
9- of 11-daagse elektrische rondreis Benelux
11 daagse Autorondreis excl. vliegticket
Deze rondreis dicht bij huis is speciaal ontworpen om met een elektrische auto te rijden.
Een rondreis België is ideaal als je niet van lange reistijden houdt. Een kijkje nemen over de grens? Niet te ver weg, niet te veel inpakken en je wel heel ontspannen voelen. Op weg naar België dan! Als je van heerlijke speciaalbieren houdt zit je hier goed, want België is hier wereldberoemd om. Ook zijn de Belgische Bonbons een ware smaaksensatie. Overal vind je chocoladewinkeltjes waar je lekker kunt genieten. Steden als Antwerpen, Gent, Brugge en Brussel hebben veel te bieden en zijn daarom ook erg populair. Lees je vast in en neem dan je besluit!
Rondreizen in België zijn bedoeld voor degenen die snel ter plekke willen zijn zonder dat het al teveel moeite kost. Voor diegenen die van mooie natuur houden heeft België ook zat te bieden. De Belgische Ardennen zijn prachtig en je kan hier prima wandelen, hiken of mountainbiken. Je waant je gelijk in een ander land wanneer je de idyllische riviertjes en groene heuvels ziet.
Voor het maken van groepsrondreis of individuele rondreis kan je prima terecht in België. Natuurlijk kan je ook gewoon de auto pakken en zelf op pad gaan. In de zomermaanden kan je bijvoorbeeld de Belgische kust bezoeken. Deze is slechts 67 kilometer lang, maar de zandstranden zijn er aangenaam.
Brouwerijen
Geen land kent zoveel verschillende bieren als België dus natuurlijk breng je een bezoek aan een van de vele brouwerijen die het land rijk is. Heb je altijd al willen weten hoe een Kriek (gemaakt met een gisting van zure kersen), een Bokbier of een tripel (een bovengistend bier met een hergisting op de fles) gebrouwen wordt of wat al die specifieke termen aangeven? Ga dan kijken en proeven. Belgie kent veel grote maar ook kleinere bedrijven die (soms op afspraak) hun process met liefde met je delen.
Brussel
De tweetalige hoofdstad van België. Het episch centrum van de Europese Commissie en zijn vele multinationals. Het centrum is historisch en gezellig met de zeventiende eeuwse gildehuizen rond het statige Grote Plein, de met keien bestrate wegen en steegjes en het gothische stadhuis. Bezoek ook het Koninklijk Paleis, het Atomium (ontworpen voor de wereldtentoonstelling in 1958) en maak kennis met het bekendste Belgische beeld: Manneke Pis. Verder kun je hier heerlijk winkelen en struinen en aan het eind van de dag geniet je na bij een lekker bier of mooie wijn
Luik
Luik ligt in het Franstalige gedeelt van België en staat daarom ook bekend als Liége. Luik is gezellig en knus met zijn kronkelige steegjes en historische opzet rond de rivier de Maas die dit een belangrijke transport en doorvoerstad maakte. Die geschiedenis is nog terug te vinden onder Place Saint Lambert. Hier vind je het een archeoforum met overblijfselen van een romeinse huis en andere voorwerpen. Het uitgaanscentum is rond het Marktplein (Place de Marché) dat omringt is door 16e eeuwse huizen en waar je ‘s winters een gezellige kerstmarkt kunt bezoeken. In een van de zijstraten vind je het bierwalhalla: Café La Vaudrée II dat je niet wil overslaan.
Gent
Gent is één van de leukste Belgische steden, omdat het minder aandoet als openluchtmuseum dan bijvoorbeeld Brugge, maar dorpser en gezelliger is dan het stadse Antwerpen. De stad kent veel festivals waarvan de Gentse Feesten, die tien dagen duren, de bekendste zijn. Het is een muziek en theaterfestijn met optredens op podia maar ook op straat met straatartiesten en mime spelers. De laatste dag die altijd op een zondag valt heet in de volksmond, en om logische redenen, ‘de dag van de lege portemonnee.’
Buiten dit zomerfestijn is er het hele jaar door voldoende te doen. Denk aan een wandeling langs de Leie waar je prachtige middeleeuwse panden vind of de Oude Dokken waar tegenwoordig veel concerten, films en expos vertoond worden. Wil je op een wat andere manier genieten van deze bruisende stad? Huur dan een sloep en vaar door de grachten van de stad of stap op het Sint Baafsplein in een door paard getrokken koets.
Antwerpen
Een moderne stad op de haven grondvesten waaruit het ooit ontstond. Zomer of winter is er hier veel te zien en doen. Zin in wat cultuur? Bezoek dan het Mode Museum, het Rubenshuis of het Diamant museum. Of doe een wandeltocht met een gids door het historisch centrum en doe de Onze-Lieve-Kathedraal aan. De kerk stamt uit de 14e eeuw en is sindsdien het 123 meter hoge middelpunt van de stad. Binnen vindt je fresco’s en werken van Peter Paul Rubens.
‘s Avonds ga je lekker uit eten of stappen in een van de vele restaurantjes en clubs die de stad rijk is en op zaterdag ga je naar de vreemdelingenmarkt ook wel bekend als ‘vogeltjesmarkt’. Op zaterdagen zijn hier veel buitenlands georiënteerde kraampjes te vind. Wil je verder winkelen ga dan naar Antwerpen’s bekendste winkelstraat de Meir.
Bergen en kust
De kustlijn van België mag dan slechts 67 kilometer bedragen, of het nu zomer of winter is, je kunt hier heerlijk van het strand genieten. De bekendste badplaatsen zijn Knokke, Oostende of Blankenberge wat op zijn beurt het bekendst is vanwege de feesten. Ben je niet van zee en strand, ga dan naar de Ardennen. Het laaggebergte die Frankrijk, Luxemburg en België met elkaar verbindt. Het is misschien te laag om te skien maar daardoor leent het zich perfect voor de low-impact sporten als: wandelen, fietsen, langlaufen en paardrijden. Hier kun je ook terecht voor watersporten als: kajakken, raften of kanoën.
Cultuur
Als meertalig land kan het niet anders dan dat België ook meer dan een sort cultuur kent, de meer Franse, bourgondische inslag en aan de andere kant de meer germaanse en zakelijkere kant. Over het algemeen geldt, als je je netjes en beleefd opstelt wat in Belgié ondermeer inhoudt dat je elkaar niet tutoyeert en gewoon ‘U gebruikt, je een Belg niet voor het hoofd stoot.
Eten en drinken
Eten en drinken zijn bourgondische aangelegenheden en Belgen hebben dit ruim onder de knie. Eten is vaak relatief eenvoudig maar heel smaakvol. Waar Frankrijk bekend staat om zijn wijn, staat België bekend om zijn enorme hoeveelheid verschillende bieren. De smaken lopen uiteen van fris en fruitige, blonde bieren tot de donkere met een hoger hop en malt gehalte.
En wat te denken van een ander product dat afhankelijk is van zijn groei en vindplaats en waar België een koploper is: chocola. Waarom Belgische chocolade zo lekker is, heeft met name te maken met het productieproces waardoor het product fluweelzacht is in vergelijking met andere chocolades die vaak korreliger aandoen.
Weer en klimaat
Het weer en klimaat zijn niet veel anders dan dat van Nederland, een gematigd zeeklimaat waardoor de zomers gemiddeld niet veel warmer worden dan 22 graden en de winters gemiddeld niet veel kouder dan 5 graden. Natuurlijk ligt het er altijd aan waar je bent, in de Ardennen, dat meer landinwaarts ligt kan het een stuk kouder zijn dan aan de kust op hetzelfde moment, omdat daar de invloed van zee een stuk kleiner is. Gemiddeld gezien is het iets warmer in België dan in Nederland, een verschil van hooguit 2 graden.
Algemene informatie
Ook in België kan water gewoon uit de kraan gedronken worden, al smaakt het wellicht iets anders dan in Nederland. Handig om te weten voor wat betreft op te laden laptops, mobieltjes of I-pads: hoewel het voltage hetzelfde is als in Nederland zijn de stekkerdozen niet altijd hetzelfde; de ‘aarde-pen’ zit in België soms op een andere plek.
Valuta
Daar België onderdeel is van de Europese Unie hanteert het ook de Euro. Prijzen liggen min of meer gelijk met die van Nederland, hoewel het iets duurder is boodschappen te doen in België.
Tijdsverschil
Omdat Nederland en België op dezelfde lengte- en breedtegraad liggen, hebben we geen tijdsverschil.
Visum en reisdocumenten
Als Nederlander en medeburger van de Europese Unie heb je geen speciaal visum of reisdocument nodig om in België te verblijven.
Criminaliteit
Natuurlijk zul je als tourist altijd op je bezittingen moeten letten, maar niet meer of minder dan in Nederland. Zowel Nederland als BelgiNatuurlijk zul je als tourist altijd op je bezittingen moeten letten, maar niet meer of minder dan in Nederland. Zowel Nederland als België liggen met betrekking tot criminaliteit ver beneden het wereldwijde gemiddelde. En als Nederlander voelen we ons volgens onderzoek sowieso wat veiliger dan onze zuiderbuur. Wel op blijven letten natuurlijk!
Vlucht/reistijd
Afhankelijk van waar en hoe je naar België vertrekt ligt de reisduur tussen 15 minuten vanuit Brabant en een kleine 3.5 uur vanuit Friesland met de auto. Dezelfde reistijd geldt zo’n beetje voor de trein.
Overnachten
Overnachten kun je in jeugdherbergen, op campings en hotels in alle prijsklassen.