Zoek & boek

Autorondreis Noorwegen

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Op autorondreis door Noorwegen

Een autorondreis door Noorwegen neemt je mee door een stukje Europa waar de natuur nog zijn eigen gang kan gaan. Steile bergen, dichtbegroeide bossen en natuurlijk de beroemde fjorden. Fjord is zelfs een Noors woord dat overal ter wereld wordt gebruikt om dit natuurfenomeen mee aan te duiden. Het Scandinavische land is dé plek voor wie niet op zoek is naar een vakantie op dichtbevolkte stranden of midden in bruisende metropolen. Noorwegen is daarentegen de plek voor rustzoekers, natuurliefhebbers, actievelingen en avonturiers.

Op autorondreis door Noorwegen
Waar wacht je nog op?

Boek direct een autorondreis door Noorwegen

Noorwegen autorondreis

Op zoek naar het avontuur

Tijdens een autorondreis door Noorwegen ontdek je een bijzonder Vikingland. Laat je onderdompelen in de eeuwenoude geschiedenis van heldhaftige zeevaarders en kijk je ogen uit bij de spectaculaire fjorden, de talloze eilandjes, oerbossen en -niet te vergeten- de Noordkaap, die het noordelijkste puntje van ons continent vormt. Daar bevind je je op een plek ver boven de poolcirkel, waar je de zon in de zomermaanden zelfs niet zal zien ondergaan. Natuurlijk zijn er ook genoeg gezellige steden en dorpen.

Ga op in de ontspannen sfeer van Noorwegen en de Noren

Wil jij op autorondreis door Noorwegen? Het langgerekte land heeft een kustlijn die maar liefst bijna 25.000 vierkante kilometer lang is. En terwijl dat op zichzelf al een enorme afstand is, maken ook de vele fjorden en andere inhammen het langs de kust vrijwel onmogelijk om op één dag een flinke hoeveelheid kilometers te maken. Zo ga je vanzelf helemaal op in de rustige, ontspannen sfeer die het land zelf, maar ook zijn inwoners ademen.

Ga op in de ontspannen sfeer van Noorwegen en de Noren
Keuzes maken welk deel van het land wil jij gaan ontdekken

Keuzes maken: welk deel van het land wil jij gaan ontdekken?

Net als voor autorondreizen door Scandinavië in het algemeen geldt ook in Noorwegen dat je je in de meeste gevallen dus tot één of meerdere regio’s beperkt die je het meest aanspreken. Zo houd je het reistempo aangenaam en zorg je ervoor dat je van elke stop maximaal kan genieten. En smaakt je reis naar meer? Dan kan je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om de volgende keer weer koers te zetten naar Noorwegen voor een autorondreis.

Uitgelichte rondreizen door Noorwegen

Ontdek Tromsø, Lofoten & Vesterålen

Lofoten - Lofoten

Elke regio zijn eigen charme

Een verrassing zal het keer op keer zijn. Zo trakteert een autorondreis door Zuid-Noorwegen je weer op een heel andere ervaring dan een reis die je naar het uiterste noorden van het land brengt. Je zal je ook kunnen voorstellen dat je met verschillende klimaattypen te maken kan krijgen. Of je je autorondreis door Noorwegen nu helemaal zelf regelt of je autorondreis door Scandinavië gewoonlijk via een reisbureau boekt, laat je van tevoren goed informeren over de verschillende regio’s en wat die jou te bieden hebben.

Rondreis met auto Noorwegen
Met je eigen auto of met een huurauto op autorondreis door Noorwegen

Met je eigen auto of met een huurauto op autorondreis door Noorwegen?

Heb je eenmaal besloten dat je dit prachtige Scandinavische land wilt gaan ontdekken? Dan is deze vraag er een die daarop vaak snel volgt. Voor beide is wat te zeggen. Op vakantie met je eigen auto betekent rijden in een wagen die je door en door kent. Maar ook dat je al behoorlijk wat kilometers moet afleggen voordat je op het beginpunt van je autorondreis door Noorwegen aankomt. En dat je je goed moet verzekeren. Met een huurauto op basis van een all-in formule heb je daar geen zorgen over. Wel moet je met een huurauto een groter budget uitrekken voor je autorondreis door Scandinavie.

Het Noorse klimaat en de beste reistijd

Grofweg zijn de maanden mei tot en met september de beste maanden voor een autorondreis door Noorwegen. De temperatuur is dan prettig, de natuur is prachtig en de dagen zijn lang. Bovendien zijn het ook de droogste maanden van het jaar. Des te noordelijker je reist, des te langer worden de dagen. Vanzelfsprekend is het zuiden van Noorwegen warmer dan het noorden. Daar is een rondreis of actieve outdoorvakantie al vroeger in het seizoen aangenaam. De meeste reizigers bezoeken Noorwegen ’s zomers voor een autorondreis.

Het Noorse klimaat en de beste reistijd autorondreis

Andere rondreizen door Noorwegen

Autorondreis Noorwegen winter

De wintermaanden

Ook in de wintermaanden kan een autorondreis door Scandinavië een magische ervaring zijn. Wel moet je er rekening mee houden dat een extra goede voorbereiding is vereist. Dat heeft uiteraard met de winterse neerslag te maken. Ervaring met het rijden in de sneeuw is ook erg raadzaam. En reis je in de wintermaanden naar dit Scandinavische land af, dan zal je dagelijks ook minder kilometers maken dan in de zomermaanden mogelijk is. Houd daar -als je je reis zelf boekt- rekening mee in je planning. Op wintersportvakantie kan ook, maar meestal heeft dat niet de vorm van een rondreis.

Topbezienswaardigheden in Noorwegen

In een land met een dusdanige oppervlakte als Noorwegen zijn er bezienswaardigheden in overvloed. Het is dan ook onmogelijk om die allemaal in één adem op te noemen. Enkele van de meest geliefde hoogtepunten van reizigers die door Noorwegen trekken, zijn de Noordkaap, het Sognefjord, hoofdstad Oslo, de steden Bergen en Trondheim, Stavanger, Trollstigen en Flamsbana.

autorondreis Topbezienswaardigheden in Noorwegen
Soorten autorondreizen Noorwegen

Zoveel te zien, zoveel rondreisroutes te ondernemen

We zeiden het eerder al even: ga je voor een autorondreis door Noorwegen, dan moet je keuzes maken. Tenzij je van een sabbatical geniet is het immers onmogelijk om het hele land in één keer te zien. Daarom beperk je je met een zorgvuldig uitgestippelde route tot een of meerdere regio’s. Je kan je reis zelf samenstellen, maar ook laten verzorgen. Zo kan je bij onder andere De Jong Intra of de ANWB een volledige autorondreis door Noorwegen boeken. Wij zetten hieronder enkele geliefde routes voor je op een rijtje.

Een autorondreis door Zuid-Noorwegen

Wil je wat van Noorwegen proeven zonder meteen koers te zetten naar het écht verre noorden? Dan is een autorondreis door Zuid-Noorwegen erg leuk. Wanneer je voor een fly-drive kiest, begint je reis in de bruisende hoofdstad Oslo. Na deze in twee tot drie dagen te hebben verkend, trek je richting het zuiden. Je rijdt langs de prachtige kustlijn, via Vikingstad Sandefjord, de groene valleien van Telemark en kuststad Kristiansand naar Stavanger. Je eindigt je reis dus in de kleurrijke culinaire hoofdstad van het land. Voor deze reis heb je ongeveer tien dagen nodig.

Een autorondreis door Zuid-Noorwegen
Een rondreis boordevol bergen en kliffen Noorwegen

Een rondreis boordevol bergen en kliffen

Bergen en kliffen mogen dan wel typisch voor heel het land zijn, in deze autorondreis door Noorwegen zijn ze écht van een heel andere orde. Deze reis leidt je langs de grillige oostkust van het land. Je start in Bergen, de stad die ook wel de toegangspoort tot de fjorden wordt genoemd. Na daar de historische sferen te hebben verkend, ga je landinwaarts richting Flåm. Dat is een schilderachtig dorpje dat als perfecte uitvalsbasis voor allerlei outdooractiviteiten dient.

Een van ’s werelds steilste spoorlijnen

Flåm wordt jaarlijks door honderdduizenden toeristen bezocht en dat heeft het niet alleen te danken aan zijn outdoormogelijkheden. Je kan er namelijk ook aan boord stappen van een trein die je over een van ’s werelds steilste spoorlijnen meeneemt. Al rijdend over de zogeheten Flåmsbana spoorweg kijk je je ogen uit bij de spectaculaire uitzichten. Vervolgens trek je verder noordwaarts, langs Nationaal Park Jostedalsbreen. Het eindpunt van deze autorondreis door Noorwegen is de stad Ålesund.

Een van ’s werelds steilste spoorlijnen
Van Lillehammer naar Trondheim autorondreis

Van Lillehammer naar Trondheim

Dwars door het hart van Noorwegen kan natuurlijk ook. Gezien de langgerekte, smalle vorm van het land zijn veel punten in het centraal gelegen gedeelte in diverse reizen opgenomen. Deze reis start je in het Olympische Lillehammer en leidt je vervolgens richting het noorden, naar Nationaal Park Forollhogna. Een bijzondere stop is Oppdal, wat de perfecte plek is voor buitenactiviteiten. Het eindpunt van je reis is het relatief kleine, maar trendy Trondheim. Net als Stavanger staat deze bekend om zijn culinaire aanbod.

Op naar het hoge noorden: van Trondheim naar de Noordkaap

Voor avonturiers zal deze rondreis door Scandinavië als muziek in de oren klinken. Je start deze autorondreis door Noorwegen in Trondheim en zet vanaf deze stad koers naar het noorden. Je maakt onderweg verschillende stops op schilderachtige plekken, waarvan Lofoten volgens velen het hoogtepunt is. Dat is een ongerepte eilandengroep die bekendstaat om zijn rust, natuur en traditionele vissersdorpjes. Het eindpunt van de reis is de Noordkaap. Al turend naar de Atlantische Oceaan heb je daar het gevoel écht helemaal aan het eind van de wereld te zijn.

Op naar het hoge noorden van Trondheim naar de Noordkaap
Een autorondreis door Noorwegen en Zweden

Een autorondreis door Noorwegen en Zweden

Geliefd is natuurlijk ook de autorondreis door Noorwegen en Zweden. Noorwegen grenst over bijna zijn hele lengte aan buurland Zweden. In het meest noordelijke deel van het land grenst Noorwegen aan Finland. De geografische ligging van de twee landen maakt het gemakkelijk om de twee in één autorondreis door Scandinavië te combineren. Zo ontdek je nog meer van het gevarieerde karakter van dit stukje Europa en kan je steden en natuurlandschappen nóg beter met elkaar afwisselen.

Pak jij je koffer naar dit bijzondere stukje Europa?

Noorwegen is een groot land dat jou als natuurliefhebber of avontuurlijke reiziger veel te bieden heeft. En het fijne is: je hoeft niet lang te reizen voordat je deze parel bereikt. Rust en ruimte wachten je er met open armen op. Een individuele autorondreis door Noorwegen is op verschillende plekken te boeken en geheel aan jouw voorkeuren aan te passen. Pak je koffer dus, op naar het hoge noorden!

Autorondreis door Noorwegen maken
Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…