Zoek & boek

Rondreis Noorwegen met kinderen

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een rondreis door Noorwegen maken met je kinderen

Ben jij een fervent reiziger en wil je je kinderen eens laten zien hoe avontuurlijk het is om een geheel andere wereld te ontdekken? Urenlang in het vliegtuig zitten en tijdsverschillen overbruggen is niet nodig, want een rondreis door Noorwegen met kinderen staat bol van verrassingen. Ook de jonge reizigers zullen hun ogen uitkijken bij de hoge bergen, de fjorden, het vele groen en de wilde dieren die je er kan spotten. Wie een rondreis met kinderen door Noorwegen maakt, heeft bovendien meer dan genoeg mogelijkheden tot spannende, sportieve buitenactiviteiten.

Een rondreis door Noorwegen maken met je kinderen
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis met kinderen door Noorwegen

Hoe kindvriendelijk is Noorwegen

Hoe kindvriendelijk is Noorwegen?

Een rondreis door Scandinavië met kinderen maak je in een veilig deel van Europa. De criminaliteitscijfers zijn laag, de infrastructuur is dik in orde en de omgeving is schoner dan schoon. Sterker nog, zijn uitgestrekte natuur maakt van Noorwegen een ideale bestemming voor een rondreis met kinderen. Tel daar ook nog eens de vele attracties zoals speeltuinen en musea bij op, en je kan niet anders dan concluderen dat jij en je gezin een heerlijke tijd tegemoet zullen gaan.

De beste periode om in Noorwegen een rondreis met kinderen te maken

Noorwegen is een paradijs voor de ware natuur- en outdoorliefhebbers. Van de adembenemende landschappen geniet je het hele jaar door. Ze zijn ieder seizoen in net een ander jasje gestoken. Wat klimaat betreft, is de zomer de beste periode om een rondreis met kinderen door Noorwegen te maken. De temperaturen zijn dan aangenaam en de dagen het langst. Bovendien is het heerlijk wandelen, zwemmen, fietsen, kanoën, klauteren en nog veel meer. In de winter leent het land zich meer voor een wintersportvakantie. Ook leuk natuurlijk!

De beste periode om in Noorwegen een rondreis met kinderen te maken
Een avontuurlijke rondreisroute voor gezinnen

Een avontuurlijke rondreisroute voor gezinnen

Wil je een rondreis door Noorwegen samen met je kinderen boeken? Wanneer jullie het land niet kennen, maar in beperkte tijd enkele van de belangrijkste hoogtepunten willen zien, is de route van Oslo naar Bergen een aanrader. De hippe, moderne hoofdstad van Noorwegen heeft meer dan genoeg te bieden aan kinderen. Na een paar dagen vertrekken jullie richting Bergen. Dat kan met de auto, maar ook middels de bekende spoorlijn. De Flåmbanen, de Hardangervidda en het Eidfjord zijn hoogtepunten op jullie route.

Uitgelichte rondreizen door Noorwegen

17-daagse familierondreis Adembenemend Noorwegen

13-, 14-daagse familierondreis Van Elanden tot Vikingen

Een arctische ontdekkingstocht

Een andere interessante optie is de reis naar de Noordkaap, oftewel het noordelijkste punt van het Europese continent. Als je je daar bevindt, heb je het gevoel helemaal aan het eind van de wereld te zijn. Het uitzicht lijkt eindeloos. Tromsø wordt vaak als toegangspoort tot de poolcirkel gezien. De reis naar de Noordkaap kan je in zowel de zomer- als de wintermaanden maken. In de zomer is de middernachtzon, wat een wel heel bijzondere ervaring en voor velen de kers op de taart is.

Een arctische ontdekkingstocht in Noorwegen met kinderen

Andere rondreizen door Noorwegen

Rondreis Noorwegen met kinderen vervoermiddelen

Vervoermiddelen

Een familie rondreis door Noorwegen kan je per auto of met het openbaar vervoer maken. Kies je voor het eerste, dan kan je stoppen waar en wanneer je wilt. Een voordeel van het openbaar vervoer is dat je zelf niet hoeft te rijden, maar onderweg van A naar B ontspannen achterover kan leunen en van het landschap kan genieten. Wat accommodaties betreft heb je ook meer dan genoeg keuze. Wil je de kosten voor een rondreis door Noorwegen met je kinderen beperkt houden? Overweeg dan campings en vakantiehutten in plaats van hotels.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…