Zoek & boek

Individuele rondreis Marokko

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Van de levendige cultuur van Marokko proef je met een individuele rondreis

Wil je eens een reis maken die anders is dan anders, zonder dat je al te ver van huis hoeft te zijn? Dan is een individuele rondreis door Marokko misschien wel iets voor jou. Vanuit Amsterdam vlieg je bijvoorbeeld in nog geen vijf uur naar Marrakech, terwijl je daar een heel andere wereld staat te wachten. Marokko is het lang van kleurrijke souks, berggebieden en woestijnen, maar ook groene vlaktes. Maar ook het land van heerlijke kruiden en specerijen. Tijdens een privé rondreis door Marokko hebben ook de fijnproevers dus niets te klagen.

Marokko individuele rondreis
Waar wacht je nog op?

Boek direct een individuele rondreis door Marokko

rondreis riksja travel
Riksja Travel Bekijk prijs
rondreis shoestring
Shoestring Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
Individuele rondreis Marokko veilig

Is het veilig om een individuele reis door Marokko te maken?

Het is een vraag die maar wat vaak wordt gesteld: is rondreizen in Marokko veilig, ook als je dat individueel doet? Het antwoord is ja. Marokko is een veilig land en behoort tot de meest stabiele landen in het westen van Afrika. Er geldt al lange tijd een positief reisadvies. Ook vrouwelijke reizigers kunnen een rondreis door Marokko gerust individueel maken. Natuurlijk blijft het daarbij wel belangrijk om respect te blijven tonen voor de lokale cultuur.

Een reis langs de Marokkaanse Koningssteden

Rabat is alweer sinds 1912 de hoofdstad van Marokko. In de loop van de geschiedenis hebben diverse andere steden die rol echter ook vervuld. Het land telt in totaal vier zogeheten Koningssteden. Dat zijn steden die ooit tot hoofdstad werden uitgeroepen door een sultan. Behalve Rabat zijn dat ook Marrakech, Fes en Meknes. Een individuele rondreis naar Marokko langs de Koningssteden van het land boek je onder andere bij TUI. Die reis duurt 8 dagen. Langer van de pracht van deze steden genieten? Onder andere de ANWB biedt een reis van 14 dagen aan.

Op rondreis langs de koningssteden van Marokko
Individuele rondreis zuiden Marokko

Het zuiden van Marokko met een individuele rondreis ontdekken

Wil je je tot één deel van Marokko beperken en die regio goed leren kennen? Kies er dan voor om in Marokko een individuele rondreis door het zuiden van het land te maken. Zo’n reis kan je boeken bij Maroc Travel. Je boekt dan zelf je vlucht, maar alle accommodaties, een privéchauffeur en zelfs transfer van en naar het vliegveld worden voor je geregeld. Je begint in Marrakech en reist vervolgens door naar de woestijn en de toppen van het Atlasgebergte. Ook het kasbahdorp Aït Ben Haddou behoort tot de hoogtepunten.

Een reis waarbij je zoveel mogelijk aspecten van het land ziet

Op zoek naar de complete Marokkobeleving? Bij onder andere NRV kan je een wel heel veelzijdige individuele rondreis door Marokko boeken. Het reisprogramma van deze 16-daagse reis ziet er als volgt uit: Casablanca – Rabat – Chefchaouen – Fes – Erfoud – Merzouga – Boumalne du Dades – Ouarzazate – Marrakech – Essaouira. Je ziet in deze reis steden, woestijn, gebergte én zelfs de Atlantische kust. In Essaouira sluit je deze individuele rondreis door Marokko ontspannen af aan de Atlantische Oceaan.

Individuele rondreis Marokko 2 weken

Soorten rondreizen door Marokko

Individuele rondreis Marokko autorijden

Kruip je zelf achter het stuur of ga je op pad met een privéchauffeur?

Ben je gek op rondreizen en wil je Marokko individueel verkennen? Dan heb je twee opties: zelf achter het stuur van een huurauto kruipen of voor een privéchauffeur kiezen, zoals bij de reis van Maroc Travel. Gaat je voorkeur uit naar zelf rijden? De wegen zijn over het algemeen in prima staat, maar het verkeer is een stuk drukker (en chaotischer). Wees dus wel voorzichtig en vermijd het tijdens je individuele rondreis door Marokko het liefst om na zonsondergang te rijden.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…