Zoek & boek

Fly drive Noorwegen

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

De ultieme vrijheid voel je met een fly drive naar Noorwegen

Met een fly drive vakantie naar Noorwegen combineer je het beste van beide werelden: snel en comfortabel naar het beginpunt van je reis vliegen en vanaf daar alle vrijheid om het land te verkennen. Een fly and drive naar Noorwegen boek je bij een (gespecialiseerd) reisbureau. Doorgaans zijn de vlucht, de autohuur en de accommodaties inbegrepen. Dat kan per reisaanbieder echter verschillen, dus voer daarom altijd een goede vergelijking uit om jezelf te verzekeren van de scherpste prijs.

Noorwegen fly drive
Waar wacht je nog op?

Boek direct een fly drive door Noorwegen

Fly drive Noorwegen auto of camper

Op pad met een auto of een camper?

Een fly en drive Noorwegen kan je met de auto doen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Een razend populair vervoermiddel voor vakanties in dit Scandinavische land is namelijk de camper. Het grote voordeel van een camper is dat je al je benodigdheden bij de hand hebt en ook nog eens op alle plekjes waar je maar wilt kan overnachten. In Noorwegen geldt immers het ‘allemansrecht’. Het huren van een camper om in Noorwegen een fly drive vakantie te vieren is duurder dan een auto. Daar staat tegenover dat je natuurlijk wel flink bespaart op accommodaties.

Accommodaties

Kies je ervoor om je fly drive in Noorwegen met een camper te maken? Dan hoef je over het kiezen van accommodaties je hoofd niet te breken. Ga je voor een auto? Dan heb je de keuze uit een groot aantal accommodatietypen. Zo kan je voor hotels, B&B’s en appartementen kiezen, maar natuurlijk ook voor traditionele Noorse hutten. Deze vind je in uitgestrekte natuurgebieden, doorgaans bij nationale parken of bekende wandelroutes. In een traditionele hut kan je op een authentieke ervaring rekenen.

Fly drive Noorwegen accommodaties
Een fly and drive in Noorwegen van 7 dagen

Een fly and drive in Noorwegen van 7 dagen

Bij verschillende reisaanbieders, waaronder ANWB en TUI, kan je volledige fly drive vakanties naar Scandinavië boeken. Heb je beperkt de tijd? Bij TUI kan je bijvoorbeeld een zevendaagse reis boeken die de kust en de fjorden perfect weet te combineren. Je vliegt naar Alesund en pikt daar je huurauto op om via de Atlantic Road naar Kristiansund te rijden. Na Dovrefjell en Dombas rijd je via de Trollstigen verder naar Geiranger en het gelijknamige fjord. Je eindigt je fly drive in Noorwegen weer in Alesund.

Uitgelichte rondreizen door Noorwegen

Wandelreis Noorwegen, 8 dagen

Rondreis Noorwegen, 12 dagen

Lofoten - Lofoten

Langere rondreizen

Heb je twee weken of langer de tijd voor je fly en drive naar Noorwegen? Dan kan je bij bijvoorbeeld TUI een reis met de belangrijkste hoogtepunten van het Scandinavische land boeken. Je route ziet er dan als volgt uit: Oslo – Hamar – Lillehammer – Røros – Trondheim – Kristiansund – Alesund – Geiranger – Hornindal – Briksdal – Sognefjord – Voss – Bergen – Hardangerfjord. Het noorden van het land verkennen kan natuurlijk ook. Begin dan bijvoorbeeld in Trondheim en maak vanuit daar een fly drive Noorwegen met de Lofoten als hoofdbestemming.

Andere populaire routes voor groepsreizen Noorwegen

Andere rondreizen door Noorwegen

Fly drive Noorwegen aantal km per dag

Hoeveel kilometer kan je dagelijks afleggen in Noorwegen?

Overweeg jij om in Noorwegen je fly drive vakantie te vieren? Onze belangrijkste tip luidt: neem je tijd. Het uitgestrekte land kan je in één vakantie onmogelijk in zijn geheel zien. Kies er daarom liever voor om de tijd te nemen voor enkele hoogtepunten, dan een zeer strak reisschema te hanteren. Doorgaans is het in de zomermaanden mogelijk om tussen de 200 en 300 kilometer per dag af te leggen. In bergachtige gebieden houd je een beperkte snelheid aan, maar je zal ook vaak willen stoppen voor al het moois wat je tegenkomt!

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…