Rondreis Australie

Rondreizen door Australie

 Wie aan rondreizen denkt, denkt meteen aan Australië. Australië staat dan ook vaak bovenaan het lijstje van de toerist. Reizen door Australië zijn in een woord: fantastisch! Indrukwekkende natuur, een variatie aan verschillende mensen en een rijke cultuur zijn enkele kenmerken van Australië. In dit land ben je niet binnen een paar weken uitgekeken en je zult je zeker niet vervelen. Vraag uw visum voor Australië direct aan.

 Een rondreis Australië sraat op de bucketlist van velen onder ons. Melbourne en Sydney zijn twee prachtige steden die niet mogen ontbreken aan jouw reis. Als je dan toch in de buurt bent mag je de Great Ocean road zeker niet missen. Het is daar prachtig! Natuurlijk zijn er nog veel meer prachtige plekjes in Australie. Het land is alleen zo groot dat het vrijwel onmogelijk is om alles in een paar weken te zien. Je zult dus een keuze moeten maken van wat je graag wilt zien.

 Wie heerlijk ontspannen op reis wilt gaan moet een individuele rondreis of een groepsrondreis boeken. Zo weet je zeker dat alles al voor je geregeld is en je verder geen moeite hoeft te doen. Ideaal toch? Australië heeft voor elk wat wils. Het is aan te raden om goed te kijken welke bezienswaardigheden je zeker wilt zien. De onderlinge afstanden kunnen soms erg groot zijn, dus enig voorbereidend werk is een must.


Cultuur

Op rondreis door Australië zal je niet veel te maken hebben met grote cultuurverschillen. De Australiërs zijn een trots volk waarbij hun trots van hun afkomst hoog in het vaandel staat. Van opscheppen en het tentoonstellen van rijkdommen houden de bewoners van Australië niet. Gelijkheid en het motto ‘doe maar normaal, dan doe je gek genoeg’, is erg belangrijk. Verder is het weer vaak prachtig in Australië. Tijdens de zomer kan het er wel erg heet worden. Daarnaast zal je tijdens je rondreis door Australië ook merken dat men veel buiten is en veel aan sport doet.

Eten en drinken
Australië heeft niet één keuken die kenmerkend is voor het land. De samensmelting van verschillende nationaliteiten is duidelijk terug te zieb. Wat je op rondreis in Australië wel veel zult tegenkomen is mensen die van de ‘barbie’, de barbecue, eten. Op picknickplaatsen en op campings zie je vaak een barbecue staan waar je tegen het inwerpen van een muntje gebruik van kunt maken. Het is erg gebruikelijk dat een kok de barbecue voor je verzorgd. Inheemse vleessoorten als kangoeroe en krokodil worden veel gegeten in Australië. Australiërs drinken daarnaast graag bier.

Weer en klimaat
Omdat Australië op het zuidelijk halfrond ligt zal je tijdens een rondreis door Australië merken dat de seizoenen tegenovergesteld vzijn ten opzichte die van ons; wanneer het in Nederland zomer is, is het in Australië winter. In het noorden van het land is er sprake van een tropisch klimaat waarbij het overdag warm is. In de lente en in de herfst zijn de nachten koel. Van november t/m april is er sprake van het regenseizoen, maar in het midden van het land valt er nagenoeg geen regen. De temperatuur kan in de woestijngebieden zelfs oplopen tot 50 graden. In de winter kan het ’s nachts vriezen. Het zuiden van Australië kent een gematigder klimaat met hete zomers en koele, regenachtige winters. Een meest geschikte tijd voor een rondreis door Australië is er niet, want het is altijd wel ergens mooi weer. Ga je naar het zuiden dan heb je in de Australische zomer de meeste kans op mooi weer en in het noorden geld dit voor de Australische winter.

De oorsprong van Australië
De naam van de oorspronkelijke bewoners kennen veel mensen wel; de Aboriginals. Ze wonen tegenwoordig in een beschermd reservaat in Arnhemland. Maar je vindt ze ook in Brisbane. Ze zijn trots op hun roots, en zullen je er graag alles over vertellen. Tijdens een opzwepende traditionele dans maak je kennis met een muziekinstrument dat uniek in zijn soort is; de Didgeridoo. Dit is een grote holle houten pijp afgewerkt met was. Het unieke geluid produceer je via een circulaire ademhaling. Deze ademtechniek zorgt ervoor dat er continu in de pijp wordt geblazen. Het geluid staat symbool voor Moeder Aarde. Het bespelen ervan is goed voor de mond- en lipspieren. Ook gaat het snurken en slaapapneu tegen. Een heel goede reden om dit muziekinstrument mee naar huis te nemen als souvenir. Ook heel kenmerkend voor de Aboriginals is hun jacht techniek. Ze gebruikten namelijk geen pijl en boog, maar een boemerang. Dit wapen gebruikten ze ook om indruk te maken op een andere stam. En dat zijn er nogal niet wat. Er zijn zo’n 750 stammen Aboriginals in Australië. Ze spreken allemaal een ander dialect. Een ding hebben al die stammen wel gemeenschappelijk; ze hechten enorm veel waarde aan hun tradities. Tegenwoordig kom je ze overal in Australië weer tegen. 

aboriginal

Mardi Gras
Mardi Gras, ook wel bekend als ‘vette dinsdag’. Dit is in Australië een evenement waarbij de Gaypride in Amsterdam compleet in het niets valt. In februari vindt dit evenement in Sydney plaats. Hele theatershows, over-de-top drag queens, en een uitzinnige parade in Oxford Street. Dit festival is wereld beroemd als hèt homo festival. Dit festival vindt zijn oorsprong in 1978. Het is een antwoord op de vele pesterijen naar homo’s. Trok dit festival oorspronkelijk een paar honderd bezoekers, tegenwoordig komen er meer dan 10.000 deelnemers vanuit de hele wereld om deel te nemen aan de parade. En een meervoud van dit aantal deelnemers komt naar die parade kijken. 

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Australie

Klimaat Australie

Omdat Australië een groot land is zijn er meerdere klimaatzones. Het grootste deel van Australië heeft een warm woestijnklimaat. Verder heeft het noorden een subtropisch klimaat en het zuiden en oosten hebben een zeeklimaat. Wanneer het bij ons winter is, is het in Australië zomer. De seizoenen zijn omgekeerd.

Gesproken Taal

De officiële taal van Australië is het Engels. Het Australische Engels klinkt anders dan het traditionele Engels. Ook zijn er woorden die niet in het traditionele Engels voorkomen. Naast het Engels worden er ook nog aparte talen gesproken door de verschillende Aboriginal groepen.

Gebruikte valuta

De valuta van Australië is de Australische Dollar. Pinnen met zowel creditcards als bankpassen is overal eenvoudig. U hoeft zich geen zorgen te maken. Wanneer je naar de outback gaat is het wel verstandig om wat contant geld mee te nemen, omdat pinautomaten daar schaars zijn.

Hoofdstad van Australie

De hoofdstad van Australië is Canberra en telt ongeveer 381.000 inwoners. Canberra is niet de grootste stad van het land, maar het nationale parlement is hier wel gevestigd. De stad is speciaal gebouwd om hoofdstad te zijn. Dit valt dan ook direct te zien aan de moderne gebouwen en aan de layout van de stad.



Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent congue, justo a tempor sodales, orci ex cursus nisl, non mollis erat nisl sodales nunc. Vivamus at pharetra sem. Suspendisse iaculis a urna quis egestas. Cras sit amet vulputate est. Vivamus posuere nulla id nunc eleifend lobortis. In non vehicula mauris. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec vel pulvinar metus.

Donec non luctus dui, sed vulputate nisl. Vivamus luctus, magna hendrerit consectetur porttitor, nunc tellus tristique lacus, vitae suscipit diam elit eget ex. In bibendum finibus mattis. Quisque commodo varius nisl, nec feugiat mi malesuada semper. Sed sagittis magna non auctor sollicitudin. Ut scelerisque nisl sit amet tincidunt lobortis. Donec lacus dui, elementum at nunc ac, vulputate convallis leo. Cras mollis ante et justo sollicitudin pellentesque. Duis rutrum ipsum quis nulla efficitur, a rhoncus nisi congue. Vestibulum ultricies bibendum viverra. Etiam a dignissim felis.

Sed a odio quis urna interdum placerat. Duis ultrices, dui at euismod tempus, mauris magna laoreet tellus, sit amet rutrum nibh erat id enim. Ut nunc est, varius ut mi quis, ultrices hendrerit arcu. Aenean nibh ipsum, ultricies id efficitur quis, vulputate at magna. Cras non nisl nibh. Etiam ac diam nisl. Fusce in quam nisl. In eu augue tortor.