Groepsrondreizen

BESTEMMINGEN MET Groepsrondreizen

Wat is nu een leukere en betere manier om een land te leren kennen dan het maken van een groepsrondreis? Binnen korte tijd leer en zie je veel van de door jou gekozen bestemming. Als het goed is, leer je ook nog eens een leuke groep mensen kennen. Groepsrondreizen worden altijd begeleid door een ervaren (een vaak lokale) reisleider die je zal voorzien van interessante informatie en je meeneemt langs de mooiste en leukste bezienswaardigheden.

Voor- en nadelen bij het maken van een groepsrondreis
Het maken van een groepsrondreis is nog altijd een van de populairste manieren van rondreizen. Een groepsrondreis is volledig verzorgd. Alle accommodaties én de meeste excursies zijn bij de reis inbegrepen, zo hoef je zelf het minimale te regelen.

Reisleiders zijn meestal woonachtig in de bestemming waar zij werken. Dit heeft als voordeel dat hij of zij precies weet wat er te zien valt en wat je vooral niet mag missen. Zo zie je dingen die je zelf niet snel had ontdekt en komt op plaatsen waar niet veel toeristen geweest zijn.

De voordelen bij het maken van een groepsrondreis zijn ook terug te zien in de prijs van de reis. Omdat reisorganisaties groepsreizen vaak groot inkopen, is dit ook terug te zien in de prijs. Zo maken zij prijsafspraken met vliegtuigmaatschappijen, hotels en lokale vervoersbedrijven. Een groepsrondreis kan daardoor 50 tot 60% goedkoper zijn dan een zelf samengestelde reis.

Alles heeft nadelen. We zouden geen objectieve website zijn als we niet ook de nadelen van het maken van een groepsrondreis zouden delen. Je geeft namelijk een stukje controle uit handen. Zo is de reisleiding en het reisschema vastgesteld en heb je geen invloed op de groepssamenstelling. Ga je een groepsrondreis boeken, dan zijn dit de risico’s die je voor lief moet nemen.

Grootte van de groepen
De grootte van de groep kan variëren tot ongeveer 30 personen. Over het algemeen wordt er een bovengrens gesteld voor het aantal mensen wat meegaat. Dit geldt ook voor de ondergrens. Veel groepsrondreizen kennen een minimaal aantal deelnemers. Komt de groep onder dit aantal, dan gaat de reis niet door. Er is dan dus geen sprake van een vertrekgarantie. Belangrijk is dus om bij het boeken van je reis te letten op een eventuele vertrekgarantie.

Kosten
De prijs van een groepsrondreis kan behoorlijk variëren. Het land van bestemming en de mate van comfort spelen beide een grote rol bij het vaststellen van de prijs. Ook de periode waarin je reist speelt een rol. Zo zullen prijzen in het hoog- en laagseizoen erg van elkaar verschillen.

Een groepsrondreis kiezen
Het aanbod aan groepsrondreizen is enorm, dit komt door de nog altijd enorme populariteit van deze reissoort.

Belangrijk is vooral om je af te vragen wat je precies verwacht van een rondreis. Wat wil je zien, wat wil je doen en welk klimaat vind je het prettigste? Houd je van luxe en comfort of kan het je niet gek genoeg en ben je op zoek naar avontuur? Wil je naar een bekende bestemming of ga je liever naar een vrijwel onbekend land met het gevoel van een ontdekkingsreiziger?

Op onze site vind je alle relevante informatie over de meest uiteenlopende bestemmingen. Mocht je meer informatie willen over reisorganisaties die groepsrondreizen organiseren? Bekijk dan onze reisorganisaties pagina.