Zoek & boek

Camperrondreis Schotland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

De vrijheid tegemoet met een rondreis door Schotland per camper

Wie al eens eerder een camperreis heeft gemaakt, kan het gevoel ongetwijfeld beamen: achter het stuur van jouw vakantieverblijf op wielen voel je een vrijheid zoals je die nog nooit eerder hebt gevoeld. Tijdens een camper rondreis door Schotland heb je bovendien keuze genoeg uit kampeerplekken en vakantieparken. En, iets wat je misschien helemaal als muziek in de oren klinkt, wildkamperen is in het land toegestaan.

De vrijheid tegemoet met een rondreis door Schotland per camper
Waar wacht je nog op?

Boek direct een camperrondreis door Schotland

voigt travel rondreis
Voigt Travel Bekijk prijs
Acsi logo
ACSI Kampeerreizen Bekijk prijs
House of Britain rondreis
House of Britain Bekijk prijs
Van Glencoe naar Fort William

Van Glencoe naar Fort William

Kun je niet wachten om de Schotse wildernis te ontdekken, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij geven je graag wat routetips. Om te beginnen die van Glencoe naar Fort William. Zelfs volgens de Schotten is dat een van de mooiste roadtrips die je in hun land kunt maken. Je rondreis door Schotland met camper begin je met enkele dagen rond de bergen van Glencoe en de weelderige bossen die deze omringen. Je zal Glencoe misschien niet willen verlaten, maar ook de rest van de route is betoverend.

Uitgelichte rondreizen door Schotland

Wandelreis Schotland, 8 dagen

Een route boordevol historie

Via Loch Linnhe rijd je dwars door een omgeving die zo uit een sprookjesboek lijkt te komen door naar Fort William. Die plaats staat ook wel bekend als de outdoor hoofdstad van Schotland. De kleine, strategische forten die er eeuwen geleden werden gebouwd, hadden als doel de rust in het gebied, waar veel rivaliserende clans woonden, te bewaren. Niet veel later speelde Fort William een belangrijke rol in de Jacobitische opstanden. Wie door Schotland een rondreis per camper maakt, ontkomt niet aan de imposante historie van het land.

Een route boordevol historie
Van Glasgow naar Kintyre

Van Glasgow naar Kintyre

Een minder bekende, maar zeker niet minder interessante route voor wie door Schotland een camper rondreis wil maken, is die van de hippe stad Glasgow naar het schiereiland Kintyre. Vanuit Glasgow rijd je richting Loch Lomond en Loch Fyne, die tot Trossachs National Park behoort, naar de kust van Kintyre. Het is de moeite waard om zo nu en dan eens bij een van de traditionele dorpjes te stoppen voor een kop koffie of een maaltijd en daar de lokale cultuur te proeven. Schiereiland Kintyre is een interessante eindbestemming voor een rondreis door Schotland per camper wanneer je van outdooractiviteiten houdt.

Van Edinburgh naar St. Andrews

De kans is groot dat je je rondreis per camper door Schotland in hoofdstad Edinburgh begint. Vanuit daar kun je de Fife Coastal Route naar St. Andrews volgen. Dit is een route langs de oostkust van Schotland. Met de Noordzee aan je rechterhand en glooiende groene heuvels aan de linkerzijde voel je met elke kilometer totale rust en ontspanning meer en meer bezit van je nemen. St. Andrews zelf is een historische universiteitsstad met tal van bezienswaardigheden, waar je zeker twee dagen wilt besteden.

Van Edinburgh naar St. Andrews

Andere rondreizen door Schotland

Een complete camper rondreis door Schotland

Een complete camper rondreis door Schotland

Heb je genoeg tijd tot je beschikking? Kies er dan voor om met een Schotland rondreis per camper (bijna) alle hoogtepunten van het land in één reis te verenigen. Een mooie, volledige route is er bijvoorbeeld een die in Glasgow begint en in Edinburgh eindigt. Vanuit Glasgow rijd je via Loch Lomond, Fort William, Isle of Skye, Inverness, Pitlochry, en South Queensferry naar hoofdstad Edinburgh. Na deze reis kun je jezelf haast een echte Schotlandkenner noemen.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…