Wandelrondreizen

BESTEMMINGEN MET Wandelrondreizen

Een wandelrondreis, of wandelvakantie is een mooie manier om actief een land te ontdekken. Wandelen is een manier om kennis te maken met de natuur, de cultuur en de prachtige afgelegen gebieden. Verder verbrand je ook nog eens veel calorieën tijdens een wandelrondreis!

Wat is een wandelrondreis?
Wanneer je een wandelrondreis maakt ben je als het ware één met de natuur. Je ruikt de frisse berglucht, je ziet prachtige groene bomen en hoge bergen. Als je goed oplet kan je zelfs wilde dieren spotten. Dit is vaak de reden waarom menigeen de keuze laat vallen op een wandelrondreis. Je krijgt er namelijk een ultiem gevoel van vrijheid van en je leert de natuur te waarderen. Naast de prachtige natuur die je ongetwijfeld zal tegenkomen is er natuurlijk ook nog de cultuur en de daarbij behorende bezienswaardigheden. Wanneer je besluit om een wandelvakantie te maken dan kies je voor een actieve manier van rondreizen. Sommige reizigers denken dat wandelrondreizen saai zijn, maar dit is absoluut niet waar. Er zijn veel wandelroutes die zeer uitdagend zijn en als beloning krijg je vergezichten te zien die je met de auto nooit had kunnen bewonderen.

Wandelrondreizen worden in veel verschillende gebieden en landen aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige trekking door de Himalaya. Hier zul je de mooiste bergen tegenkomen. Een trekking door de Himalaya kan zwaar zijn en het is dan ook aan te raden om vooraf te trainen. Daarnaast is het ook belangrijk om goed schoeisel aan te schaffen, want jouw schoenen zullen zwaar op de proef gesteld worden. Als je niet zo avontuurlijk bent ingesteld en een wat minder zware wandelrondreis wilt maken kan je jouw keuze ook op Cuba laten vallen. Het landschap hier is afwisselend. Verder zijn er prachtige koloniale steden te ontdekken, zoals Baracoa, Trinidad en Havana.

Een wandelrondreis boeken
Wanneer je besluit om een wandelrondreis te boeken dan moet je er rekening mee houden dat er een aantal verschillen zijn tussen de verschillende aanbieders. Djoser is bijvoorbeeld de aanbieder die de meeste wandelrondreizen in zijn assortiment heeft. Daar is de keuze dan dus ook het grootst. Ook kunnen de prijzen verschillen tussen de verschillende reisorganisaties. Wanneer je een wat keiner budget hebt, maar toch graag een wandelrondreis wilt maken kan je bij "rondreis zoeken" jouw maximale budget instellen. Op deze manier krijg je een snelle indicatie van welke wandelrondreizen jij eventueel zou kunnen maken.

Er zijn verder meerdere soorten wandelrondreizen. Je kan individueel een wandelrondreis maken, maar je kan dit ook in groepsverband doen. Verder zijn er ook wandelrondreizen beschikbaar voor de reizigers die wat meer op leeftijd zijn.