Zoek & boek

Groepsreis Griekenland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Waar gaat jouw Griekenland groepsreis naartoe?

Griekenland kennen we allemaal als de bakermat van de westerse beschaving. Het land barst van de archeologische vindplaatsen, maar net zo goed van de gezellige dorpjes, imposante berggebieden en langgerekte zandstranden. Kortom, een ideale vakantiebestemming! Ga je liever niet alleen op pad? Met een groepsreis door Griekenland mis je geen enkel hoogtepunt en geniet je ook nog eens van de gezelligheid van een gelijkgestemd gezelschap.

Waar gaat jouw Griekenland groepsreis naartoe
Waar wacht je nog op?

Boek direct een groepsreis naar Griekenland

Klassiek Griekenland groepsreis

Klassiek Griekenland

Een van de belangrijkste redenen om deel te nemen aan een groepsreis is meer te weten te komen over de cultuur en de historie van het land. Met een klassieke Griekenland groepsreis kom je ontzettend veel te weten over enkele van de belangrijkste steden en archeologische vindplaatsen. De hoofdstad Athene maakt deel uit van de meeste van deze groepsreizen, terwijl de meeste locaties zich in de Peloponnesos bevinden. Daar vind je historische hoogtepunten zoals Olympia en Delphi. Een klassieke groepsrondreis door Griekenland omvat daarnaast ook vaak een bezoek aan Meteora.

Uitgelichte rondreizen door Griekenland

12 daagse fly drive Natuurlijk Griekenland

Ioannina

Kreta op het gemak

Kreta

Ontdek de noordkust van Kreta

Kreta

8 daagse fly drive Het beste van Kreta

Agios Nikolaos

Tijdens een groepsreis Griekenland de Peloponnesos ontdekken

De Peloponnesos herbergt een schat aan historische overblijfselen. Maar dat is lang niet het enige wat dit grootste schiereiland van Griekenland zo geliefd maakt. De regio heeft namelijk ook een rijke cultuur en een heel afwisselende flora en fauna. Volgens velen behoort een bezoek aan het schiereiland Mani tot de hoogtepunten van een Griekenland groepsreis door de Peloponnesos. Ook kun je deze rondreis goed combineren met een bezoek aan hoofdstad Athene en misschien één of meer van de Saronische eilanden, waaronder Aegina.

Groepsreis Griekenland Peloponnesos
Groepsreis Noord Griekenland

Een rondreis door Noord-Griekenland

Onbekend maakt onbemind. En daar kan je met een groepsreis Griekenland door het noorden van het land nu nog mooi je voordeel doen. Het internationale toerisme komt daar pas langzaam aan op gang en dat betekent dat je hier kunt rekenen op een flinke dosis authenticiteit. In dorpen als Metsovo en Edessa proef je van een heel ander stukje Griekenland en natuurlijk breng je ook een bezoek aan Thessaloniki, de tweede stad van het land. In de zomermaanden is ook het schiereiland Chalkidiki met zijn prachtige stranden onderdeel van zo een groepsreis door Griekenland.

Een rondreis van Athene naar Thessaloniki

Ook onder de groepsreizen naar Griekenland in 2023 was de reis van Athene naar Thessaloniki, dus van de hoofdstad naar de tweede stad van het land, razend populair. Terwijl je in het noorden wat meer van een Balkansfeer proeft en Griekenland op een heel andere manier leert kennen, daal je langzaam af naar het zuiden. Je reist langs Mount Olympus, de gezellige kuststad Volos en het historische orakel van Delphi. In Athene bezoek je onder andere de Akropolis, het gezellige Plaka en het schilderachtige Anafiotika.

Groepsreis Athene Thessaloniki

Andere rondreizen door Griekenland

Groepsreis Griekse eilanden

Een groepsreis op de Griekse eilanden

Natuurlijk hoef je met een Griekenland groepsreis niet op het vasteland te blijven. Er zijn immers meer dan genoeg eilanden om te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de groene Ionische eilanden? Of de Cycladen met hun smalle, geplaveide steegjes en witgeschilderde huisjes? De Cycladen worden vaak met een bezoek aan Athene gecombineerd en de Ionische eilanden op hun beurt met de Peloponnesos. Natuurlijk behoort een groepsreis Kreta ook tot de mogelijkheden.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…