Zoek & boek

Busrondreis Schotland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een rondreis door Schotland per bus

De ruige, betoverende hooglanden, eeuwenoude kastelen die weinig fantasie vereisen om te kunnen bedenken welke taferelen zich daar vroeger hebben afgespeeld, de typische doedelzakmuziek, whiskystokerijen en natuurlijk die Schotse gezelligheid: tijdens een rondreis door Schotland per bus ontgaat je niets. Maak het jezelf gemakkelijk op een comfortabele stoel en droom weg bij de landschappen die aan je voorbij trekken, terwijl de chauffeur je naar bestemmingen brengt die je telkens weten te verbazen.

Groepsrondreis bus Schotland
Waar wacht je nog op?

Boek direct een busrondreis door Schotland

Schotland busrondreis

Onbezorgd genieten van ieder moment

Er zijn meer dan genoeg redenen om voor een bus rondreis door Schotland te kiezen. Denk in de eerste plaats maar aan het gemak van niet zelf te hoeven rijden. En niets zelf te hoeven regelen. Zo geniet je intens van ieder moment van de dag. Een rondreis door Schotland met een bus is inclusief overnachtingen. Meestal gaat het om drie- en viersterrenhotels inclusief ontbijt en soms ook andere maaltijden.

Uitgelichte rondreizen door Schotland

Wandelreis Schotland, 8 dagen

Inbegrepen en optionele excursies als onderdeel van een bus rondreis Schotland

Excursies zijn bij een rondreis per bus door Schotland grotendeels inbegrepen. Ter plekke kun je beslissen of je aan de optionele excursies wilt deelnemen. Daarvoor betaal je dan apart. Wil je dat niet? Dan heb je extra vrije tijd die je dan helemaal naar eigen inzicht kunt invullen. Afhankelijk van de specifieke reisaanbieder begint je reis bij een opstapplaats in de buurt. Soms wordt er naar Schotland gevlogen en pas daar aan boord van een bus gestapt.

Inbegrepen en optionele excursies als onderdeel van een bus rondreis Schotland
Busreis Schotland landschap

Wat kun je verwachten van het Schotse landschap?

Een rondreis door Schotland per bus maak je grotendeels natuurlijk voor het adembenemende landschap. Het land is erg afwisselend. Je treft er stilletjes kabbelende beekjes en charmante dorpjes, maar ook ruige berggebieden waar de elementen zich flink laten gelden. Daartussen liggen beeldige plaatsen als Fort William en Pitlochry. De voor Schotland zo kenmerkende mythische en sprookjesachtige sfeer is overal merkbaar.

Busrondreis door de Schotse hooglanden

Verken de Schotse Hooglanden tijdens een 10-daagse reis vol hoogtepunten. Van een schilderachtige overtocht naar Newcastle tot het verkennen van Edinburgh, Pitlochry, Cairngorms National Park en Fort William. Geniet van adembenemende landschappen, historische bezienswaardigheden zoals Blair Castle en Dunrobin Castle, en zoek naar Nessie op Loch Ness. Sluit de reis af met een bezoek aan het pittoreske Oban en een terugreis naar Nederland via Gretna Green.

Busrondreis door de Schotse hooglanden

Een complete reis langs alle hoogtepunten van het land

Wil je door Schotland een rondreis maken en kies je de bus als jouw vervoermiddel? Ook dan hoef je er niet bang voor te zijn dat je hoogtepunten mist. Met een complete tour door het land bekijk je alle bezienswaardigheden met eigen ogen. Een complete reis is er bijvoorbeeld een die in Newcastle begint en in Edinburgh eindigt. Van Newcastle reis je omhoog langs de westkust en maak je een uitstapje naar één of meer eilanden, vaak Isle of Skye of Isle of Mull. Via Thurso in het uiterste noorden reis je omlaag, via Inverness en Perth naar Edinburgh.

Busreis complete reis langs alle hoogtepunten van het land Schotland

Andere rondreizen door Schotland

Schotland Busreizen voor ware natuurliefhebbers

Busreizen voor ware natuurliefhebbers

Een andere interessante rondreis door Schotland met de bus voert je door de Schotse Hooglanden. Sommige beginnen bij Edinburgh en de oostkust, doorkruisen een deel van de hooglanden en rijden via Inverness richting de westkust om zo weer naar beneden af te zakken, maar andersom kan natuurlijk ook. En ben je een échte natuurliefhebber? Kies dan voor een Schotland rondreis per bus die vanuit Edinburgh direct koers zet naar Pitlochry en omgeving, waar je oog in oog komt te staan met de natuurlijke bewoners van dit ongerepte natuurgebied.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…