Rondreis Armenie

Rondreizen door Armenie

Een rondreis Armenië?! Dat houdt in reizen naar een land waar cultuur en architectuur dateren tot voor Christus! Een combinatie van Europese en oosterse invloeden en rust? Al heb je er misschien nog nooit echt over nagedacht, Armenië is het antwoord. Een bestemming met allure als je eens iets heel anders wil.

Rondreizen door Armenië staan duidelijk in het teken van prachtige natuur en sierlijke architectuur. Bergen, mooie rivieren en prachtige meren bepalen het beeld van het land. Armenië is de grens tussen Europa en Azië. Omdat Armenië vroeger onderdeel was van de Sovjet-Unie zijn er nog duidelijke sovjetinvloeden te zien. Yerevan, de hoofstad van Armenië, is een prachtige stad die veel te bieden heeft en eigenlijk niet mag ontbreken aan jouw reis.

Een groepsrondreis of een individuele rondreis zijn uitstekende manieren om Armenië te ontdekken. Zorgeloos en relaxt zijn de woorden die horen bij deze reissoorten. Als je niet houdt van hordes toeristen zit je hier goed, want je kan rustig de tijd nemen om dat ene prachtige kiekje te schieten, zonder dat er continu mensen door het beeld lopen. Omdat er weinig toeristen zijn, spreekt slechts een enkeling engels. Het is handig om wat woorden Russisch te leren, want dat is de voertaal in het land. Vaak wordt een rondreis Armenië gecombineerd met Georgië. Als je echt eens wat anders wilt dan de standaard is dit een leuk idee!

Kenmerken Armenie

Klimaat Armenie

De beste periode om Armenië te bezoeken is in de zomerperiode tussen juni en september. Het is dan droog en de temperaturen liggen tussen de 22 en de 37 graden. Vanaf de herfst wordt het snel kouder. In de winter liggen de temperaturen gemiddeld rond het vriespunt. In de bergen is het opvallend kouder.

Gesproken Taal

De officiële landstaal in Armenië is Armeens. Deze Indo-Europese taal wordt door de meerderheid van de bevolking gesproken en kent een eigen alfabet. Armeens is een zelfstandige tak in de Indo-Europese taalfamilie. Ook in Frankrijk en de Verenigde Staten leven na de diaspora grote groepen die Armeens spreken.

Gebruikte valuta

Vanaf 1993 wordt er in Armenië betaald met de Armeense Dram, het woord Dram betekent letterlijk geld. Hiervoor was het land afhankelijk van de Sovjet-Uni en werd er betaald met Russische Roebels. Een Dram is 100 Loema waard en er zijn munten van 10, 20, 50, 100, 200 en 500. Ook is er papiergeld.

Hoofdstad van Armenie

De Armeense hoofdstad Jerevan is gesticht in 781 voor Christus en is daarmee een van de oudste steden ter wereld. De stad ligt aan de rivier de Hrazdan en wordt aan drie kanten door bergen omringt. In de 20ste eeuw is het stadsgebied steeds verder uitgebreid.