Zoek & boek

Autorondreizen

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een Autorondreis boeken

Een autorondreis sluit hier perfect bij aan. Het biedt een grote mate van vrijheid en brengt je op de mooiste plekken van jouw droombestemming. Het verschil tussen een autorondreis en een fly-drive is dat je bij een autorondreis vanuit eigen huis vertrekt met meestal je eigen auto. Bij een fly-drive vlieg je eerst naar het land van bestemming om daar vervolgens in je huurauto te stappen.

Autorondreizen boeken
Waar wacht je nog op?

Boek direct een autorondreis

Autorondreis kiezen

Een Autorondreis kiezen

Het kiezen van de juiste autorondreis hangt af van persoonlijke voorkeuren. Belangrijke overwegingen zijn wat je wilt zien en ervaren, het gewenste klimaat, comfort versus avontuur, en populaire tegenover minder bekende bestemmingen. De populariteit van autorondreizen biedt een uitgebreid aanbod aan mogelijkheden. Voor meer informatie over bestemmingen en reisorganisaties gespecialiseerd in autorondreizen, kun je terecht op onze pagina over reisorganisaties.

Uitgelichte autorondreizen

15-daagse privérondreis Kaapstad & Tuinroute met huurauto

8-daagse autorondreis Rügen en Bornholm

8-daagse autorondreis mooiste steden langs de Elbe

Autorondreis Canada: Rent-a-tent in West-Canada

Ontdek Andalusië in 8 dagen

Andalusië

Bijzonder Andalusië

Andalusië

Wonderfull South Africa (22 dagen)

Johannesburg

Zuid Afrika En Route (23 dagen)

Kaapstad

Parels van Zuid Afrika (29 dagen)

Johannesburg

Highlights of South Africa (20 dagen)

Johannesburg

Meer type rondreizen

Voor- en nadelen van een autorondreis

Het grootste voordeel van een autorondreis is de grote mate van vrijheid. Met eigen vervoer en op eigen tempo reis je af naar je bestemming. Onderweg bepaal je zelf de route die je aflegt en hoe lang je hier over doet. Zo kan je tijdens je reis zo veel mogelijk van het land zien en eventueel ook minder toeristische plaatsen bezoeken. Een nadeel van een autorondreis is dat het lang kan duren voordat je eindelijk op jouw bestemming bent aangekomen. Om de reis zo comfortabel mogelijk te maken is het verstandig om zo vaak mogelijk te stoppen. Ook is het handig om met meerdere chauffeurs op reis te gaan, zodat je kan afwisselen.

Bestemmingen

Bestemmingen voor autorondreizen zijn logischerwijs met eigen vervoer te bereiken. Populair zijn vooral landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Tegenwoordig zijn autorondreizen naar Engeland, Schotland en Ierland echter steeds meer in trek. Voor sommige bestemmingen is een overtocht per ferry noodzakelijk. Dit laatste is vaak het geval bij autorondreizen naar bijvoorbeeld Noorwegen en Zweden.

Wat kost een autorondreis?

De kosten van een autorondreis zijn van een aantal factoren afhankelijk. Heb je een zuinige of onzuinige auto? Met hoeveel personen worden de kosten gedeeld? Hoeveel brandstof is er nodig voordat je gearriveerd bent op de eindbestemming? Om een antwoord te geven op al deze vragen is het handig om vooraf een budget te maken en indien er meerdere personen meegaan is het ook aan te raden om goede onderlinge afspraken over de kosten die er gemaakt gaan worden. Op deze manier weet iedereen wat de reis voor hem of haar gaat kosten.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…