Zoek & boek

Fly drive Andalusië

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Met een fly drive Andalusië zie je Spanje van een andere kant

Andalusië is de meest zuidelijke regio van Spanje. Je kan er dan ook rekenen op een aangenaam mediterraan klimaat. Het klimaat is over het algemeen droog en neerslag beperkt zich voornamelijk tot de ‘koudere’ maanden van het jaar. Alhoewel het écht koud, behalve dan in de Sierra Nevada, eigenlijk niet wordt. Dat dit deel van Spanje geliefd is onder zonaanbidders, heeft dan ook geen uitleg nodig. Andalusië is rijk aan brede, goudgele zandstranden. Maar er is meer dan dat.

Andalusië fly drive
Waar wacht je nog op?

Boek direct een fly drive Andalusië

De Jong Intra Bekijk prijs
rondreis riksja travel
Riksja Travel Bekijk prijs
andolives travel rondreizen
Olives Travel Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
Fly drive Andalusië cultuur

Een regio boordevol culturele rijkdom

Door Andalusië met een fly en drive te verkennen, stuit je op de ene na de andere verrassing. Behalve strand is de regio namelijk ook rijk aan cultuur. In Andalusië start je een fly drive dan ook altijd in een stad vol historische rijkdommen. Vaak is dit Malaga, maar ook Sevilla kan als beginpunt dienen. De strategische ligging en de aanwezigheid van verschillende volkeren in de loop der geschiedenis wordt al gauw duidelijk. Vooral de Moorse invloeden zie je sterk terug.

Uitgelichte rondreizen door Andalusië

Ontdek Andalusië in 8 dagen

Andalusië

Bijzonder Andalusië

Andalusië

Ontdek Andalusië in 10 dagen

Andalusië - Sevilla

Paradores en ambiance in Andalusië

Andalusië - Sevilla

10-daagse fly-drive Spanje – Andalusië – Auténtica

Andalusië - Sevilla

Andalusië op het gemak

Andalusië - Sevilla

Fly-drive Ontdek het culinaire Andalusië

Andalusië - Malaga

Deze hoogtepunten mag je met een fly drive Andalusië niet overslaan

Een fly and drive door Andalusië betekent Spanje zien zoals je het land eerder nog niet kende. In de meeste reizen zijn meerdere grotere steden opgenomen, zoals Sevilla en Malaga, zoals eerder genoemd, maar ook Cordoba en Granada. Bezoek je die laatstgenoemde stad, dan kan je natuurlijk ook het middeleeuwse paleis Alhambra niet overslaan. In het paleis, dat ook als fort van de Moorse overheersers heeft dienstgedaan, heb je minimaal een halve dag nodig. Ook de paleistuinen zijn prachtig. Zorg er wel voor dat je je kaartjes op tijd boekt.

Fly drive Andalusië hoogtepunten
Fly drive Andalusië natuur

Natuurschoon

Maar met de vele stranden en culturele schatten zijn we er nog niet. In Andalusië word je tijdens een fly drive namelijk ook getrakteerd op heel wat natuurschoon. De regio is bezaaid met grote en kleinere natuurgebieden en nationale parken. Actievelingen en natuurliefhebbers zetten de Sierra Nevada met stip bovenaan het reisprogramma van hun fly drive in Andalusië. Maar ook de Alpujarras zijn de moeite van een bezoek meer dan waard, net als de Sierra de Grazalema bij Ronda, de stad die op kliffen werd gebouwd. Vergeet tot slot ook El Caminito del Rey bij de El Chorro-kloof niet.

Bij welke reisbureaus kan je je rondreis door Zuid-Spanje boeken?

Benieuwd naar het uiterste zuiden van Spanje? Wanneer je je reis niet helemaal zelf wilt regelen, laat je dat gewoon door een reisbureau doen. Lang zoeken is niet nodig, want vrijwel elk Nederlands reisbureau biedt kant-en-klare fly drive vakanties naar Andalusië aan. Met bureaus als De Jong Intra, ANWB, Riksja Travel, Corendon en TUI kan je naar Andalusië en is een fly drive het hele jaar door te boeken.

Fly drive Andalusië reisbureau

Soorten rondreizen door Spanje & Andalusië

Fly drive Andalusië inclusief

Wat is inclusief in een fly drive vakantie?

Boek je een reis naar Andalusië als een fly drive vakantie? In verreweg de meeste gevallen betekent dit concept dat de heen- en retourvlucht, de huurauto en je accommodaties inclusief zijn. Is één van deze aspecten uitgezonderd, dan staat dat expliciet in de reisbeschrijving vermeld. Een huurauto is doorgaans op all-inclusive basis, waardoor je je over onvoorziene kosten geen zorgen hoeft te maken. Ga dat echter altijd even extra na.

Hoeveel dagen heb je nodig?

Diverse reisbureaus maken het mogelijk om een fly en drive naar Andalusië met behulp van bouwstenen nog net iets meer naar persoonlijke smaak vorm te geven. Dat is vooral zo bij de vakanties die wat langer duren, bijvoorbeeld een fly drive naar Andalusië van 15 dagen. In twee weken lukt het goed om een groot deel van de bezienswaardigheden op relatief rustig tempo te zien. Ook een fly and drive Andalusië van 10 dagen wordt vaak aangeboden. Wanneer je beperkt de tijd hebt om de regio te ontdekken, kan een fly drive naar Andalusië van 8 dagen interessant zijn.

Fly drive Andalusië hoeveel dagen
Fly drive Andalusië 8 dagen

Een fly drive naar Andalusië van 8 dagen

Laten we met die laatste optie beginnen. Als je ergens leuke reisprogramma’s van een week kan vinden, dan is het wel bij TUI. Zo kan je daar ook een fly drive Andalusië van 8 dagen boeken. Elke dag bezoek je een andere bestemming. Het programma ziet er als volgt uit: Malaga – Antequera – Ronda – Sevilla – Ubeda – Granada. Je bent dus bijna elke dag op weer een andere plek. Je retourvlucht, huurauto en accommodaties op basis van logies en ontbijt zijn inbegrepen.

Een reis van twee weken

Wil je langer op pad? Ook dan kan je bij TUI terecht. Het reisprogramma Malaga – Antequera – Chiclana de la Frontera – Sevilla – Ubeda – Granada – Marbella neemt 14 dagen in beslag. Je ziet dat het programma dan ook wat rustiger is dan de 8-daagse reis. Ook in deze reis zijn de retourvlucht met Transavia, de all-inclusive autohuur en de accommodaties inclusief. In elke accommodatie heb je ontbijt en op de 5 laatste dagen, aan het strand van Marbella, is ook het diner inbegrepen. Zo kom je optimaal ontspannen terug van je fly drive Andalusië.

Fly drive Andalusië 2 weken
Fly drive Andalusië boeken

Je vakantie boeken bij een Andalusië-specialist

Een 2-weekse reis naar het zuiden van Spanje kan je ook bij Tejeda Travel boeken. Een naam die je wellicht niet bekend in de oren klinkt, maar specialist is op het gebied van reizen naar Andalusië. Ook deze reis heeft een mooie balans tussen steden, natuur en strand. Wederom vlieg je heen en terug via Malaga. Met deze fly en drive naar Andalusië bezoek je Ronda en de pueblos blancos, oftewel de witte bergdorpjes, Sevilla, Cordoba en Granada. Je reis eindig je ontspannen in Nerja, een populaire kustplaats met heerlijke stranden.

Met de ANWB naar Andalusië

Tot kan je ook via de ANWB naar Andalusië voor een fly en drive. Je kan zowel een 11-daagse als een 15-daagse reis boeken. Je vliegt op Malaga en reist na 2 overnachtingen per auto tegen de klok in, naar Granada, Sevilla en Montejaque. Die laatste is een wit dorpje in het heuvelachtige gebied rondom Ronda.  Het enige verschil tussen de 11-daagse reis en de fly drive naar Andalusië van 15 dagen is de hoeveelheid dagen die je hier verblijft, namelijk 3 of 7.

Fly drive Andalusië ANWB
Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…