Rondreis Brazilie

Rondreizen door Brazilie

Wil je variatie, dan kies je voor een rondreis door Brazilië. Dit land is bijzonder veelzijdig en levendig. Vriendelijke mensen, prachtige witte zandstranden en  overweldigende natuur. In Brazilië vind je een van de meest bijzondere natuurgebieden ter wereld, namelijk het Amazonegebied. Een rondreis door Brazilië is iets wat je niet snel zult vergeten.
 
Cultuur
Muziek en dans zijn zeer belangrijk voor Brazilianen. Je zult dan ook veel met muziek te maken krijgen als je op rondreis door Brazilië bent. Overal dansen en zingen mensen en wordt er muziek gemaakt. Er zijn verschillende muziekstromingen in Brazilië maar de samba is wel het meest populaire ritme. Ook voetbal is een zeer belangrijk in het leven van de Braziliaan. Bedelaars komen vooral in de grote steden voor. Probeer je los te maken van de bedelaars en houd in je achterhoofd dat de kinderen die bij de bedelaars zijn vaak ‘geleend’ zijn. Geef kinderen ook niets, want dan gaan hun ouders hen als inkomstenbron zien en dan worden ze van school weggehouden. Het verschil tussen arm en rijk is erg groot in Brazilië.
 
Eten en drinken
De Braziliaanse keuken staat bekend als een van de betere keukens van Zuid-Amerika. Als je op rondreis in Brazilië bent, kun je uitstekend een uitgebreid ontbijt krijgen met koffie, broodjes en soms zelfs taart en cake. Tijdens de lunch en het avondeten wordt er over het algemeen warm gegeten. De lunch is de hoofdmaaltijd van de dag. Een maaltijd bevat meestal rijst, zwarte bonen en maniokmeel. Hierbij eet men vaak vlees, vis of kip. Vegetarisch eten is nog best lastig en is nu pas in opkomst. Koffie, thee, vruchtensappen worden veel gedronken in Brazilië. Wil je een lokaal drankje proberen, dan drink je caipirinha. Dit wordt gemaakt van cachaça, wat een sterke drank die gemaakt wordt van suikerriet.
 
Weer en klimaat
Brazilië is maar liefst 200x zo groot als Nederland. Hierdoor zijn er verschillende klimaten waarmee je op rondreis in Brazilië mee te maken krijgt. Er is dan ook niet een bepaalde periode waarin je het beste kunt reizen in Brazilië. De winter in Brazilië duurt van juni t/m september. Doordat de temperaturen altijd prima zijn, kun je het hele jaar goed naar Brazilië afreizen.

LAATSTE NIEUWS

Kenmerken Brazilie

Klimaat Brazilie

Brazilië is een groot land en heeft daardoor verschillende klimaten. In de Amazonas is het warm en vochtig. Aan de kust is het warm en aangenaam. In het zuiden is het regenachtiger en in het midden van het land is er afwisseling tussen droogte en stortregens.

Gesproken Taal

In Brazilië wordt Portugees gesproken. Het Portugees is wel iets anders dan het gebruikelijke Portugees. Het Braziliaanse Portugees heeft 10.000 woorden meer dan het Portugees. Andere talen worden er nauwelijks gesproken en daarom is een taalgids geen overbodige luxe.

Gebruikte valuta

In Brazilië betaal je met de real. Bij wisselkantoortjes in de grote steden kun je dollars en euro’s wisselen tegen real. Pinnen kan bij banken met een Cirrus of Maestro logo. Hier moet je soms wel even naar zoeken. Neem dan ook altijd wat contant geld mee.

Hoofdstad van Brazilie

Brasilia is de hoofdstad van Brazilië. Opvallend detail is dat de stad pas sinds 1960 bestaat. Voorheen was Rio de Janeiro de hoofdstad van het land. In Brasilia wonen ongeveer 2,5 miljoen inwoners. Het unieke aan deze stad is dat deze de vorm heeft van een vliegtuig.