Zoek & boek

Familiereis Costa Rica

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Op familiereis naar Costa Rica

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie voor het hele gezin? Overweeg dan eens een familiereis naar Costa Rica. Wanneer reizen je in het bloed zit en ook je kinderen het spannend vinden om nieuwe bestemmingen te ontdekken, is dit het land bij uitstek om te bezoeken. In de eerste plaats omdat er meer dan genoeg te zien is, maar in de tweede plaats omdat het ook nog eens een ontzettend veilig land is. Familiereizen naar Costa Rica worden dan ook volop aangeboden.

Op familiereis naar Costa Rica
Waar wacht je nog op?

Boek direct een familiereis naar Costa Rica

Costa Rica familiereis

Microklimaten

Waarom Costa Rica zo een bijzondere bestemming is? We leggen het je graag kort uit! Ten eerste het natuurschoon. Tropisch regenwoud, vulkanische gebieden en prachtige stranden die gesierd worden door palmbomen: je kan het allemaal afvinken. Maar wat een familiereis naar Costa Rica nóg een tikkeltje bijzonderder maakt, zijn de vele microklimaten. Afhankelijk van de route van je reis kan je dus met verschillende weersomstandigheden te maken krijgen. De flora is dan ook bijna nergens zo divers als hier, om van wilde dieren nog maar niet eens te spreken!

Uitgelichte rondreizen door Costa Rica

Costa Rica Familiereis Jungle en Stranden

16-daagse familierondreis Costa Rica

Arenal

Familiereis COSTA RICA AVONTUUR – 22 dagen; ‘El Dorado’ voor het hele gezin

Familiereis COSTA RICA NATUUR & STRAND – 16 dagen; Felgekleurde gifkikkers

16 of 17-daagse familie groepsrondreis Costa Rica – Boomslingeren als Tarzan

Wilde dieren

Kijk regelmatig eens omhoog tijdens jullie Costa Rica familiereis. De kans is groot dat je hoog in de boom een luiaard rustig ziet bungelen. Naar beneden komt hij alleen om zijn behoefte te doen. Apen zijn er ook volop. En ook die laten zich maar al te graag zien. Net als die toekans met hun felgekleurde snavels. Zoeken naar leuke activiteiten is tijdens een gezinsreis in Costa Rica dus eigenlijk niet eens nodig. Zet natuurlijk wel ziplinen in het Monteverde Cloud Forest en een bezoek aan nationaal park Manuel Antonio op je reisprogramma.

Costa Rica familiereis wilde dieren
Costa Rica familiereis beste periode

De beste periode voor familiereizen naar Costa Rica

Costa Rica kent een tropisch klimaat. Dat betekent een droog seizoen van december tot april en een regenseizoen van mei tot november. De beste tijd om in Costa Rica een familiereis te maken is in de Nederlandse wintermaanden. Maar wees niet getreurd. Komt de zomer je beter uit? Vaak gaat het om heftige, maar korte regenbuien. En eerlijk gezegd bieden die soms een welkome verfrissing!

Natuur, strand en avontuur

Kiezen bij welke reisaanbieder je jouw familiereis naar Costa Rica wilt boeken, kan lastig zijn. Het aanbod is namelijk behoorlijk. Zo kan je onder andere bij Koning Aap, Sawadee en Riksja Travel terecht. Koning Aap maakt onderscheid tussen twee soorten familiereizen naar Costa Rica: Natuur & Strand, en Avontuur. De eerste duurt 16 dagen en de tweede 22.

Familiereis Costa Rica boeken

Soorten rondreizen door Costa Rica

Costa Rica familiereizen

Begin en eindig je reis in San José

Laten we de familiereis naar Costa Rica Natuur & Strand eens bekijken. Die begint en eindigt, zoals alle reizen, in hoofdstad San José, waar het leuk is om ook even rond te snuffelen. Daarna ga je verder naar Tortuguero, het schildpaddendorp van het land dat alleen per boot bereikbaar is. Na je avonturen daar bezoek je Sarapiqui, La Fortuna en de Arenalvulkaan, Monteverde en Playa Samara. Je verblijft in comfortabele hotels inclusief ontbijt. Vaak is er ook een zwembad.

Boeken met behulp van bouwstenen

De Avontuur-reis van Koning Aap duurt bijna een weekje langer. Sommige reisaanbieders geven je de mogelijkheid om je familiereis naar Costa Rica gedeeltelijk zelf vorm te geven. Dat doen ze met bouwstenen. Riksja Travel is daar een voorbeeld van. Maar natuurlijk kan je het samenstellen van je reis ook daar geheel uit handen geven.

Familiereis Costa Rica samenstellen
Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…