel dat we willen als we op vakantie gaan!?
Een autorondreis sluit hier perfect bij aan. Het biedt een grote mate van vrijheid en brengt je op de mooiste plekken van jouw droombestemming. Het verschil tussen een autorondreis en een fly-drive is dat je bij een autorondreis vanuit eigen huis vertrekt met meestal je eigen auto. Bij een fly-drive vlieg je eerst naar het land van bestemming om daar vervolgens in je huurauto te stappen.

Voor- en nadelen van een autorondreis

Het grootste voordeel van een autorondreis is de grote mate van vrijheid. Met eigen vervoer en op eigen tempo reis je af naar je bestemming. Onderweg bepaal je zelf de route die je aflegt en hoe lang je hier over doet. Zo kan je tijdens je reis zo veel mogelijk van het land zien en eventueel ook minder toeristische plaatsen bezoeken. Een nadeel van een autorondreis is dat het lang kan duren voordat je eindelijk op jouw bestemming bent aangekomen. Om de reis zo comfortabel mogelijk te maken is het verstandig om zo vaak mogelijk te stoppen. Ook is het handig om met meerdere chauffeurs op reis te gaan, zodat je kan afwisselen.

Bestemmingen

Bestemmingen voor autorondreizen zijn logischerwijs met eigen vervoer te bereiken. Populair zijn vooral landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Tegenwoordig zijn autorondreizen naar Engeland, Schotland en Ierland echter steeds meer in trek. Voor sommige bestemmingen is een overtocht per ferry noodzakelijk. Dit laatste is vaak het geval bij autorondreizen naar bijvoorbeeld Noorwegen en Zweden.

Wat kost een autorondreis?

De kosten van een autorondreis zijn van een aantal factoren afhankelijk. Heb je een zuinige of onzuinige auto? Met hoeveel personen worden de kosten gedeeld? Hoeveel brandstof is er nodig voordat je gearriveerd bent op de eindbestemming? Om een antwoord te geven op al deze vragen is het handig om vooraf een budget te maken en indien er meerdere personen meegaan is het ook aan te raden om goede onderlinge afspraken over de kosten die er gemaakt gaan worden. Op deze manier weet iedereen wat de reis voor hem of haar gaat kosten.