Rondreis Amerika

Rondreizen door Amerika

Amerika ofwel de Verenigde Staten, wordt ook wel the "land of opportunity’s" genoemd. Het is niet uit te rekenen hoeveel tijd je nodig hebt om alles in dit prachtige land te zien. Daarom is een rondreis door Amerika een ideale manier om zoveel mogelijk van dit land te ontdekken. Iets wat dit land zo bijzonder maakt is dat elke staat zijn eigen gebruiken, eten en cultuur heeft. Je zult na het maken van een rondreis door Amerika dan ook thuiskomen met een rugzak vol verhalen. Hier kunt u eenvoudig en snel uw ESTA aanvragen.Cultuur
Over het algemeen zal je tijden een rondreis door Amerika geen hinder ondervinden van enorme cultuurverschillen. De cultuur is er niet heel anders dan die van ons. Uiteraard was dat wel anders toen de oorspronkelijke bewoners, de indianen, nog bepalend waren voor de cultuur. De cultuur in Amerika is een multiculturele cultuur met veel verschillende internationale invloeden. Op het gebied van onder andere kunst moet men het in de VS veelal hebben van liefdadigheid, er worden hiervoor nauwelijks gelden door de overheid beschikbaar gesteld. Dit is één van de redenen dat het land de meeste particuliere musea ter wereld heeft. Liefdadigheid is dan ook iets dat bij Amerikanen erg gerespecteerd wordt.


Eten en drinken
Wie aan eten in Amerika denkt, denkt aan junk food. Natuurlijk komen er veel fastfood ketens voor in dit land, echter dat is natuurlijk lang niet alles. Door de multiculturele samenleving is het eten in de VS ook zeer divers. Zelfs de Nederlanders hebben gerechten geïntroduceerd, zoals pannenkoeken. De bagel is typisch Amerikaans, officieel werd dit echter door de joden uit Oost-Europa geïntroduceerd. Er wordt door slechts 50% van de Amerikaanse bevolking fruit gegeten en maar 25% van de Amerikanen eet groente. De doggie bag is een bekend begrip in de restaurants: je neemt je overgebleven eten in een zakje mee naar huis. Alcohol mag in de Verenigde Staten van Amerika alleen door mensen van 21 jaar en ouder gedronken worden. Hier dien je tijdens een reis door de Amerika dan ook zeker rekening mee te houden.

Weer en klimaat
Doordat Amerika een enorm land is, is het klimaat door het gehele land ook verschillend. In het noorden bij Alaska is het bijvoorbeeld erg koud met een zogeheten arctisch klimaat. In het zuiden in Hawaii heerst daarentegen weer een subtropisch klimaat. Hierdoor valt er geen beste reistijd vast te stellen voor het maken van een rondreis door Amerika (het weer is altijd wel ergens mooi in de VS). Over het algemeen is het in de zomer gemiddeld erg heet in Amerika. De regel is wel dat hoe noordelijker je gaat, hoe kouder het wordt. Qua weersomstandigheden zou je gemiddeld gezien het beste naar Amerika af kunnen reizen in de lente of in de herfst.

Kenmerken Amerika

Klimaat Amerika

Amerika is een enorm land. Hierdoor is het lastig om het klimaat voor het hele land te omschrijven. In het noorden is het opvallend koeler dan in het zuiden en aan de kust heeft het klimaat een vrij mild karakter. Verder bestaat er aan de oostkust en het zuidoosten van Amerika kans op orkanen.

Gesproken Taal

De hoofdtaal in Amerika is Engels, maar door de diversiteit aan culturen in het land, worden er ook veel andere talen gesproken. Naast het Engels wordt er bijvoorbeeld veel Spaans gesproken. In Californië bijvoorbeeld spreekt maar liefst 26% van de bevolking Spaans.

Gebruikte valuta

In Amerika betaal je met de Amerikaanse dollar. Je kunt prima pinnen in dit land en ook betalen met creditcards en/of bankpassen is geen enkel probleem. Laat de bank nog even controleren of de instellingen van je pas goed staan.

Hoofdstad van Amerika

Washington D.C. is de hoofdstad van Amerika. Er wonen bijna 600.000 mensen. De regering zetelt in de hoofdstad en daarom kun je hier je hart ophalen bij bezienswaardigheden als het Witte Huis en het Capitool. Ook zijn er interessante musea zoals de Smithsonian te vinden.