Zoek & boek

Fly drive Marokko

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes
Dit is een fly drive naar Marokko

Van kasbahs tot Koningssteden en van Sahara tot strand

Tsja, het klinkt misschien als een cliché, maar Marokko voelt vaak toch echt wel als een sprookje uit 1001-nacht. Een fly drive Marokko stelt je in staat om alles op geheel eigen manier én tempo te ontdekken. Wat langer in een souk blijven rondhangen? Langs de weg stoppen voor een vers komkommersapje? Een foto maken van de bergketens die je doorkruist? Kies voor een flydrive Marokko en voel je als een nomade in een van de meest veelzijdige, veilige en gastvrije landen van West-Afrika.

Fly drives Marokko
Waar wacht je nog op?

Boek direct een fly drive Marokko

Marokko fly drive

De gastvrijheid van de Marokkanen

We noemden het hierboven al: Marokko is een veilig land. Daar moeten we natuurlijk wel bij zeggen dat het te allen tijde van belang blijft om respect te tonen voor de lokale cultuur. Dat doe je bijvoorbeeld door je bescheiden te kleden. Je zult al gauw merken dat Marokko een enorm gastvrij land is en dat de inwoners je met een brede glimlach graag helpen of wat meer vertellen over hun land. Die enorme gastvrijheid is zonder enige twijfel een van de dingen die een fly and drive naar Marokko zo speciaal maakt.

Uitgelichte rondreizen door Marokko

12 daagse fly drive Zuiden van Marokko

Agadir

8 daagse fly drive Koningssteden van Marokko

Afourer

De Koningssteden van Marokko

Een reis waarin steden centraal staan

Marokko heeft enorm veel te bieden: steden, woestijn, bergketens en een prachtige kustlijn. Een fly drive Marokko draait niet zelden om de Koningssteden van het land, oftewel de steden die ooit door een sultan als hoofdstad werden uitgeroepen. Bij TUI kan je bijvoorbeeld zo een reis boeken. Die duurt 8 dagen. Behalve de steden zelf bezoek je ook andere bezienswaardigheden, zoals Volubilis. In het programma van bijvoorbeeld Riksja Travel zijn juist alleen de steden zelf opgenomen. De ANWB biedt op zijn beurt een fly drive naar de Koningssteden van Marokko van 14 dagen aan.

Marokko koningssteden rondreis
Marokko fly drives

Het imposante Atlasgebergte

Het Atlasgebergte strekt zich uit over Algerije, Tunesië en Marokko. In Marokko loopt de keten van het westen naar het oosten van het land. De kans is dan ook groot dat hij onderdeel is van de uiteindelijke fly drive Marokko waarvoor je kiest. Maar een individuele rondreis boeken waarbij het Atlasgebergte zelfs centraal staat, kan natuurlijk ook. Reisorganisatie NRV biedt zo een reis aan, met een duur van 11 dagen. Je begint in Casablanca en eindigt in Marrakech.

Een flydrive Marokko inclusief alle hoogtepunten van het land

Bij diezelfde reisorganisatie kan je overigens ook een 16-daagse flydrive Marokko boeken waarin alle belangrijkste hoogtepunten van het land aan bod komen. Je reisprogramma ziet er als volgt uit: Casablanca – Rabat – Chefchaouen – Fes – Erfoud – Merzouga – Boumalne du Dades – Ouarzazate – Marrakech – Essaouira. Je sluit je vakantie na bijna twee weken boordevol indrukken dus ontspannen af in Essaouira, dat aan de Atlantische Kust is gelegen.

Fly drive Marokko hoogtepunten

Soorten rondreizen door Marokko

Fly drive Marokko autorijden

Over het rijden in Marokko

Kies jij voor een fly and drive in Marokko? Daar zal je geen spijt van krijgen. Je kan er met een gerust hart zelf plaatsnemen achter het stuur. De wegen zijn doorgaans goed, alhoewel het verkeer wel wat chaotischer is. Wees dus wel voorzichtig waar dat nodig is. Bij voorkeur ga je in het donker de weg niet op, omdat de wegen -vooral buiten de grote steden- niet of nauwelijks verlicht zijn.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…