Rondreis Botswana

Rondreizen door Botswana

Heb je altijd al een rondreis Botswana willen maken om de prachtige flora en fauna van Afrika te aanschouwen? Dan is Botswana de juiste bestemming voor jou. Botswana ligt in het zuiden van Afrika en is onder andere bekend van de Kalahariwoestijn. Mede door deze bekende woestijn is het land zo dunbevolkt. De Victoriawatervallen en het Chobe National Park zijn twee hoogtepunten die je zeker niet mag missen. Voor de liefhebbers van mooie natuur en wilde dieren is Botswana een prima keuze. Botswana heeft tevens de grootste binnenlandse delta ter wereld: de Okavangodelta. In 2014 is dit gebied terecht gekomen op de UNESCO lijst van werelderfgoederen.

Rondreizen door Botswana zijn bedoeld voor de echte avonturiers onder ons. Soms moet je namelijk over onbegaanbare wegen reizen en dat is een bijzondere ervaring. De natuur in het land is vaak nog ongerept en schitterend. Dit is één van de redenen waarom reizigers Botswana een warm hart toedragen. Als je van safari's houdt zal je niet teleurgesteld worden, want deze zijn er in alle soorten en maten. De Big Five (Olifanten, Neushoorns, Leeuwen, Luipaarden en Buffels) bevinden zich allemaal in Botswana, wat het land een uitstekende keuze maakt als je deze dieren wilt tegenkomen in de natuur!

Het prijsniveau van Botswana ligt relatief hoog in vergelijking met andere Afrikaanse landen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat Botswana een goede economie heeft. Het land leeft namelijk grotendeels op de diamantenhandel. Omdat het land wat duurder is, moet je goed rekening houden met je budget. Op rondreizen.net hebben wij dit allemaal voor je geregeld. In de zoekfunctie kan je instellen wat je maximale budget is. Het maken van een groepsrondreis of een individuele rondreis is een goede manier om Botswana te ontdekken!

Cultuur
Het leven in Botswana is zeer primitief. Veel van de dorpelingen zijn naar steden vertrokken en het grootste deel van de mensen zijn bekeerd tot het christendom. Door deze bekering bestaan veel van de oorspronkelijke tradities niet meer. Om te zien hoe het er oorspronkelijk aan toe ging in Botswana moet je tijdens je rondreis eens een kijkje nemen in één van de dorpjes. Hier is daar nog niet veel veranderd ten opzichte van vroeger.
 
Eten en drinken
Er zijn geen gerechten die kenmerkend zijn voor Botswana. Je zal merken dat het eten vooral een mix is van de Engelse en de traditionele keuken. Omdat Botswana een erg droog land is, wordt alles geïmporteerd vanuit Zuid-Afrika. In de steden is er ruime keuze aan diverse internationale keukens, zoals pizzatentjes en Indiase restaurants. In dit land is er niet veel keuze op het gebied van alcoholische dranken. Je kunt hier alleen bier krijgen.
 
Weer en klimaat
In de maanden november t/m februari wordt het in de woestijnen erg heet. Toch valt in deze zomermaanden de meeste regen. Het land is erg droog en er groeit verder weinig natuur. In de woestijnen kan het van juni t/m augustus erg fris zijn in de nachten. In de rest van het land is het aangenaam warm, maar door het gehele land zijn de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groot. In de zomer zijn de verschillen in temperatuur het grootst.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Botswana

Klimaat Botswana

Botswana kent twee klimaten namelijk het warme woestijnklimaat en het warme steppeklimaat. De winters zijn warm en droog. In de zomermaanden wordt de dertig gradengrens regelmatig gepasseerd en valt er meer regen dan in de winter. Verder is Botswana het gehele jaar door te bezoeken.

Gesproken Taal

De hoofdtaal in Botswana is het Engels. Dit is handig voor de toerist. Botswanen spreken onderling nog een taal namelijk het Setswana. Dit is een Bantoetaal deze behoort tot de Bantoefamilie en kent maar liefst 310 miljoen sprekers in Afrika.

Gebruikte valuta

De valuta van Botswana is de Pula. In een Pula gaan 100 Thebe. Wij raden aan om voldoende contant geld mee te nemen omdat er alleen Visa kaarten geaccepteerd worden in Botswana. Let ook goed op tijdens het pinnen. Zorg ervoor dat er niemand meekijkt.

Hoofdstad van Botswana

De hoofdstad van Botswana is Gaborone. Gaborone kenmerkt zich door de verschillende winkelcentra het bruisende uitgaansleven en de goede restaurants. De stad is bovendien het commerciële centrum van Botswana.