Zoek & boek

Fly drive Kreta

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een fly drive naar Kreta: een eiland met een unieke identiteit

Tropische stranden, kleurrijke vissersdorpjes en indrukwekkende natuurgebieden vormen samen het decor op het Griekse eiland Kreta. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de historische bezienswaardigheden uit de Oudheid. Tijdens een fly drive Kreta ontdek je al deze plekken met je eigen huurauto. Geniet van de zon op het palmenstrand van Vai, bewonder de Samariakloof of bezoek het Paleis van Knossos. Dit eiland is een verzameling aan hoogtepunten.

Kreta fly drive
Waar wacht je nog op?

Boek direct een fly drive Kreta

Hoelang heb je nodig voor een fly & drive Kreta

Hoelang heb je nodig voor een fly & drive Kreta?

Kreta is het grootste Griekse eiland en heeft oppervlakte van ongeveer 8500 vierkante kilometer. Het is 260 kilometer lang, dus met recht een bestemming om per auto te ontdekken. Met een fly drive naar Kreta van 8 dagen lukt het je om een deel van het eiland te zien. Wil je niets van de belangrijkste hoogtepunten missen? Boek dan een fly drive naar Kreta van minimaal 15 dagen.

Uitgelichte rondreizen door Griekenland

Kreta op het gemak

Kreta

8 daagse fly drive Het beste van Kreta

Agios Nikolaos

Ontdek de noordkust van Kreta

Kreta

Rondreis Griekse eilanden: Cycladen & Kreta, 14 dagen

Kreta

De hoogtepunten van het eiland

Tsja, waar moeten we beginnen? Kreta is rijk aan historie, cultuur en prachtige stranden. Laten we met het eerste beginnen. Dé plek voor geschiedenisliefhebbers is natuurlijk het paleis van Knossos, dat jarenlang het epicentrum van de Minoïsche beschaving was. Je vindt het vlak bij eilandhoofdstad Heraklion. Qua natuur mag vooral een bezoek aan de Samariakloof niet aan je fly and drive Kreta ontbreken. En wat stranden betreft? Zet zeker Vai Beach (waar de Bountyreclame ooit werd opgenomen), Balos Beach en het roze strand Elafonissi op je lijstje.

Fly drive Kreta hoogtepunten
Kreta voor strandliefhebbers

Kreta voor strandliefhebbers

Natuurlijk komen ook strandliefhebbers in Kreta tijdens een fly drive prima aan hun trekken. In het noorden van het eiland liggen de populaire (en belangrijkste) badplaatsen: Chersonissos, Rethymnon, Malia en Chania. Dit zijn plaatsen met een bruisend uitgaansleven, veel vertier en talrijke restaurantjes en bars. Ga je vooral voor de oogverblindende stranden en zijn faciliteiten wat minder belangrijk voor je? Het tropische Vai Beach met zijn palmenbos, Balos Beach met een zandstrook die dwars door het zeewater loopt en het roze schelpenstrand van Elafonissi Beach zullen je niet teleurstellen.

Populaire reisroute voor een fly drive naar Kreta

Kies je voor een fly en drive Kreta, dan kan je een door een reisbureau voorgestelde route volgen, maar ook zelf een reisschema opstellen. Veel reizigers kiezen voor een start in Heraklion, omdat daar de meeste vluchten rechtstreeks naartoe gaan. Daarna kan je koers zetten naar Rethymno en het oostelijker gelegen Agios Nikolaos, met zijn prachtige zandstranden die langzaam in zee aflopen. Tot slot zijn Piskopiano en Chania hoogtepunten van de rondreis. Natuurlijk kan je vanuit elke bestemming ook weer dagtrips maken, zodat je zoveel mogelijk van het eiland ziet.

Populaire reisroute voor een fly drive naar Kreta

Andere rondreizen door Griekenland

Wat is de beste tijd voor een fly drive naar Kreta

Wat is de beste tijd voor een fly drive naar Kreta?

Het zuidelijk gelegen Kreta heeft een lang seizoen. Vanaf april kunnen de temperaturen al aardig oplopen en in mei reken je vaak al op zo’n stabiele 25 graden overdag. Ideaal voor de actieve reizigers die tijdens een fly and drive naar Kreta zoveel mogelijk willen zien. September en de eerste helft van oktober zijn om diezelfde reden aangename reisperiodes. Wil je een groot gedeelte van je rondreis aan strand besteden? Dan kan je je fly & drive naar Kreta het beste in het hoogseizoen boeken.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…