Zoek & boek

Camperrondreis Noorwegen

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een rondreis per camper door het schitterende Noorwegen

Ga je online op zoek naar de mooiste landen om een camperrondreis te maken, dan vind je Noorwegen steevast in de top. En dat is niet zomaar. Een camper rondreis door Noorwegen betekent een rondreis door uniek en uitgestrekt natuurschoon. Iedere bocht trakteert je weer op een ander verbluffend uitzicht. Fjorden, oerbossen, rivieren én natuurlijk culturele schatten in de grote steden en de afgelegen dorpen betekenen een reis boordevol hoogtepunten. Benieuwd geworden? Wij vertellen je meer over een rondreis in Noorwegen met camper.

Een rondreis per camper door het schitterende Noorwegen
Waar wacht je nog op?

Boek direct een camperrondreis door Noorwegen

voigt travel rondreis
Voigt Travel Bekijk prijs
bbi travel rondreizen
BBI Travel Bekijk prijs
Camperreis Noorwegen klimaat

Het Noorse klimaat

Bij Scandinavië denken we al gauw aan een guur klimaat, misschien zelfs ook wel in de zomermaanden. Toch is niets minder waar, zeker wanneer je besluit om het zuiden of het midden van het land te verkennen. Dankzij de Golfstroom kent Noorwegen veel mildere temperaturen dan bijvoorbeeld het er niet ver vandaan gelegen Groenland. Vooral de zomermaanden lenen zich in Noorwegen voor een camper rondreis. Je geniet dan van lange dagen en makkelijk te berijden wegen. Ook de natuur staat dan vol in bloei.

Uitgelichte rondreizen door Noorwegen

5 daagse fly drive Noorderlicht in Tromso

Tromso

Ontdek Tromsø, Lofoten & Vesterålen

Lofoten - Lofoten

Ontdek Tromsø, Lofoten & Vesterålen

Lofoten - Lofoten

Rondreis Noorwegen Puur Natuur

9 daagse singlereis Natuurlijk Noorwegen

Bergen

4 daagse fly drive Noorwegen in een Notendop

Aurland

16-daagse rondreis Noorwegen – Land van de fjorden

18-daagse rondreis Zweden en Noorwegen

17-daagse familierondreis Adembenemend Noorwegen

9-, 13-daagse fly-drive Noord-Noorwegen – Lofoten & Vesterålen

Lofoten - Lofoten

Midden in de natuur kamperen

Het leuke van een rondreis door Noorwegen per camper is dat je je niet hoeft te beperken tot campings. In het Scandinavische land geldt het ‘allemansrecht’. In open terrein, dus gebied dat niet bebouwd is, mag je vrij rondreizen, parkeren en overnachten. De enige voorwaarde is dat je respect toont voor de natuur en de lokale regels. Sterren tellen vanuit je bed en takjes horen kraken onder de hoeven van een voorbijwandelende eland.

Midden in de natuur kamperen Noorwegen
Een camperroute voor de ware avonturiers

Een camperroute voor de ware avonturiers

Noorwegen bezoeken de meeste reizigers vanwege de imposante fjorden. Maar vergeet ook de prachtige meren en de dichtbegroeide oerbossen niet. Dichter bij de natuur heb je je misschien nog nooit gevoeld. Bovenaan het lijstje van velen die met hun camper rondreizen in Noorwegen prijkt echter vaak de Noordkaap: het noordelijkste puntje van Europa. Dat op zich is al een bijzonder gegeven. Het uitzicht is er eindeloos. En ga je in de zomer? Dan gaat de zon ook nog eens niet onder.

Starten in Oslo of Trondheim

Eén ding willen we je op het hart drukken: voor Noorwegen moet je de tijd nemen. Afhankelijk van je startpunt trek je voor een reis naar de Noordkaap doorgaans twee tot drie weken uit. Voor de langste route kan je starten in de bruisende hoofdstad Oslo. Je doorkruist dan bijna het hele land, op het zuidelijke puntje van Noorwegen na. Via Trondheim en de archipel Lofoten trek je naar de imposante kaap. Voor een reis van twee weken start je in Trondheim.

Starten in Oslo of Trondheim camper noorwegen

Andere rondreizen door Noorwegen

Andere reisroutes voor camper rondreizen in Noorwegen

Wist je dat het dunbevolkte Noorwegen wel bijna negen keer zo groot is als ons eigen land? Dat betekent dat er tientallen reisroutes te bedenken zijn. Ga er eens goed voor zitten en ontdek wat voor jou de ideale route is voor een camper rondreis door Noorwegen. Van Lillehammer naar Trondheim bijvoorbeeld? Een rondreis door het zuiden? Of een combinatie met buurland Zweden?

Andere reisroutes voor camper rondreizen in Noorwegen
Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…