Rondreis Canada

Rondreizen door Canada

Een rondreis Canada zal voor iedere reiziger een onvergetelijke ervaring zijn en een onuitwisbare indruk achterlaten. Canada staat bekend om de ongerepte natuur die het land rijk is. Laat je overrompelen door de adembenemende gletsjers en de prachtige natuurparken! De Niagara Falls zijn een echte must-see evenals de zalmvangende grizzlyberen. Geniet van al het moois dat Canada te bieden heeft en zorg ervoor dat u uw eTA Canada tijdig heeft aangevraagd!

Rondreizen door Canada betekent dat je allerlei dieren kan tegenkomen die je waarschijnlijk nog nooit eerder in het wild gezien hebt. Denk aan ijsberen, grizzlyberen, coyotes, grijze wolven, elanden, wapiti's, etc, etc. De lijst gaat maar door en door. Naast de prachtige flora en fauna heeft Canada ook nog eens bruisende steden die je niet mag overslaan. Quebec en Vancouver zijn zeker een bezoekje waard.

De sportieveling kan in Canada zijn of haar hart ophalen. Canada is een populaire wintersportlocatie, maar je kunt er ook andere sporten bedrijven zoals fietsen, hiken, enz. Je raakt hier niet snel uitgekeken: Canada is tenslotte het op één na grootste land ter wereld. Canada leent zich verder uitstekend voor een groepsrondreis of een individuele rondreis!


Cultuur
Wie een reis maakt naar Canada zal al snel opvallen dat de Canadezen een behulpzaam en vriendelijk volk zijn. Zij zijn een trotse natie: ze zijn trots op hun land en waar het voor staat. Op het gebied van cultuur zijn er nauwelijks verschillen tussen Canada en die in Nederland. De mentaliteit in British Columbia wijkt wat af van de rest van het land, omdat ze daar wat relaxter zijn.

Eten en drinken
Iets wat je echt gegeten moet hebben is het traditionele ontbijt van het land: pancakes met maple syrup. Dit is een lekkere maaltijd en deze wordt vooral in Vancouver en Vancouver Island geserveerd. Verantwoord eten staat hoog in het vaandel. Milieubewust bezig zijn, geldt ook op het gebied van eten. Daarom wordt er ook niet vreemd opgekeken als iemand vegetariër is. Poutine (patat gedrenkt in jus en bedekt met verse kaas) en botertaarten zijn twee favoriete gerechten van de Canadezen. Je kunt voldoende variatie in de gerechten vinden. De favoriete drank van de Canadezen is bier.
 
Weer en klimaat
De beste tijd om een rondreis door Canada te maken is van juni t/m september. De klimaatverschillen zijn door de grootte van het land groot. In Kootenays en aan de kust van Canada kan de temperatuur aangenaam genoeg zijn voor een zomerse outfit. Ben je op reis in Canada in de buurt van de Rocky Mountains, dan zou je zomaar overvallen kunnen worden door een sneeuwbui. Neem tijdens een rondreis in Canada dan ook zowel zomerse als winterse kleding mee.

LAATSTE NIEUWS

Kenmerken Canada

Klimaat Canada

Terwijl Canada het op één na grootste land ter wereld is, heeft het niet veel verschillende klimaatgebieden. Het grootste deel van Canada heeft een landklimaat met koude winters en warme zomers. Het noorden heeft een toendraklimaat met zeer koude winters en koele droge zomers.

Gesproken Taal

In Canada kent men twee officiële talen, namelijk Engels en Frans. Engels is de moedertaal van zo’n 63 procent van de bevolking, Frans van ongeveer 24 procent. Daarnaast worden er in Canada nog 11 Inuit- en indiaanse talen gesproken.

Gebruikte valuta

De officiële munteenheid van Canada is de Canadese Dollar. Deze kan worden onderverdeeld in honderd centen. Het prijsniveau is vergelijkbaar met die van Nederland. Pinnen en betalen met zowel creditcards als bankpassen is wijdverbreid mogelijk.

Hoofdstad van Canada

De hoofdstad van Canada is Ottawa en is gelegen aan de oever van de Ottawa rivier in de provincie Ontatrio. Ottawa is niet de grootste stad van het land, dat zijn Toronto en Montreal. De mooie kanalen, musea en parlementsgebouwen zijn in deze stad zeker het bezoeken waard.