Zoek & boek

Treinrondreis Schotland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Ontdek de schoonheid van het land met een rondreis door Schotland per trein

Een rondreis door Schotland per trein? Daar heeft nog nooit iemand spijt van gehad. Sterker nog: enkele van ’s werelds meest iconische treinreizen maak je hier. Een treinrit in Schotland is in alle opzichten een beleving. De trein is meer dan een middel om van A naar B te komen. De reis zelf is namelijk een aaneenschakeling van prachtige landschappen en kleurenpaletten. Maak je een rondreis per trein door Schotland? Stap dan ook eens aan boord van een ouderwetse stoomtrein.

Een rondreis Engeland Schotland per trein
Waar wacht je nog op?

Boek direct een treinrondreis door Schotland

De belangrijkste spoorlijnen van Schotland

De belangrijkste spoorlijnen van het land

Een treinrondreis door Schotland is een vakantie die je in de meeste gevallen zelf organiseert. In dat geval is het handig om te weten welke spoorlijnen er bestaan. Zo loopt de West Coast Main Line tussen Londen en Glasgow, waardoor het Engeland en Schotland met elkaar verbindt. Tussen Glasgow en Edinburgh reis je gemakkelijk via de Falkirk Line. De Higland Main Line loopt van Perth dwars door de Schotse Hooglanden naar Inverness. De Far North Line en de Kyle Line lopen van Inverness naar tal van dorpen in de Hooglanden.

Uitgelichte rondreizen door Schotland

Wandelreis Schotland, 8 dagen

De West Higland Line van Glasgow naar Oban of Mallaig

Een rondreis met de trein door Schotland staat voor veel mensen synoniem aan een rondreis door de verbijsterende Schotse Hooglanden. Geldt dat ook voor jou? Dan zal de West Highland Line vanaf Glasgow je goed kunnen bedienen. De trein rijdt richting het noorden, naar Crianlarich en splitst daar in een spoorlijn richting Oban en een spoorlijn richting Mallaig. De route is bekend uit de Harry Potterfilms. Kies je voor deze spoorlijn, dan zie je tijdens je treinrondreis door Schotland enkele van de meest adembenemende landschappen die het land rijk is.

West Higland Line
Klassieke route door de Schotse Hooglanden

Klassieke route door de Schotse Hooglanden

Heb je moeite met het uitstippelen van je Schotland rondreis per trein? We geven je graag enkele tips. Voor de klassieke route door de Hooglanden maak je gebruik van de West Highland Line die we net benoemden. Vanuit Glasgow reis je naar Oban, waar je ook enkele boottochtjes naar de nabijgelegen eilanden kunt maken. Daarna ga je verder naar Fort William en reis je via het Glenfinnan-viaduct verder naar Mallaig. Voor je terugkeert naar Glasgow, kun je zo ook Isle of Skye bezoeken.

Een 9-daagse treinreis door Schotland en de eilanden verkennen

Wist je dat Schotland bijna 800 eilanden heeft? Ook die kun je met een rondreis per trein door Schotland prima verkennen. Je hebt daar ongeveer 9 dagen voor nodig. Je reist dan via Glasgow naar Oban en neemt daar de ferry naar Isle of Mull. In de zomer kun je daar zelfs dolfijnen en walvissen spotten. Daarna ga je door naar Isle of Skye en de Buiten-Hebriden. Via Mallaig reis je weer terug naar Glasgow en Edinburgh.

Een 9-daagse treinreis door Schotland en de eilanden verkennen

Andere rondreizen door Schotland

De Schotse steden verkennen met de trein

De Schotse steden verkennen

Een rondreis door Schotland met de trein is tot slot ook bij uitstek geschikt voor liefhebbers van steden. Behoor jij tot die categorie reizigers? Bestemmingen als Edinburgh, Glasgow, Stirling en Inverness zijn via de Schotse spoorlijnen perfect met elkaar verbonden. In de steden geniet je van de gezellige, bruisende sfeer, historische overblijfselen, musea en natuurlijk de onmiskenbare pubs. Zo zie je maar, een Schotland rondreis per trein kun je invullen zoals je wilt!

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…