Zoek & boek

Individuele rondreis Canada

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een individuele rondreis door Canada per auto of camper

Een individuele rondreis door Canada: de meeste avonturiers dromen ervan. Of zijn inmiddels al druk bezig met de voorbereidingen ervoor. Wil jij deze reis ook individueel maken, maar weet je niet zo goed hoe en waar je moet beginnen? Wij zetten wat handige informatie over een individuele rondreis door West-Canada, Oost-Canada en Vancouver Island voor je op een rijtje. Er zijn meer dan genoeg reisbureaus die tot in de puntjes georganiseerde reizen naar deze bestemming aanbieden.

Individuele rondreis door Canada maken
Waar wacht je nog op?

Boek direct een groepsreis door Canada

Canada individuele rondreis

Bij welke reisbureaus kan je terecht?

Laten we eens beginnen bij die reisbureaus. Eerlijk is eerlijk: een weekje naar de zon aan de Turkse Riviera heb je natuurlijk sneller geboekt. Zeker in het hoogseizoen. Toch kan je ook voor je avontuur aan de andere kant van de wereld bij veel reisaanbieders terecht. Denk bijvoorbeeld maar aan 333Travel, Canadaplus, Van Verre, TUI, Riksja Travel en natuurlijk de alom vertrouwde ANWB. In Canada kan je een individuele rondreis per auto maken en in hotels verblijven, maar de bestemming leent zich ook bij uitstek voor een camper.

Uitgelichte rondreizen door Canada

15 daagse fly drive Het beste van West Canada

Banff

15 daagse fly drive Hoogtepunten Oost Canada

Huntsville

15 daagse singlereis Canada & Rocky Mountains

Banff

16 daagse fly drive Oost Canada & USA

Boston

16 daagse fly drive West Canada & Rocky Mountains

Banff National Park

Een individuele rondreis door West-Canada

Van alle rondreizen door Canada wordt de reis naar het westen van het land het vaakst aangeboden. Niet zo vreemd, want ondanks dat je de Niagarawatervallen in het oosten van het land vindt, staat het westen nóg sterker bekend om zijn ongerepte natuurschoon. Je vindt er bossen, kristalheldere meren en natuurlijk de Canadian Rockies. In dit deel van Canada duurt een individuele rondreis doorgaans minimaal twee weken. Maar eigenlijk heb je er drie nodig om op aangenaam tempo de belangrijkste hoogtepunten te kunnen zien.

Individuele rondreis West-Canada
Individuele rondreis Oost Canada

Een individuele rondreis door Oost-Canada

We noemden het hierboven al even: in Oost-Canada wachten je de Niagarawatervallen, een van de zeven natuurlijke wereldwonderen. De watervallen bestaan uit drie delen en zijn niet vanwege hun hoogte, maar vanwege hun breedte enorm spectaculair. Wist je trouwens dat Canada vroeger een Franse kolonie was? In verschillende delen van Oost-Canada is Frans de officiële taal. Ook merk je tijdens je reis diverse andere Franse invloeden terug, waaronder de keuken en de architectuur.

Een individuele rondreis door Canada van drie weken

Een erg geliefde individuele rondreis door Canada is de bijna drieweekse reis van Doets Reizen. Deze privé rondreis door Canada start in Vancouver en eindigt in Calgary. Het gaat dus om een reis aan de westkant van het land. Op je begin- en eindbestemming, beide grote steden, verblijf je in een hotel. Na je start in Vancouver reis je per camper verder. Aparte rondreizen naar Vancouver Island, een langgerekt eiland boordevol natuur langs de westkust van Canada, zijn ook mogelijk.

Een individuele rondreis door Canada van drie weken

Soorten rondreizen door Canada

Individuele rondreis Canada 333 Travel

Het oosten van het land ontdekken

Bij dezelfde reisorganisatie kan je ook een rondreis naar het oosten van het land boeken. Je bezoekt dan Toronto, Montreal, Quebec en Ottawa. Een helikoptervlucht over de Niagarawatervallen kan je optioneel bijboeken. Reisbureau 333Travel geeft je de mogelijkheid om een individuele rondreis naar dit deel van Canada te boeken inclusief of exclusief vlucht. Kies je voor dat laatste, dan kan je zelf wat kosten besparen op de vliegtickets. En dat is nooit weg, toch?

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…