Zoek & boek

Individuele rondreizen

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een individuele rondreis boeken

Veel mensen durven vaak geen individuele rondreis naar een ‘vreemd’ land te maken. Maar is dat wel nodig? Als je een individuele rondreis maakt heeft dat ook pluspunten. Zo bepaal jezelf met wie je reist. Je kan eventueel zelfs alleen op reis gaan. Alles wat je onderneemt kun je op je eigen tempo doen, ook hoef je niet of nauwelijks met anderen rekening te houden. Ook maak je sneller contact met de lokale bevolking en zul je de omgeving veel beter in je opnemen. Je zult immers zelf moeten uitzoeken waar je naar toe moet of wilt.

 

Individuele rondreizen boeken
Waar wacht je nog op?

Boek direct een individuele rondreis

Individuele rondreis kiezen

Een individuele rondreis kiezen

Eigenlijk is een individuele rondreis de ideale manier om meer te weten te komen over de cultuur en gewoontes van een land. Krijg je contact, dan krijg je vaker de meest fantastische verhalen en legendes te horen. Daarnaast kom je ook gemakkelijker in contact met andere individuele reizigers. Vooral in Azië en Latijns- Amerika zul je veel anderen backpackers ontmoeten die ook alleen reizen. Zeker als je de populairste routes volgt, heb je grote kans om veel anderen individuele reizigers te ontmoeten.

Meer type rondreizen

Voor- en nadelen bij het maken van een individuele rondreis

Het maken van een individuele rondreis heeft een aantal voor- en nadelen. Wanneer je besluit om alleen op pad te gaan zal je merken dat dit in het begin niet makkelijk is. Wanneer je met vrienden, ouders of kennisen op vakantie bent is het vrij gemakkelijk om te communiceren, omdat er altijd wel iemand is waar je mee kan praten. Wanneer je alleen bent zal je je eigen weg moeten vinden. Toch is dit heel erg leerzaam, want zo leer je hoe je gemakkelijk in contact kan komen met mensen die je anders nooit zal spreken. Ook kan je door het contact met anderen vanalles te weten komen over de lokale gewoonten en interessante bezienswaardigheden die je beslist niet mag missen. Het is een unieke ervaring die je naast het opdoen van prachtige reiservaringen ook wijze levenslessen kan geven!

Een nadeel van een individuele rondreis kan zijn dat je vaak met z’n tweeën of alleen bent. Van tevoren is het aan te raden om goed na te denken over welke type rondreis jij wilt maken. Als je zin hebt om met meerdere mensen een rondreis te maken kan je ook een groepsrondreis of een singlereis maken. Tijdens een groepsrondreis of singlereis is er altijd wel iemand om mee te praten en kan je met meerdere mensen jouw reiservaringen delen. Je moet overigens wel zin hebben om altijd met dezelfde groep mensen te zijn, maar gelukkig heeft elk voordeel zijn nadeel en elk nadeel zijn voordeel!

Welke individuele rondreis ga je boeken?

De rondreis die jij wilt maken is natuurlijk per persoon verschillend. Iedereen heeft weer andere wensen en dat is maar goed ook! De reisaanbieders hebben allemaal hun eigen type rondreizen. Het is verstandig om je eerst goed te verdiepen met welke reisaanbieder jij een rondreis wilt maken. Sommige reisaanbieders begeleiden je bijvoorbeeld de hele reis en bij andere reisaanbieders wordt je bij elke lokatie opgewacht door een lokale gids. Daarnaast kan het eten inclusief of exclusief zijn. Er zijn reisorganisaties die luxere reizen aanbieden, maar er zijn ook reisorganisaties die budget reizen aanbieden. Op rondreizen.net vergelijk je alle individuele rondreizen van alle Nederlandse reisaanbieders. Verder controleren wij dagelijks of er nieuwe individuele rondreizen aan het assortiment zijn toegevoegd. Op deze manier ben je dus altijd op de hoogte van de nieuwste rondreizen!

Wat ben je kwijt voor een individuele rondreis?

Vaak hangt aan het maken van een individuele rondreis een hoog kostenplaatje. Maar alles hangt af van wat jouw wensen zijn. Als je in de meest luxe hotels wilt zitten is het logisch dat de kosten hoger zullen uitvallen dan wanneer je tevreden bent met low-budget hotels of hostels. Vooraf raden wij aan om een budget te maken voor jouw rondreis, zodat je later niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Natuurlijk zijn er ook nog allerlei mogelijkheden om de kosten te drukken. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van de bus in plaats van een vliegtuig. Wanneer je besluit om een individuele rondreis te maken en vervolgens een auto te huren (fly-drive) kan je bijvoorbeeld reizigers met jou mee laten reizen om vervolgens de brandstofkosten te delen. Met wat creativiteit kan je al een heleboel kosten besparen!

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…