Zoek & boek

Auto rondreis Amerika

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes
Doorkruis het land van de onbegrensde mogelijkheden

Een rondreis Amerika per auto

Een camper rondreis door Amerika is voor velen een droom. Sta jij op het punt die te verwezenlijken? Via de legendarische, lange wegen die je dwars door het typisch Amerikaanse landschap leiden, reis je van hoogtepunt naar hoogtepunt. Een rondreis door Amerika per camper staat in het teken van uitgestrekte natuurparken, hagelwitte zandstranden en bruisende metropolen. Met een camper als vervoermiddel ga je in dit land van onbegrensde mogelijkheden de maximale vrijheid tegemoet.

Rondreis Amerika auto
Waar wacht je nog op?

Boek direct een autorondreis door Amerika

Rondreis met auto door Amerika

Groot en groots

De Verenigde Staten kennen we allemaal wel als het land van uitgestrekte landschappen en brede, ellenlange wegen. Maar ook als het land van de natuurparken, metropolen boordevol wolkenkrabbers én juist ook de kleinere, traditionele dorpen waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Wie in Amerika een rondreis per auto maakt, zal niet teleurgesteld raken. Zelfs de snelwegen op zich trakteren je vaak al op adembenemende plaatjes.

Een rondreis door West-Amerika met de auto

Een rondreis per auto door Amerika staat voor velen gelijk aan een auto rondreis door West-Amerika. In de staten Californië en Nevada vind je enkele van de belangrijkste trekpleisters van heel het land. Denk maar aan de uitgestrekte nationale parken als Yosemite, Zion, Bryce Canyon en Grand Canyon, maar ook aan wereldberoemde steden als Los Angeles, Las Vegas en San Francisco.

Rondreis auto West Amerika
Autorondreis Florida

Op reis in de Sunshine State

Een heel ander soort auto rondreis door Amerika maak je in Florida, de Sunshine State. Zoals de bijnaam van deze staat je al doet vermoeden, staan zon, zee en strand hier grotendeels centraal. Je reis begint en eindigt in Miami. Avonturiers kiezen voor een reis inclusief een bezoek aan de Everglades en Crystal River, terwijl zonliefhebbers eerder voor een combinatie met The Keys of zelfs de Bahama’s gaan. Zeker wanneer je met kinderen een rondreis door Amerika per auto maakt, mag in Florida een verblijf in pretparkenhoofdstad Orlando niet ontbreken.

Uitgelichte rondreizen door Amerika

Kamperen in Monument Valley

Eastern Charms (10 dagen)

New York

Eastern Triangle (9 dagen)

New York

Florida Beaches (12 dagen)

Orlando

Florida’s Best (10 dagen)

Miami

Dixie Swing (15 dagen)

Orlando

Explore the Capitol Region (13 dagen)

Washington D.C.

Florida Express (9 dagen)

Orlando

Cowboys and Indians (15 dagen)

Denver

Discover Florida (18 dagen)

Orlando

Het noordoosten van het land

Net als de bruisende stad Miami kan je ook New York onderdeel van een rondreis maken. Rondreizen door dit deel van Amerika leg je met de auto met het grootste gemak af. De onderlinge afstanden zijn namelijk goed te overbruggen. Een ideale reisroute begint in New York. Na enkele dagen in de Big Apple reis je verder naar het historische Philadelphia en vervolgens Washington D.C. Als je wilt, kan je ook de Niagara Falls in je reisschema opnemen. Je vindt deze wereldberoemde watervallen op de grens met Canada.

Autorondreis Noordoosten Amerika

Andere rondreizen door Amerika

Autorondreis Amerika beste reistijd

Wat is de beste reistijd voor een Amerika rondreis met de auto?

Wat de beste periode voor jouw avonturen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zijn, is grotendeels afhankelijk van welke staten je wilt bezoeken. Het voorjaar en de vroege zomer gelden als een ideale periode voor een bezoek aan de westkust van Amerika, terwijl voor New York en omgeving de maanden april tot en met oktober het sterkst aan te raden zijn. Ga je op auto rondreis door Florida? Kies dan voor de lente. De zomermaanden worden gekenmerkt door een hogere regenval én het risico op orkanen.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…