Zoek & boek

Treinrondreis Noorwegen

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Genieten van panoramische uitzichten tijdens een treinrondreis door Noorwegen

Een trein rondreis door Noorwegen is meer dan alleen een vakantie. Het is een reis die je de adem zal benemen. Terwijl je comfortabel achterover leunt in je stoel, laat je het unieke landschap langs je heen trekken. Je ogen zal je zelfs geen moment willen sluiten voor een korte power nap, want ook de routes zelf vormen stuk voor stuk hoogtepunten op zich. Uitgestrekte fjorden, meren, bergen en plateaus wachten op je in dit Scandinavische land. Met een treinrondreis door Noorwegen geniet je met volle teugen van een wonderschoon stukje van de wereld.

Genieten van panoramische uitzichten tijdens een treinrondreis door Noorwegen
Waar wacht je nog op?

Boek direct een treinrondreis door Noorwegen

Rondreis in Noorwegen met de trein

Comfortabel en punctueel

Overvolle treinen tijdens spitsuur? Vertragingen? Voor alles waar je tijdens dagelijkse treinreizen in eigen land zo een hekel aan hebt, hoef je op deze Scandinavische bestemming niet te vrezen. De Noorse treinen staan namelijk bekend om hun comfort en punctualiteit. De zitplaatsen zijn ruim, je beschikt over internet én je kan gebruikmaken van cateringdiensten.

Je trein rondreis naar Noorwegen zelf boeken of bij een reisorganisatie regelen

Een treinrondreis door Noorwegen betekent vlot en tegelijkertijd ook rustig kunnen reizen. Je hoeft zelf immers geen oog voor de weg te hebben. Zo kom je telkens nóg uitgeruster op je volgende bestemming aan. Je kan je treinreis helemaal zelf boeken, maar ook kan je het uit handen geven aan een reisorganisatie zoals ANWB. Meestal vertrek je per trein vanuit Nederland naar het noorden, via Duitsland, Denemarken en Zweden. Een reisbureau kan de route helemaal voor je uitstippelen. Je kan gebruikmaken van dagtreinen en langeafstandstreinen met slaapaccommodaties.

Je trein rondreis naar Noorwegen zelf boeken of bij een reisorganisatie regelen
Enkele van de mooiste treinroutes van Europa én de wereld

Enkele van de mooiste treinroutes van Europa én de wereld

Noorwegen heeft niet alleen goede treinen en een goed georganiseerd spoornet, enkele van de spoortrajecten behoren ook nog eens tot de mooiste van Europa én de wereld. Daartoe behoort bijvoorbeeld het traject tussen Bergen en hoofdstad Oslo. De twee steden worden middels de Bergensbanen met elkaar verbonden. Je komt onder andere langs de Hardangervidda. Ook de Flåmspoorlijn, die daarvan een vertakking is, is wereldberoemd. Van zeeniveau bereik je in slechts 45 minuten de Noorse hoogvlakte. Je maakt er een van de steilste treinreizen ter wereld.

Uitgelichte rondreizen door Noorwegen

5 daagse fly drive Noorderlicht in Tromso

Tromso

Ontdek Tromsø, Lofoten & Vesterålen

Lofoten - Lofoten

Ontdek Tromsø, Lofoten & Vesterålen

Lofoten - Lofoten

Rondreis Noorwegen Puur Natuur

9 daagse singlereis Natuurlijk Noorwegen

Bergen

4 daagse fly drive Noorwegen in een Notendop

Aurland

16-daagse rondreis Noorwegen – Land van de fjorden

18-daagse rondreis Zweden en Noorwegen

17-daagse familierondreis Adembenemend Noorwegen

9-, 13-daagse fly-drive Noord-Noorwegen – Lofoten & Vesterålen

Lofoten - Lofoten

Dwars door het hart van Noorwegen

Daarnaast is ook de Dovrebanen, die Oslo met Trondheim verbindt en dwars door het hart van het land rijdt, een prachtige reis. Daar geniet je van enkele van de mooiste panorama’s. Het Dovrefjell en de Gudbrandsdalenvallei vormen de hoogtepunten van de route. Met de Nordland Line van Trondheim naar Bodø is op zijn beurt weer een aanrader voor wie een treinrondreis door arctisch Noorwegen wil maken. Bodø is de toegangspoort tot de Lofoten-eilanden.

Dwars door het hart van Noorwegen

Andere rondreizen door Noorwegen

Treinrondreis Noorwegen beste reistijd

De beste tijd voor een vakantie als deze

Zoals voor elke treinrondreis door Scandinavië geldt ook hier dat de zomermaanden de beste reisperiode vormen. Tussen eind mei en half september geniet je van optimale weersomstandigheden. Toeristische attracties zijn allemaal geopend en ook krijg je wat wandelroutes betreft niet te maken met beperkingen. Bovendien staat de natuur in volle bloei en zijn de dagen lekker lang. Een treinrondreis door Noorwegen kan je natuurlijk ook in andere seizoenen maken. Het winterlandschap heeft minstens zoveel verrassingen voor je in petto!

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…