Rondreis Chili

Rondreizen door Chili

Vooral voor de sportieveling is een rondreis door Chili een absolute aanrader. Dit Zuid-Amerikaanse land is zeer uitgerekt en heeft een groot aantal bijzondere natuurverschijnselen. Chili heeft naast prachtige natuur ook een overweldigende cultuur die typisch is voor de Andes. En ben je dan toch in Chili probeer dan ook een bezoek aan Paaseiland te brengen.
 
Cultuur
Bij een begroeting in Chili wordt er bij vrouwen en door vrouwen een kus op de rechterwang gegeven. Mannen onderling geven elkaar een hand, wat overigens voor mannen en vrouwen bij formaliteiten ook gebruikelijk is. Geef als je op reis in Chili bent in ieder geval nooit drie zoenen bij een begroeting. Zoals wij de Belgen grappen hebben, hebben de Chilenen grappen over Argentinië. De bevolking van Chili is vriendelijk en zeer geïnteresseerd in buitenlanders die in hun land op reis zijn.
 
Eten en drinken
De Chilenen zijn echte vleeseters. Daarom is de asado, het grillen van stukken vlees, ook erg populair. De ovenschotel met maïs, gehakt en olijven, pastel de choclo, is een traditioneel Chileense maaltijd. Als je op rondreis door Chili bent is het aan te raden de pastel de choclo eens gegeten te hebben. De Chilenen zijn echte viseters en eten ook graag schaaldieren. Mate is een echte lokale drank. Mate is een kruidenthee die een sterke en ook bittere smaak heeft. Yerba-mate drinken is een echte sociale gebeurtenis waarbij mate gedronken wordt uit een holle kalebas met een zilveren pijpje. Probeer tijdens je rondreis door Chili ook eens van de wereldberoemde wijnen. De wijnen van Chili zijn een van de meest biologisch en ecologisch verantwoorde wijnen ter wereld.
 
Weer en klimaat
Tijdens de Nederlandse zomer is het in Chili winter: de seizoenen zijn omgekeerd. Centraal Chili is in de zomer vaak erg warm. De zomer leent zich het beste voor een bezoek aan Patagonië en Vuurland en het noorden van Chili kan het hele jaar door prima bezocht worden. De beste tijd voor een rondreis door Chili is dus afhankelijk van je bestemming in het land.

Kenmerken Chili

Klimaat Chili

Chili ligt op het zuidelijk halfrond en de seizoenen zijn hier omgedraaid. De beste reistijd voor Patagonië en Vuurland is van december tot maart. Voor het midden van Chili is het begin van de zomer de beste reistijd. Aan de kust van Noord-Chili is het altijd lenteweer.

Gesproken Taal

De hoofdtaal in Chili is Spaans. In de toeristische gebieden kun je je ook redden met het Engels, maar daarbuiten niet. Neem dan ook een taalgids mee wanneer je geen Spaans spreekt. Daarnaast is het ook aan te raden om zelf een aantal Spaanse woorden te leren.

Gebruikte valuta

In Chili betaal je met de Chileense Peso. Naast de Peso worden er ook vaak US Dollars geaccepteerd. Pinnen is vrij gemakkelijk in Chili, maar het komt regelmatig voor dat een pinautomaat defect is. Het is dan ook geen overbodige luxe om contant geld op zak te hebben.

Hoofdstad van Chili

De hoofdstad van Chili is Santiago de Chili en telt ongeveer 7 miljoen inwoners. De stad is in 1541 gesticht en heeft daardoor een rijke historie en vele bezienswaardigheden. Een absoluut hoogtepunt is het Palacio de Moneda.