Rondreis Australie

Rondreizen door Australie

Wie aan rondreizen denkt, denkt meteen aan Australië. Australië staat dan ook vaak bovenaan het lijstje van de toerist. Reizen door Australië zijn in een woord: fantastisch! Indrukwekkende natuur, een variatie aan verschillende mensen en een rijke cultuur zijn enkele kenmerken van Australië. In dit land ben je niet binnen een paar weken uitgekeken en je zult je zeker niet vervelen. Vraag uw visum voor Australië direct aan.

Een rondreis Australië sraat op de bucketlist van velen onder ons. Melbourne en Sydney zijn twee prachtige steden die niet mogen ontbreken aan jouw reis. Als je dan toch in de buurt bent mag je de Great Ocean road zeker niet missen. Het is daar prachtig! Natuurlijk zijn er nog veel meer prachtige plekjes in Australie. Het land is alleen zo groot dat het vrijwel onmogelijk is om alles in een paar weken te zien. Je zult dus een keuze moeten maken van wat je graag wilt zien.

 

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Australie

Klimaat Australie

Omdat Australië een groot land is zijn er meerdere klimaatzones. Het grootste deel van Australië heeft een warm woestijnklimaat. Verder heeft het noorden een subtropisch klimaat en het zuiden en oosten hebben een zeeklimaat. Wanneer het bij ons winter is, is het in Australië zomer. De seizoenen zijn omgekeerd.

Gesproken Taal

De officiële taal van Australië is het Engels. Het Australische Engels klinkt anders dan het traditionele Engels. Ook zijn er woorden die niet in het traditionele Engels voorkomen. Naast het Engels worden er ook nog aparte talen gesproken door de verschillende Aboriginal groepen.

Gebruikte valuta

De valuta van Australië is de Australische Dollar. Pinnen met zowel creditcards als bankpassen is overal eenvoudig. U hoeft zich geen zorgen te maken. Wanneer je naar de outback gaat is het wel verstandig om wat contant geld mee te nemen, omdat pinautomaten daar schaars zijn.

Hoofdstad van Australie

De hoofdstad van Australië is Canberra en telt ongeveer 381.000 inwoners. Canberra is niet de grootste stad van het land, maar het nationale parlement is hier wel gevestigd. De stad is speciaal gebouwd om hoofdstad te zijn. Dit valt dan ook direct te zien aan de moderne gebouwen en aan de layout van de stad.Wie heerlijk ontspannen op reis wilt gaan moet een individuele rondreis of een groepsrondreis boeken. Zo weet je zeker dat alles al voor je geregeld is en je verder geen moeite hoeft te doen. Ideaal toch? Australië heeft voor elk wat wils. Het is aan te raden om goed te kijken welke bezienswaardigheden je zeker wilt zien. De onderlinge afstanden kunnen soms erg groot zijn, dus enig voorbereidend werk is een must.

 

Rondreis Australië voor een exotische vakantie

Waar denk jij aan bij Australië? De outback, prachtige koraalriffen maar ook bruisende steden. Bijzondere dieren uiteraard zoals de koala en de kangoeroe maar ook de ruigheid van de natuur weergegeven in de krokodil en de witte haai. Voor een rondreis door Australië moet je tijd uittrekken. In een periode van 3 weken tot een maand kan je al een aantal aspecten zien van dit land, maar het is voor Europese begrippen extreem groot.

Individuele rondreis door Australië met auto of camper

Natuurlijk kan je ook je reis zelf samenstellen. In dat geval is het verstandig om je te beperken tot een deel van het continent. West-Australië. Oost-Australië en Zuid-Australië hebben ieder hun eigen charme en bijzonderheden. Een mooi voorbeeld van een privé rondreis met een huurauto biedt Fox, het merk voor verre reizen van ANWB. Na de vlucht naar Sydney, het drukste vliegveld in Australië, staat er bij deze Fly Drive een robuuste huurauto voor je klaar om in 3 weken Oost-Australië te ontdekken. Je volgt de Gold Coast en maakt ook een uitstapje naar het zandeiland Fraser Island. Aan de oostkust vind je het Great Barrier Reef en snorkelen tussen het kleurrijke koraal zal je nooit meer vergeten. Een autorondreis die veel te bieden heeft.

Rondreizen door Australië met gezin

Koning Aap biedt een rondreis langs de hoogtepunten van Australië. Deze reis is ook zeer geschikt voor een gezin met kids die wat ouder zijn. Om zoveel mogelijk van het land te zien zijn er tijdbesparende binnenlandse vluchten. Hierdoor is het mogelijk om in een maand tijd zowel het zuiden, het oosten als de echte outback te bezoeken. Het is een groepsreis waarbij er altijd kleine groepen van maximaal 18 personen worden begeleid door een deskundige gids. Tijdens de reis is ook een wandeling inbegrepen met een Aboriginal gids. Volg de mooiste kustwegen van het land en ontdek de sfeer van Uluru met Ayers Rock.

Groepsrondreis door Australië

Men noemt Australië ook wel het rode continent en als je een bezoek brengt aan de outback, zal je meteen begrijpen waarom. Sawadee biedt een bijzondere tocht aan die een groep van Zuid-Australië dwars door de outback naar Noord-Australië brengt. Hiervoor moet je wel 1 maand uittrekken. Er zijn 4 comfortabele binnenlandse vluchten inbegrepen en dat geeft je een nog betere indruk van de enorme afstanden in dit land. Het contrast kan niet groter zijn als je na aankomst in het bruisende Sydney daarna ook de stilte en ruigheid van de outback voelt. De hele reis wordt begeleidt door een Nederlandse gids. Ook een bezoek aan Tasmanië en het Blue Mountains Nationaal Park staat op de agenda.

Een bijzondere rondreis door Australië van 3 weken of meer

Fox , het merk van ANWB, heeft behalve een autorondreis ook een mooie groepsreis op het programma staat waarbij je met een luxe bus met airco wordt vervoerd, heerlijk in de Australische zomer. Het bijzondere aan deze rondreis door Australië van 3 weken, is dat je door meerdere binnenlandse vluchten in iets meer dan 21 dagen veel van het land te zien krijgt. Om maar wat te noemen: Kangaroo Island, Ayers Rock, Cairns en het Great Barrier Reef staan op het programma. Maar je zal ook kennis makeN met het leven van alledag in de steden Sydney, Melbourne en Alice Springs. Natuur, cultuur en bezienswaardigheden in relatief korte tijd.

Bezoek ook Nieuw Zeeland en de Fiji eilanden

Australië is uiteraard een verre bestemming maar er is nog veel meer moois in de buurt. De Fiji eilanden zijn vele malen als decor gebruikt voor films vanwege de romantische baaitjes met witte standen, een diepblauwe zee en het geheimzinnige oerwoud. Maar Nieuw-Zeeland heeft ook veel te bieden. De twee eilanden zijn veel groter dan je misschien vermoedt omdat ze op de kaart ten opzichte van Australië relatief klein lijken. Maar dit land biedt een natuur en ontzagwekkende landschappen die je eigenlijk moet zien. Wie de films ‘In de ban van de Ring’ heeft bezocht zal een aantal van die ‘buitenaardse’ landschappen herkennen in Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland en de Fiji-eilanden zullen beslist je hart veroveren. Ook een combinatie met Frans-Polynesië is een mogelijkheid.

Kies jouw rondreis door Australië

Op Rondreizen.net hebben we het jou makkelijk gemaakt. Je vindt daar de rondreizen die aangeboden worden door bekende reisorganisaties als Kras, TUI en vele andere. Wil je een groepsrondreis, een individuele rondreis, eventueel met gezin of Fly drive? Je vindt het snel en eenvoudig. Ook de kosten van een dergelijke reis staan vermeld zodat je ook daarop kan selecteren. Een mooie rondreis door Australië begint op rondreizen.net.

Tip voor een rondreis door Australië

Tijdens Kerstmis is het hartje zomer in Australië en dat is iets dat steeds meer Europeanen willen meemaken. De Australiërs zijn gek op dit bijzondere feest en dat merk je overal, zelfs als je in november in het land bent. De winkels liggen al vol met kerstspullen en overal in de stad zie je uitbundige feestverlichting. Dat wil jij toch ook eens ervaren?