Zoek & boek

Groepsreis Sicilië

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Op groepsreis naar Sicilië, het juweel van de Middellandse Zee

Sicilië heeft zoveel mooie plekken dat het lastig kiezen is waar je precies op het eiland zou moeten verblijven. Een rondreis is dan een goede oplossing! Wil je je geen zorgen hoeven te maken over de planning van je reis? Met een groepsreis naar Sicilië neem je lekker plaats op een comfortabele stoel en zorgen de chauffeur en de reisleiding ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Diverse organisaties zoals TUI, Kras en SRC Reizen bieden groepsreizen naar Sicilië aan. Reisprogramma’s duren doorgaans tussen de 8 en 15 dagen.

Groepsreizen Sicilie
Waar wacht je nog op?

Boek direct een groepsreis door Sicilië

De belangrijkste bezienswaardigheden van Sicilië groepsreis

De belangrijkste bezienswaardigheden van Sicilië

De hoogtepunten van Sicilië zijn niet op de vingers van één hand te tellen. En eigenlijk ook niet op die van twee. Daarom moeten organisatoren van een groepsrondreis Sicilië afwegingen maken. Dat betekent dat je her en der verschil in reisprogramma’s ziet. Wat bijna altijd in de programma’s is opgenomen? Het historische Agrigento, de vulkaan de Etna en hoofdstad Palermo. Liefhebbers van cultuur en historie zitten hier goed, want op het eiland valt genoeg te ontdekken over de oude Grieken en Romeinen.

Uitgelichte rondreizen door Italië

Italië Zuid & Sicilië, 20 dagen

Sicilië - Rome

Rondreis Zuid-Italië & Sicilië, 15 dagen

Sicilië - Napels

Een rondreis Sicilië van 8 dagen

Heb je een beperkt aantal vakantiedagen? Eigenlijk is 8 dagen op dit eiland wel het minimale wat je nodig hebt om een goede indruk te krijgen. Een rondreis van die duur vind je bijvoorbeeld bij NRV. Deze reis start in Siracusa en leidt je vervolgens verder naar onder andere Noto, Siracusa, Agrigento, Palermo, de Etna, Taormina en tot slot het ontspannen Giardini-Naxos. Je sluit deze Sicilië groepsreis af aan het strand, maar doorloopt verder dus wel een strak programma.

Groepsreis Sicilie 8 dagen
Sicilië groepsreis

Vakantie op z’n Italiaans: een heerlijk rustig tempo

Van Zuid-Europa kunnen we best wat leren. Altijd maar haasten is behalve niet gezond ook lang niet altijd nodig. Doe het liever eens wat rustig aan! Een groepsreis door Sicilië is een mooi moment om dat voornemen in de praktijk te brengen. Ben je op zoek naar een niet al te ‘zwaar’ reisprogramma? Bij SRC kan je een culturele groepsreis van 8 dagen boeken. Je bezoekt dan onder andere Catania, Syracuse, Palermo, Cefalu, de Etna en Taormina. De focus ligt bij deze Sicilië groepsreis op cultuur en historie.

Twee weken op groepsreis door Sicilië en Zuid-Italië

Heb je wat meer tijd voor je groepsrondreis door Sicilië? Dan kan je 2 dingen doen: kiezen voor een reisprogramma waarbij je niet elke nacht in een ander hotel slaapt, of Sicilië met het Zuid-Italiaanse vasteland combineren. Klinkt dat laatste voor jou interessant? Onder andere De Jong Intra biedt zo een reis aan. Je vliegt dan op en ook weer terug van Napels en start je rondreis in Puglia, waar je onder andere Matera, Lecce en Alberobello bezoekt. Op dag 5 maak je de oversteek van Sicilië, dat op slechts 3 kilometer van het vasteland ligt.

Twee weken op groepsreis door Sicilië en Zuid-Italië

Soorten rondreizen door Italië

Groepsreis Sicilië beste periode

De beste periode voor groepsreizen naar Sicilië

Ben je al eens eerder in het zuiden van Italië geweest? Dan weet je hoe hoog de temperaturen in de zomermaanden kunnen zijn. Een Sicilië groepsreis is dan alleen aan te raden als je daar goed tegen kan en strand een belangrijk deel van het reisprogramma vormt. In andere gevallen kan je je groepsreis naar Sicilië beter in het voorjaar of het najaar vastleggen.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…