Zoek & boek

Groepsrondreis IJsland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Ontdek buitenaardse landschappen met een groepsrondreis door IJsland

Zelfs wanneer je een groot deel van de wereld al hebt gezien en denkt dat niets je zomaar nog versteld kan doen staan, doet onze planeet daar een schepje bovenop. Tijdens een groepsrondreis in IJsland kom je namelijk oog in oog te staan met landschappen die haast buitenaards aandoen. Vulkanen, geisers, lavavelden, heetwaterbronnen en zwavelpoelen doen het hart van de avontuurlijke natuurliefhebbers sneller kloppen. Ben jij wel in voor een nieuwe verrassing? Pak dan je koffers voor een groepsrondreis door IJsland!

Ontdek buitenaardse landschappen met een groepsrondreis door IJsland
Waar wacht je nog op?

Boek direct een groepsrondreis door IJsland

Groepsreis IJsland Reykjavik

Start je reis in hoofdstad Reykjavik

Vanuit Nederland vlieg je met een rechtstreekse vlucht naar de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Vanuit Amsterdam ben je in iets meer dan drie uur op je bestemming. In de noordelijkste hoofdstad ter wereld, waar reizigers vrijwel altijd wel één of twee dagen voor uittrekken, word je ondergedompeld in de levendigheid van de muziekscene en de creatieve cultuur. De kleurrijke huisjes doen het ook goed op de vakantiefoto’s!

Uitgelichte rondreizen door IJsland

Wandelreis IJsland, 11 dagen

Winterreis IJsland, 7 dagen

Rondreis IJsland, 15 dagen kampeerreis

Rondreis IJsland, 13 dagen

IJsland, 14 dagen

De IJslandse wegen

Het gros van de reizigers kiest voor een groepsrondreis door IJsland van 8 dagen. Langer of korter kan ook, maar een week is voldoende om de belangrijkste bezienswaardigheden van het land -die voornamelijk in het zuiden liggen- op je gemak te kunnen zien. Behalve Reykjavik zijn onder andere ook de Gullfoss waterval, het gletsjermeer Jökulsárlón en Nationaal Park Thingvellir absolute must-sees. Het rijden over de smalle, bochtige wegen om van A naar B te komen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Dat vormt dan ook een belangrijke praktische overweging om in IJsland voor een groepsrondreis te kiezen.

Groepsreis IJsland wegen
De beste periode om in IJsland een groepsrondreis te maken

De beste periode om in IJsland een groepsrondreis te maken

Groepsreizen naar IJsland kunnen het hele jaar door worden gemaakt. In de zomermaanden zijn ze echter het populairst. De maanden mei tot en met september gelden dan ook als beste reistijd voor deze bestemming. De temperaturen zijn dan vergelijkbaar met die van de Nederlandse zomers en de dagen zijn lang. Ook dat helpt je om het maximale uit je verblijf te halen! Kies je voor een groepsrondreis door IJsland in de wintermaanden? Reken dan op een wondere, witte wereld!

Een rondreis van twee weken

Wil je het land goed leren kennen? Dan kan je het beste voor een groepsrondreis door IJsland van rond de 14 dagen kiezen. Zo een reis is bij verschillende aanbieders, waaronder Sawadee te boeken. Deze reisorganisatie biedt een reisroute aan die in Reykjavik begint en je daarna de Gouden Cirkel, Landmannalaugar, Kirkjubæjarklaustur, de Laki kraters, Nationaal Park Skaftafell en het gletsjermeer Jökulsárlón, Modrudalur, de Adaldalur vallei, het Myvatnmeer, Saudarkrokur, Snaefellsnes en de Grabok vulkaan laat zien. Je reis eindig met een vrije dag in Reykjavik.

Groepsreis IJsland 2 weken

Soorten rondreizen door IJsland

Groepsreis IJsland 8 dagen

Een groepsrondreis door IJsland van 8 dagen

Zelfs een kort bezoek van 5 dagen aan dit land dat gedeeltelijk binnen de poolcirkel valt is mogelijk. Een groepsrondreis door IJsland van 8 dagen is echter de vaakst geboekte keuze. Ook een week biedt je voldoende tijd om van de cultuur en de schoonheid van het land te genieten. Zo een rondreisroute leidt je bijvoorbeeld langs Reykjavik, de Gouden Cirkel, Nationaal Park Skaftafell en het gletsjermeer Jökulsárlón, de Fjardrargljufur kloof en de Blue Lagoon. Bekijk het aanbod van verschillende reisbureaus om de voor jou ideale groepsrondreis door IJsland te vinden.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…