Rondreis Bolivia

Rondreizen door Bolivia

Als je een rondreis door Bolivia maakt, zal dit land ongetwijfeld je hart veroveren. Het land heeft een eeuwenoude fascinerende cultuur. Verder zijn de landschappen bijzonder divers. Bolivia is een land dat rijk is aan tradities en het is tijdens je reis door Bolivia een eer om hier deel uit van te maken. Laat je ook verrassen door de hoogteverschillen die in dit land voor komen.
 
Cultuur
Vast onderdeel van een begroeting in Bolivia is de vraag hoed het met je gaat. Schrik niet als je op rondreis door Bolivia bent als men bij het afscheid een kus op je wang geeft. Dit is vrij normaal in het land, ook bij praktisch onbekenden. Indianen zijn wat terughoudender in hun afscheid en houden het bij een hand. Beleefdheid en een verzorgd uiterlijk worden op prijs gesteld. Men vindt het ook niet heel fijn als er een korte broek gedragen wordt.
 
Eten en drinken
De hoofdmaaltijd in Bolivia is de lunch. Het ontbijt is niet erg uitgebreid en wordt zeker niet als belangrijkste maaltijd van de dag gezien. Het diner wordt vaak laat op de avond gegeten. Kies bij voorkeur een druk restaurant, want je weet dat het voedsel snel verkocht wordt en dus altijd vers is. Wees voorzichtig met salades omdat deze vaak gewassen worden met, voor ons, niet drinkbaar kraanwater. Als je op rondreis in Bolivia bent, is het een aanrader om forel uit het Titicacameer te eten. Men beweert dat deze de lekkerste en de grootste ter wereld zijn. In Bolivia drinkt men té, gewone thee, en mate, kruidenthee. Koffie is ook te verkrijgen in Bolivia, maar smaakt niet echt bijzonder. Chocolademelk en vruchtensappen worden ook veel gedronken in Bolivia.
 
Weer en klimaat
Bolivia kent slechts twee seizoenen, namelijk het droge en het natte seizoen. Het droge seizoen loopt van mei tot september, waardoor het regenseizoen loopt van oktober tot april. De meeste regen valt in januari en februari. Bolivia is een land wat hoog gelegen is en hierdoor kan het erg fris zijn. Vooral het weer in het Andes gebergte kan erg onvoorspelbaar zijn. Neem vooral in de winter warme kleren mee, want in sommige gebieden kan de temperatuur ’s nachts dalen tot -20C. De beste tijd voor een rondreis in Bolivia is van mei tot en met oktober.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Bolivia

Klimaat Bolivia

De Andes verdeelt Bolivia in verschillende klimaatzones. Het regenseizoen dat zich manifesteert in de zomer begint in december en eindigt in april. In de winter, van mei tot november is het droog en koud. De beste tijd voor een reis naar Bolivia is van mei tot en met oktober.

Gesproken Taal

In Bolivia wordt Spaans gesproken. Het Spaans dat in Bolivia wordt gesproken wijkt af van het Spaans dat men in Spanje spreekt. Verder spreken de meeste indianen Quechua of Aymara. In de toeristische gebieden wordt over het algemeen ook Engels gesproken.

Gebruikte valuta

In Bolivia betaal je met de boliviano, ook wel peso genoemd. In de steden en toeristische gebieden kun je moeiteloos pinnen. Neem wel voor de zekerheid contant geld mee omdat de pinautomaten wel eens een storing hebben. Laat de bank nakijken of de instellingen van je bankpas op ‘Wereld’ staat.

Hoofdstad van Bolivia

De hoofdstad van Bolivia is Sucre. In Sucre wonen 190.000 inwoners. Sucre is dan wel de hoofdstad, maar de regering zetelt in La Paz. De oude binnenstad van Sucre is de best bewaarde Spaans koloniale stad van Zuid-Amerika. De binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.