Zoek & boek

Autorondreis IJsland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Dwars door een natuurlijk wonderland met een rondreis per auto door IJsland

Vind jij het als natuurliefhebber heerlijk om een nieuwe bestemming in alle vrijheid te ontdekken? Dan is een rondreis door IJsland per auto jou op het lijf geschreven! IJsland is een natuurlijk wonderland waar de krachtige elementen het voor het zeggen hebben en een landschap creëren dat haast niet van deze wereld lijkt. Wegen lopen over het hele eiland en overal is meer dan genoeg te zien. Stap dus in een auto en maak een rondreis door IJsland die je kijk op de wereld voor altijd zal veranderen.

Autorondreis IJsland
Waar wacht je nog op?

Boek direct een autorondreis door IJsland

De Jong Intra Bekijk prijs
rondreis 333 travel
333 Travel Bekijk prijs
voigt travel rondreis
Voigt Travel Bekijk prijs
bbi travel rondreizen
BBI Travel Bekijk prijs
rondreis riksja travel
Riksja Travel Bekijk prijs
Zelf je rondreis regelen autorondreis IJsland

Zelf je rondreis regelen

Wil je in IJsland een rondreis per auto maken? Dat kan je zelf regelen, door los je vlucht te boeken, een auto te huren en accommodaties vast te leggen. Na aankomst op het vliegveld van Reykjavik stap je meteen je huurwagen in om het ruige land te verkennen. Ga je ook het binnenland in? Dan is een 4-wheel drive raadzaam. In de zomermaanden zijn de wegen het best begaanbaar. Het is ook warmer en de dagen zijn langer. Daar staat wel tegenover dat het in IJsland dan ook een stuk drukker is.

Uitgelichte rondreizen door IJsland

8-daagse fly-drive IJsland – Het land van ijs en vuur

8 daagse fly drive Rondje IJsland

Akureyri

7 daagse fly drive Tussen geisers en gletsjers

Bogarnes

5 daagse fly drive Golden Circle

Hverageroi

15-daagse fly-drive IJsland – Het land van ijs en vuur

10 daagse fly drive IJsland puur & compleet

Akureyri

Een fly drive bij een reisbureau boeken

Natuurlijk kan je je ook door een Nederlands reisbureau laten bijstaan wanneer je in IJsland een auto rondreis wil maken. Denk bijvoorbeeld aan ANWB, TUI, Kras, Doets en NRV, maar ook IJslandspecialist.nl. Een rondreis IJsland met een auto boek je dan als een zogeheten fly drive. Je vlucht, accommodaties en huurauto zijn dan inclusief.

Rondreizen IJsland met auto
De Gouden Cirkel Ijsland autorondreis

De Gouden Cirkel

Wanneer je online op zoek gaat naar informatie over een IJsland rondreis per auto, kom je al gauw de Gouden Cirkel, of in het Engels: Golden Circle, tegen. Deze maakt vrijwel altijd onderdeel uit van een rondreis. Het is een toeristische route vlak bij hoofdstad Reykjavik die drie belangrijke bezienswaardigheden met elkaar verbindt. Dat zijn Nationaal Park Thingvellir, de geiser Geysir en de Gullfoss waterval. De route langs de Gouden Cirkel is ook ideaal voor wie een korte rondreis per auto door IJsland maakt, met een duur van een paar dagen.

Ontdek IJsland met een auto rondreis van een week

De meeste reizigers kiezen voor een verblijf van 7 tot 8 dagen. Dat is genoeg om de belangrijkste hoogtepunten van het land te zien. Denk bijvoorbeeld aan een reisroute als: Reykjavik, de Blue Lagoon, Geysir, Gullfoss waterval, Nationaal Park Thingvellir, Seljalandsfoss, Skogafoss, Vik en als afsluiter weer Reykjavik. Je ontdekt zo dus de hoofdstad, de Gouden Cirkel en de zuidkust.

Ontdek IJsland met een auto rondreis van een week

Soorten rondreizen door IJsland

IJsland autorondreis van 5 dagen

Een korte trip van maximaal 5 dagen

Wie minder lang te tijd heeft, kiest misschien liever voor een korte IJsland rondreis met de auto. En wist je dat je deze bestemming ook goed kunt combineren met de oostkust van Amerika? Vanwege zijn ligging in de Atlantische Oceaan, halverwege Europa en Amerika, wordt IJsland vaak gecombineerd met een stedentrip naar New York. In IJsland bezoek je dan bijvoorbeeld Reykjavik, de Gouden Cirkel en de Blue Lagoon, de bekendste warmwaterbron van heel het land.

Een lange rondreis

Een langere rondreis door dit bijzondere eiland maken kan natuurlijk ook. Je combineert dan de hoogtepunten van Zuid-IJsland met ook het noorden, het oosten en het westen. Het binnenland kan je ook meenemen. Daar word je tijdens je rondreis door IJsland per auto getrakteerd op de allerrustigste plekken van de natuur.

Lange autorondreis IJsland
Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…