Zoek & boek

Individuele rondreis Zuid-Afrika

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een glimlach van oor tot oor tijdens een individuele rondreis door Zuid-Afrika

De Big Five spotten op safari. Je ogen uitkijken bij het uitzicht over Kaapstad vanaf de Tafelberg. Genieten van de wereldberoemde wijnen. Heerlijk eten. En een klein stukje Nederlandse geschiedenis. Dat en meer wacht je op een individuele rondreis door Zuid-Afrika. Het immense land met zijn rijke cultuur en natuur weet je elke dag te verrassen, of je nu dwars door het hart van het land rijdt of de kustlijn volgt. De vriendelijkheid van de bewoners vormt de kers op de taart.

Een glimlach van oor tot oor tijdens een individuele rondreis door Zuid-Afrika
Waar wacht je nog op?

Boek direct een individuele rondreis door Zuid-Afrika

Individuele rondreis Zuid Afrika

De beste reistijd

De natuurpracht, de muziek en de warmte van de locals zorgen ervoor dat je elke dat met een brede glimlach op je gezicht rondreist. De ideale reistijd? Dat is afhankelijk van je exacte plannen. Wanneer je op safari wilt, dan kan je een privé rondreis door Zuid-Afrika het beste in september of oktober (het Zuid-Afrikaanse voorjaar) maken. Gaat het je vooral om de bloemenpracht? Dan is het voorjaar (het Zuid-Afrikaanse najaar) weer geschikt. Maar eigenlijk is het klimaat zo aangenaam, dat je een individuele reis door Zuid-Afrika met een gerust hart het hele jaar door kan maken.

Uitgelichte rondreizen door Zuid-Afrika

Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

Rondreis Oeganda, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/kampeerreis

Rondreis Namibië, Botswana & Victoriawatervallen, 21 dagen kampeerreis of hotel/lodgereis

Rondreis Kenia, Tanzania, Zanzibar, Malawi, Zambia & Zimbabwe, 26 dagen kampeerreis

Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen kampeerreis

Op avontuur door Botswana (20 dagen)

Johannesburg

Tanzania en Zanzibar, Bush and Beach (13 dagen) – cat. Premium

Arusha

Ongerept Tanzania incl. Selous & Zanzibar (16 dagen) – cat. Premium

Arusha

Wandelreis Kaapverdische eilanden, 13 dagen

Wandelreis Jordanië, 9 dagen

Autorijden in Zuid-Afrika

Vraag je je af of je een rondreis door Zuid-Afrika wel individueel kan maken? Het antwoord is ja! In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan je in dit land prima zelfstandig reizen. Natuurlijk komt wel overal criminaliteit voor en moet je niet op eigen gelegenheid townships bezoeken. De wegen zijn over het algemeen goed onderhouden, vooral degene tussen grote steden. Houd er wel rekening mee dat je bij een individuele rondreis door Zuid-Afrika aan de linkerkant van de weg rijdt!

Autorijden in Zuid-Afrika individuele rondreis
Individuele rondreis Zuid Afrika hoogtepunten

De hoogtepunten van het land

Dit Afrikaanse land telt zoveel hoogtepunten, dat het onmogelijk is om die allemaal op te sommen. Degenen die in Zuid-Afrika hun rondreis individueel maken, noemen natuurlijk wel altijd het nationale Krugerpark, wat een van ’s werelds grootste reservaten is en waar je de Big Five kan spotten. Hetzelfde geldt voor Kaapstad, de hoofdstad van Zuid-Afrika, en de beroemde Tafelberg. Natuurlijk zijn ook Robbeneiland, nationaal park Tsitsikamma en de Panoramaroute must-sees.

Een reisroute met een duur van tien dagen

Wil jij in Zuid-Afrika een privé rondreis maken? Wanneer je het land nooit eerder hebt bezocht, is het een aanrader om een van de ‘klassieke’ rondreisroutes te volgen. Die leiden je langs enkele van de bekendste hoogtepunten van het land. Voor een korte vakantie van tien dagen begin je in Johannesburg, reis je daarna verder naar het Krugerpark en bezoek je vervolgens Swaziland (eSwatini). Na tot slot een kort verblijf in Durban vlieg je weer terug naar huis.

Individuele rondreis Zuid Afrika 10 dagen

Andere rondreizen door Zuid-Afrika

De klassieke reisroute van drie weken

De klassieke reisroute van drie weken

Heb je meer tijd om Zuid-Afrika per privé rondreis te ontdekken? Stop dan niet in Durban, maar ga vervolgens verder zuidwaarts. Je volgt dan de spectaculaire Tuinroute langs de oostkust van het land, richting Mossel Bay, dat officieel als het eindpunt van die route geldt. Prachtige lagunes, gezellige dorpjes en in het walvisseizoen zelfs walvissen wachten je daar op. Je individuele rondreis eindigt in Kaapstad, waar je een dag of drie verblijft voordat je weer naar huis terugkeert.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…