Zoek & boek

Individuele rondreis Japan

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

De veelzijdigheid van een individuele rondreis door Japan

De rijke Japanse cultuur en historie? De grote hoeveelheid UNESCO Werelderfgoed? De overheerlijke en ook nog eens gezonde keuken van het land? Of Tokyo, de hoofdstad boordevol elektronica en gadgets? Er zijn meer dan genoeg redenen om voor een individuele rondreis door Japan te kiezen. Degene die we noemden, zijn maar het tipje van de ijsberg. Tempels, kastelen, warmwaterbronnen en natuurlijk de beleefdheid en vriendelijkheid van de Japanners zelf zijn ook een ervaring op zich. Maak je in Japan een individuele rondreis? Dan ben je echt even in een heel andere wereld.

De veelzijdigheid van een individuele rondreis door Japan
Waar wacht je nog op?

Boek direct een individuele rondreis door Japan

rondreis riksja travel
Riksja Travel Bekijk prijs
rondreis van verre
Van Verre Bekijk prijs
rondreis 333 travel
333 Travel Bekijk prijs
AsiaDirect Bekijk prijs
Ieder Japans eiland zijn eigen charme

Ieder Japans eiland zijn eigen charme

Japan is uitgestrekter dan menigeen denkt. Het land telt duizenden kleine en grotere eilanden. De grootste zijn Honshu, Hokkaido, Kyushu, Shikoku en Okinawa. Honshu is het grootst van allemaal en het eiland waar je ook hoofdstad Tokyo vindt. Wie in Japan zijn rondreis individueel maakt, begint dan ook vaak op dit eiland. Ieder eiland heeft zijn eigen charme. Zo is het veel kleinere Shikoku bijvoorbeeld bergachtig en geldt het tropische Kyushu als de bakermat van de Japanse cultuur.

Het Japanse klimaat

Japan heeft een gevarieerd klimaatsysteem. In het noorden is het kouder, in centrale delen van het land is het klimaat gematigd en in het zuiden is deze tropisch. Dat is dus goed nieuws voor iedereen die een individuele rondreis door Japan wil maken: er is in ieder seizoen wel een bestemming met een ideale reistijd. Enorm populair is de periode van eind maart tot half april: het seizoen van de kersenbloesem! De zomermaanden kunnen in Japan erg heet zijn. Van half september tot begin december geniet je tijdens een privé rondreis door Japan van de prachtige herfstkleuren, inclusief de beroemde esdoorn.

Individuele rondreis Japan klimaat
Hoe reis je van A naar B individuele rondreis Japan

Hoe reis je van A naar B?

Wil jij je rondreis door Japan individueel maken? Geen enkel probleem! Je kan gebruikmaken van verschillende vervoermiddelen. Autorijden is er daar een van, maar als daar je voorkeur niet naar uitgaat, zijn er genoeg alternatieven. Met de razendsnelle Shinkansen treinen reis je bijvoorbeeld comfortabel van stad naar stad. Ook de bussen en de metro’s zijn vlot, schoon en betrouwbaar. Japan heeft een van de beste openbaarvervoerssystemen ter wereld.

Andere reizen door Japan

Een reis door hypermodern en historisch Japan

Gezien de oppervlakte en de veelzijdigheid van het land kan je in Japan een individuele rondreis boordevol afwisseling maken. Een geliefde reisroute is degene die in de ultramoderne metropool Tokyo begint en vervolgens verdergaat naar Kyoto, die duizend jaar lang de keizerlijke hoofdstad van het land was en anno nu als culturele hoofdstad van het land geldt. Na Kyoto leer je tijdens een bezoek aan Hiroshima, dat in de Tweede Wereldoorlog getroffen werd door atoombommen, meer over de recente historie. De reis eindigt in Osaka, hét walhalla voor foodies.

Een reis door hypermodern en historisch Japan
Een reis langs de hoogtepunten van ’s lands natuurschoon

Een reis langs de hoogtepunten van ’s lands natuurschoon

Beschouw je jezelf meer als een natuurliefhebber? Dan kan je tijdens een individuele reis door Japan meer tijd besteden aan de natuurlijke schatten van het land. Natuurlijk mag Hokkaido dan niet aan je reisprogramma ontbreken. Dit noordelijkst gelegen eiland staat bekend om zijn vele natuurparken. Je kan er heerlijk wandelen. In de winter valt er sneeuw. Na Hokkaido zet je de reis voort naar Kyoto. Tot slot bezoek je Okinawa, dat bijna geheel uit mangroves en regenwoud bestaat. Ook dit is een individuele rondreis door Japan die je nooit meer zal vergeten!

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…