Zoek & boek

Groepsreis Zuid-Afrika

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een perfecte balans tussen avontuur en ontspanning tijdens een groepsreis naar Zuid-Afrika

Dat groepsreizen naar Zuid-Afrika zo mateloos populair zijn, is niet verwonderlijk. De veelzijdigheid van het land staat garant voor een onvergetelijke vakantie-ervaring. Van safari’s in het Krugerpark tot multiculturele steden als Johannesburg, de Tafelberg in Kaapstad en prachtige stranden als Boulders Beach: dit land heeft het allemaal. Een groepsreis naar Zuid-Afrika weet al deze elementen te verenigen en de balans tussen avontuur en ontspanning goed te bewaren. Er bestaan tal van reisroutes, zodat elk type reiziger op zijn wenken kan worden bediend.

Zuid Afrika groepsreis
Waar wacht je nog op?

Boek direct een groepsreis door Zuid-Afrika

Waar kan je een groepsrondreis naar Zuid-Afrika boeken

Waar kan je een groepsrondreis naar Zuid-Afrika boeken?

Ben jij voornemens om dit prachtige land in het zuidelijkste puntje van Afrika te gaan ontdekken? Groepsreizen naar Zuid-Afrika kan je bij verschillende reisorganisaties boeken. Zo is een ANWB groepsreis naar Zuid-Afrika erg in trek, maar kan je ook bij aanbieders als NRV of TUI vergelijkbare reizen boeken. Vergelijk de reisprogramma’s en prijzen goed met elkaar en doe vooral vooraf je research, zodat je goed op een rijtje hebt welke hoogtepunten je absoluut niet aan je voorbij wilt laten gaan.

De voordelen van reizen in groepsverband

Voor reizen in groepsverband geldt vaak: je houdt ervan of je hebt er een hekel aan. Toch is een groepsreis behalve voor de liefhebbers ervan ook een aanrader voor degenen die graag wat verder van huis gaan, maar weinig ervaring hebben met het zelfstandig reizen. Of zelf niet willen autorijden. Met een groepsreis door Zuid-Afrika kan je ervan uitgaan dat alles tot in de puntjes is geregeld. Over de logistiek hoef je dus niet na te denken. Een groot deel van de excursies en maaltijden is vaak inbegrepen, alhoewel je dat per reisaanbieder altijd even exact moet nagaan.

De voordelen van reizen in groepsverband Zuid Afrika
Plezier met gelijkgestemden groepsreis Zuid Afrika

Plezier met gelijkgestemden

Behalve dat je zelf niet verantwoordelijk bent voor het tot in de puntjes regelen van je reis, betekent een Zuid-Afrika groepsreis ook veel gezelligheid met medereizigers. Net als jij zijn ook die geïnteresseerd in het verkennen van nieuwe plekken. Je unieke ervaringen deel je met hen en niet zelden sluit je vriendschappen die voor het leven kunnen duren. Natuurlijk zijn ook de deskundige, Nederlandstalige gidsen een groot voordeel van groepsreizen door Zuid-Afrika. Ze vertellen je alles over de plekken die je bezoekt en staan voor je klaar wanneer zich onverhoopt een probleem voordoet.

Uitgelichte rondreizen door Zuid-Afrika

Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

Rondreis Oeganda, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/kampeerreis

Rondreis Namibië, Botswana & Victoriawatervallen, 21 dagen kampeerreis of hotel/lodgereis

Rondreis Kenia, Tanzania, Zanzibar, Malawi, Zambia & Zimbabwe, 26 dagen kampeerreis

Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen kampeerreis

Op avontuur door Botswana (20 dagen)

Johannesburg

Tanzania en Zanzibar, Bush and Beach (13 dagen) – cat. Premium

Arusha

Ongerept Tanzania incl. Selous & Zanzibar (16 dagen) – cat. Premium

Arusha

Wandelreis Kaapverdische eilanden, 13 dagen

Wandelreis Jordanië, 9 dagen

Reisorganisaties

We noemden net al even de populariteit van een ANWB groepsreis naar Zuid-Afrika. De ANWB staat bekend om zijn reisprogramma’s met een optimale balans tussen cultuur en natuur, maar ook voor comfort. Bovendien zijn de meeste excursies bij een groepsreis naar Zuid-Afrika inbegrepen. Boek je bij TUI een Zuid-Afrika groepsreis, dan kies je voor comfort én een tikkeltje luxe. Ook groepsreizen op maat, bijvoorbeeld met familie, behoren tot de mogelijkheden. Tot slot boek je bij NRV je groepsreis door Zuid-Afrika bij dé rondreisspecialist van Nederland.

Groepsreis Zuid Afrika reisorganisaties
Tips voor het boeken van je vakantie groepsreis Zuid Afrika

Tips voor het boeken van je vakantie

Wil je deelnemen aan een van de vele groepsreizen naar Zuid-Afrika? Wees dan op tijd met het vastleggen ervan. De reizen zijn enorm populair, vooral tijdens de lente en de herfst. De bestemming is eigenlijk het hele jaar door in trek. Voorkom teleurstelling en boek dus op tijd. Houd er tegelijkertijd rekening mee dat reisorganisaties vaak ook een minimumaantal deelnemers vereisen om de reis door te kunnen laten gaan. Dat betekent dat je vaak pas een tijd na het boeken officieel bevestiging krijgt dat je reis echt zal plaatsvinden.

Een korte groepsreis door Zuid-Afrika

Heb je beperkt de tijd voor je reis? Kies dan voor een reisprogramma van maximaal twee weken. Een interessante optie zijn dan de groepsreizen naar Zuid-Afrika die in Johannesburg beginnen. Na deze stad te hebben verkend, ontdek je de Panoramaroute. Daarna ga je op safari in het Krugerpark. Na vervolgens een kort verblijf in Swaziland (een land dat geheel door Zuid-Afrika wordt omsloten), reis je verder naar St. Lucia. Je reis eindigt aan de stranden van Durban.

Een korte groepsreis door Zuid-Afrika

Andere rondreizen door Zuid-Afrika

De Tuinroute Zuid-Afrika

De Tuinroute

Ben je al eens op safari geweest? Of staat een safari niet per se bovenaan jouw lijstje? Dan kan je er ook voor kiezen om in Zuid-Afrika een groepsrondreis te maken die zich focust op de Tuinroute. Dat is een route langs de immense bloemenpracht aan de oostkust van het land. Voor een reis van twee weken start je idealiter in Port Elizabeth. De Tuinroute loopt officieel van Mossel Bay aan de Westkaap tot Jeffreys Bay aan de Oostkaap. De kers op de taart is tot slot een bezoek aan hoofdstad Kaapstad.

Hoelang heb je nodig voor de Tuinroute inclusief Kaapstad?

Wanneer de focus van een groepsreis naar Zuid-Afrika op de Tuinroute ligt, leg je die route meestal in zes tot zeven dagen af. In Kaapstad heb je een dag of drie nodig, waardoor groepsreizen met dit reisprogramma ongeveer tien dagen duren. Is Addo Elephant Park ook onderdeel van de reis? Tel daar dan nog twee dagen bij op. Het is het op twee na grootste nationale park van het land. Je ziet er de Big Five, maar kan er langs de kust ook walvissen spotten. Deze groepsreizen naar Zuid-Afrika weten safari en de Tuinroute perfect met elkaar te combineren.

Hoelang heb je nodig voor de Tuinroute inclusief Kaapstad
Een groepsreis naar Kaapstad en één van de zeven wereldwonderen

Een groepsreis naar Kaapstad en één van de zeven wereldwonderen

Een groepsreis naar Kaapstad en omgeving behoort ook tot de mogelijkheden. Je combineert dan eigenlijk een imposante stedentrip met omringende natuur. En wat voor een natuur! Veel reizen combineren Kaapstad met een bezoek aan de Victoria Falls. Deze liggen niet in Zuid-Afrika zelf, maar op de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Ze gelden als één van de zeven wereldwonderen. Je doorkruist de woestijnen van Namibië om ze te bereiken.

Johannesburg, eSwatini en Lesotho

Net als Swaziland (eSwatini) is ook Lesotho een koninkrijk op zich. Het wordt vanwege zijn vele bergen ook wel Kingdom of the Sky genoemd. En alsof dat nog niet bijzonder genoeg is, kan je in heel Lesotho ook nog een dinosaurusfossielen vinden. De lokale bevolking heeft een erg interessante cultuur. Alhoewel er tal van groepsreizen door Zuid-Afrika te bedenken zijn, is dit er zeker een waarbij je van de gebaande paden afwijkt.

Groepsreis Johannesburg, eSwatini en Lesotho
Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…