Zoek & boek

Groepsreis Schotland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Met een groepsreis door Schotland leer je het land écht kennen

Zou jij Schotland graag willen ontdekken? Maar vind je alleen reizen maar niks? Of vind je het te spannend om aan de andere kant van de weg te rijden? Dan nog hoeft niets je in de weg te staan om het land van ongerepte natuur en eeuwenoude tradities te bezoeken. Met een groepsreis door Schotland kies je voor een compleet georganiseerde rondreis, vaak per bus. Zo hoef je je over de logistiek geen zorgen te maken en geniet je elke seconde van je dag.

Groepsreis Schotland
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Schotland

Groepsrondreis bus Schotland

Busreizen

Ook in Schotland begint een groepsreis in een grote stad. Welke stad dat is, is afhankelijk van het precieze reisprogramma. Reis je per vliegtuig af naar het land van meren en bergen? Dan zal Edinburg het startpunt zijn. Stap je al in Nederland op een bus? Dan kom je aan in Newcastle. Je kunt een relatief korte groepsreis door Schotland van bijvoorbeeld 8 dagen maken, maar ook voor een langere reis kiezen waarin je met nog meer hoogtepunten van het land kennismaakt. Wil je op groepsreis door Schotland en kies je voor een 16-daagse rondreis? Schotse Hooglanden, steden, platteland, eilanden: dit alles is dan in één reis verenigd.

Uitgelichte rondreizen door Schotland

Wandelreis Schotland, 8 dagen

De hoogtepunten van het land

Een groepsreis naar Schotland kan verschillende invullingen krijgen, onder andere afhankelijk van de plekken die in de route zijn opgenomen. Tot de hoogtepunten van het land worden onder andere de Hooglanden, Loch Ness, Edinburgh en Isle of Skye gerekend. Een groot deel daarvan is vrijwel altijd opgenomen in een Schotland groepsreis. Een rondreis maak je meestal per bus. Een deel van de reis ligt vast, een ander deel is optioneel. Wil je niet deelnemen aan die optionele excursies? Dan kun je de tijd op een bepaalde bestemming zelf invullen.

De hoogtepunten van het land
Een groepsrondreis door Schotland langs de mooiste steden

Een groepsrondreis door Schotland langs de mooiste steden

Eerlijk is eerlijk, de natuur in Schotland is bijna niet te evenaren. Maar wil jij van de cultuur en het dagelijks leven in de steden proeven? Dan kies je voor een groepsreis Schotland langs de mooiste Schotse steden. In het zuiden vind je Edinburgh en Glasgow. De afstand tussen beide is slechts 75 kilometer. Maar ook Aberdeen, Perth, Dundee, Stirling en Inverness zijn een bezoek meer dan waard. Natuurlijk geniet je tijdens het reizen van A naar B ook van de prachtigste natuurlijke landschappen.

Op wandelvakantie

Wandelen door de Schotse Highlands? Met een groepsreis Schotland ontdek je dit ruige gebied op zijn best; je verkent het immers te voet. In een groep doe je dat onder begeleiding van een ervaren gids en gezellig met andere reizigers. Vooral de Western Highlands gelden als een paradijs voor wandelaars. Je kunt rekenen op ruige landschappen gesierd door meren, charmante dorpjes en eeuwenoude kastelen. Sommige groepsreizen voor wandelaars volgen de West Highland Way, die je dwars door dit ongerepte natuurgebied leidt.

Groepsrondreis Schotland wandelvakantie

Andere rondreizen door Schotland

Nederlandstalige reisleiding groepsrondreis Schotland

Het gemak van Nederlandstalige reisleiding

Het grote voordeel van een groepsreis door Schotland ten opzichte van een individuele reis is dat een reisleider je veel weet te vertellen over de cultuur, historie, gebruiken en het dagelijks leven. Over een land als Schotland, met een rijk historisch erfgoed, valt genoeg te ontdekken. Bovendien is de reisleiding van je Schotland groepsreis in de meeste gevallen Nederlandstalig. Dat maakt alles toch een stukje makkelijker!

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…