Zoek & boek

Camper rondreis IJsland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Ontdek de best bewaarde geheimen van IJsland tijdens een camper rondreis

Benieuwd naar de adembenemende natuur van IJsland? En wil je daarmee op de meest avontuurlijke manier kennismaken? Kies dan voor een camper rondreis door IJsland. Op geheel eigen tempo en met alles wat je nodig hebt altijd binnen handbereik ontdek je alle natuurpracht die dit eiland in de Atlantische Oceaan voor je in petto heeft. Vulkanen, watervallen, gletsjers, warmwaterbronnen en meer staan je te wachten. In hoofdstad Reykjavik proef je van de gezellige IJslandse cultuur en muziekscene.

IJsland camper rondreis
Waar wacht je nog op?

Boek direct een camper rondreis door IJsland

Avontuurlijk kamperen in IJsland

Avontuurlijk kamperen in IJsland

Maak je in IJsland een camper rondreis? Over kampeerplekken heb je in het land van de vulkanen, tussen Europa en Amerika in, geen klagen. Het land telt zo rond de 200 campings, die meestal van begin juni tot half september geopend zijn. Maar op een camping verblijven hoeft niet per se. Wildkamperen is tijdens een rondreis door IJsland met je camper namelijk ook toegestaan. Wel moet je rekening houden met verschillende regels. Daarom kan het prettig zijn om je door een reisbureau te laten adviseren.

Uitgelichte rondreizen door IJsland

Rondreis IJsland, 15 dagen kampeerreis

Hoe boek je een rondreis door IJsland met een camper?

Een camper rondreis door IJsland kan je zelf samenstellen. Je boekt dan los je vlucht en de camperhuur. Wil je toch liever de zekerheid dat alles tot in de puntjes is geregeld? Kies dan voor een boeking bij een reisorganisatie. Steeds meer bureaus bieden je ook de mogelijkheid om met bouwstenen te werken. Zo kan je de route om in IJsland een mooie rondreis per camper te maken toch grotendeels zelf uitstippelen. Het blijft natuurlijk ook altijd mogelijk om hotels aan je reis toe te voegen.

Hoe boek je een rondreis door IJsland met een camper
Rondreis met camper door IJsland

Hoeveel tijd heb je nodig voor een rondreis door het land van de vulkanen?

Wist je dat IJsland 140 vulkanen telt, waarvan er maar liefst 40 actief zijn? Behalve vulkanen is er in het land nog veel meer natuurschoon te zien. Dat doet dan ook vaak de vraag rijzen hoeveel tijd je nodig hebt voor een rondreis in IJsland met een camper. Daar bestaat natuurlijk geen eenduidig antwoord op. Je kan net zo lang of kort op reis als je wilt. Veel camperreizen duren echter tussen de 10 en 14 dagen.

IJsland rond

Camperreizen naar deze bestemming zijn bij diverse reisorganisaties te boeken, waaronder bij ViaToga, die onder meer een rondreis langs de gehele kust van IJsland aanbiedt. Een rondje IJsland dus, zou je kunnen zeggen. Je start je camper rondreis door IJsland in Reykjavik en rijdt vervolgens vanuit het zuiden tegen de klok in het eiland rond. Hoogtepunten van deze trip zijn onder andere de Gouden Cirkel, de Diamond Cirkel, het plaatsje Vik met in de buurt enkele prachtige watervallen en Nationaal Park en tevens schiereiland Snæfellsnes.

Camper rondreis IJsland rond

Soorten rondreizen door IJsland

Camper rondreis IJsland spectaculaire zuid- en westkust

De spectaculaire zuid- en westkust

Heb je minder tijd om in IJsland een camper rondreis te maken? Of vind je het fijn om het elke dag rustig aan te kunnen doen? Dan kan je je ook beperken tot het zuiden en het westen van het land. Alhoewel ‘beperken’ eigenlijk niet écht een passend woord is. Je kijkt je ogen er namelijk uit. Behalve de bekende hoogtepunten bezoek je tijdens je reis ook de veel minder ontdekte, afgelegen Westfjorden van IJsland. Ben jij klaar voor een nieuw camperavontuur?

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…