Zoek & boek

Fly drive IJsland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Tijdens een fly drive in IJsland wordt fantasie werkelijkheid

De ruige landschappen van IJsland hebben nog geen enkele avonturier teleurgesteld. Het afgelegen, ongerepte karakter van het eiland ademt een mysterieuze sfeer die uitnodigt tot ontdekken. Het land is een ideale bestemming om met de auto te verkennen. Niet verwonderlijk dus, dat een fly drive naar IJsland zo enorm populair is. Wegen lopen over het hele eiland én je kan stoppen waar en wanneer je wilt. Ver weg van alle dagelijkse beslommeringen vakantie vieren op jouw manier en jouw tempo, als dat niet als muziek in de oren klinkt?

Ijsland fly drive
Waar wacht je nog op?

Boek direct een fly drive IJsland

Hoeveel dagen moet je uittrekken voor een fly and drive naar IJsland

Hoeveel dagen moet je uittrekken voor een fly and drive naar IJsland?

Voor een fly en drive naar IJsland kan je zoveel dagen uittrekken als je wilt. Bij beperkte tijd kan je kiezen voor een fly drive naar IJsland van 5 dagen. Je bezoekt dan waarschijnlijk hoofdstad Reykjavik en de Gouden Cirkel, en eventueel de Blue Lagoon. De meeste reizigers naar IJsland kiezen voor een fly drive van 8 dagen, wat net iets meer ruimte biedt om de zuid- en eventueel westkust te ontdekken. Met een fly drive IJsland van 14 dagen kan je vrijwel alle IJslandse bezienswaardigheden zien.

Uitgelichte rondreizen door IJsland

8-daagse fly-drive IJsland – Het land van ijs en vuur

8 daagse fly drive Rondje IJsland

Akureyri

7 daagse fly drive Tussen geisers en gletsjers

Bogarnes

5 daagse fly drive Golden Circle

Hverageroi

15-daagse fly-drive IJsland – Het land van ijs en vuur

10 daagse fly drive IJsland puur & compleet

Akureyri

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van IJsland?

Poeh, heb je even? IJsland is maar 2,5 keer zo groot als Nederland, maar barst van de highlights. De meeste daarvan bevinden zich in het zuiden van het land, waartoe een fly drive in IJsland zich vaak (grotendeels) beperkt. Reykjavik, Nationaal Park Skaftafell en het gletsjermeer Jökulsárlón, de Fjardrargljufur kloof, Vik, Nationaal Park Thingvellir, Geysir, de Gullfoss waterval en de Blue Lagoon. De bekende Gouden Cirkel bestaat uit Thingvellir, Geysir en Gullfoss en is een route van 300 kilometer die prima in korte tijd kan worden gereden.

Fly drive IJsland bezienswaardigheden
Naar IJsland voor een fly drive van 8 dagen

Naar IJsland voor een fly drive van 8 dagen

In iets meer dan een week lukt het je goed om de belangrijkste hoogtepunten van het land op een aangenaam tempo te ontdekken. De vaakst gekozen route voor een fly and drive IJsland start en eindigt uiteraard in hoofdstad Reykjavik. Na aankomst en een kort verblijf in de stad reis je verder naar achtereenvolgens de Blue Lagoon, Geysir, Gullfoss, Nationaal Park Thingvellir, Seljalandsfoss, Skogafoss, Vik en vervolgens weer Reykjavik. Je bent dus ongeveer elke dag op een andere plek.

Combinatie zuid- en westkust

Geen zin om elke dag je koffer in- en uit te pakken? Kies dan voor een fly drive IJsland van 14 dagen. Deze stelt je in staat om de hoogtepunten van de zuidkust met die van de westkust te combineren. Het westen van het land wordt vaak overgeslagen, terwijl er reden genoeg is om dat juist niet te doen. Voeg voor een fly drive IJsland van twee weken dan ook de berg Kirkjufell en de waterval Kirkjufellsfoss waterval aan je reisroute toe, net als Nationaal Park Snæfellsjökull en de verschillende kleine vissersdorpjes.

Fly drive IJsland zuid- en westkust

Soorten rondreizen door IJsland

Fly drive IJsland beste reisperiode

De zomermaanden als beste reisperiode

De zomermaanden gelden als de beste reisperiode voor een fly drive naar IJsland, vanwege de lange dagen, de aangename temperaturen en de begaanbaarheid van de wegen. Natuurlijk heeft het land ook in de wintermaanden een unieke charme, maar de winterse omstandigheden kunnen het soms een behoorlijke uitdaging maken om van A naar B te komen. Hoop je tijdens je fly and drive door IJsland walvissen te spotten? Kies dan zeker voor de zomermaanden, want dan laten de zeezoogdieren zich voor de kust volop zien.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…