Rondreis Chili

Rondreizen door Chili

Vooral voor de sportieveling is een rondreis door Chili een absolute aanrader. Dit Zuid-Amerikaanse land is zeer uitgerekt en heeft een groot aantal bijzondere natuurverschijnselen. Chili heeft naast prachtige natuur ook een overweldigende cultuur die typisch is voor de Andes. En ben je dan toch in Chili probeer dan ook een bezoek aan Paaseiland te brengen.

Rondreis Chili individueel: alles draait om beleven

Zoek je naar de perfecte rondreis door Chili die je individueel kunt maken? Laat ons je dan tips geven voor je vakantie en neem rustig de tijd om de mogelijkheden te verkennen. Er zijn namelijk nogal wat manieren om Chili te ontdekken en dit prachtige land te leren kennen. Op eigen gelegenheid rondreizen door Chili is om meerdere redenen interessant, niet in de laatste plaats omdat een autorondreis door Chili absoluut tot de mogelijkheden behoort. Boek je een rondreis in Chili individueel dan kun je met je eigen reisgezelschap of alleen alle facetten van het land ontdekken.

Verder kun je precies bepalen welke delen van het land jij nu eigenlijk wilt zien. Er zullen bij veel aanbieders mogelijkheden zijn om van het standaardprogramma af te wijken en bijvoorbeeld je eigen autorondreis door Chili mogelijk te maken. Reizen in Chili klinkt niet alleen avontuurlijk, dat is het ook. De natuur van het land is overweldigend mooi. De zoutvlaktes zullen je de adem benemen, maar ook de besneeuwde Andestoppen zijn schitterend om te zien. Wist je trouwens dat je een individuele rondreis door Chili ook kunt combineren met een bezoekje aan Paaseiland? Voor de meeste rondreizen door Chili wordt zo’n 23 dagen uitgetrokken en dat heb je ook wel nodig om dit land te ontdekken.

Veel rondreizen in Chili met groepen

Naar Chili worden veel groepsrondreizen aangeboden. Met een groep kan een georganiseerde rondreis door Chili ontzettend gezellig zijn en bovendien zul je vaak op stap gaan met een groep mensen die gelijkgestemd zijn als het op reizen aankomt: ook zij willen de schoonheid van het land ontdekken. Voor Chili kies je namelijk niet toevallig. Hoe populair rondreizen door Chili is, blijkt wel uit het feit dat zowel jongeren als ouderen en alle leeftijden hier tussenin de reizen boeken. Meestal gaat het om groepen van ongeveer 10 tot 25 mensen. Doorgaans gaat je vliegreis over in een busreis, zodat je op een gemakkelijke manier kennismaakt met de andere leden van de groepsreis.

Het interessante aan Chili is dat je zowel als beginnende avonturier en als door de wol geverfde reiziger helemaal aan je trekken komt aan dit land. Dat zie je ook terug in het aanbod. Je kunt kiezen voor populaire aanbieders zoals Kras en Djoser die vaak volledig verzorgde rondreizen door Chili aanbieden. Tijdens deze reizen bezoek je met een grotere groep de interessantste plekken in het land, die je simpelweg moét zien wanneer je voor het eerst kennismaakt met het land. Bezoek bijvoorbeeld het Andesgebergte en het Nationaal park Villarica. Een groepsreis naar Chili biedt voor ieder wat wils. Het is gebruikelijk om hiervoor flink wat tijd uit te trekken, want korte reizen naar Chili worden niet vaak aangeboden. Ook deze rondreizen door Chili duren vaak zo’n 3 weken.

Een autorondreis door Chili en Argentinië

Wie Chili bezoekt, kan niet om Patagonië heen. Dit is een van de mooiste en meest indrukwekkende gebieden ter wereld. Omdat Patagonië verdeeld is over Argentinië en Chili, biedt een autorondreis door dit gebied je ook perfect de gelegenheid om buurland Argentinië te bezoeken. Vogels en walvissen spotten, watervallen bezoeken, rondtrekken door Patagonië, je even helemaal alleen op de wereld voelen op Paaseiland: het zijn slechts enkele van de hoogtepunten die je tijdens vrijwel elke reis naar dit bijzondere Zuid-Amerikaanse land tegenkomt. Tijdens een autorondreis door Chili heb jij het stuur zelf in handen en kun je juist die gebieden bezoeken die jou het meest intrigeren. Je kunt zowel afzonderlijk als in groepsverband reizen, waardoor je zelf bepaalt of je bijvoorbeeld met je eigen gezinnetje de reis maakt of juist nieuwe contacten maakt. De duur van de reis is variabel, maar vaak ligt die zo tussen de 2 en 4 weken. Een autorondreis door Chili boek je bijvoorbeeld bij Djoser of Riksja Travel.

De beste vakanties in Chili voor jou geselecteerd

Wil jij Chili ontdekken? Begin dan bij Rondreizen.net. Wij hebben de beste vakanties in Chili bij de beste aanbieders voor jou geselecteerd. Of je nu de afgelegen gebieden van Chili met een select gezelschap wilt ontdekken, heerlijk wilt touren en van hotspot naar hotspot wilt hoppen, of helemaal een wilt zijn met de natuur: er is absoluut een ideale rondreis in Chili voor jou. Wanneer je de tijd hebt, bezoek dan ook zeker Peru en Bolivia, want een reis naar Chili biedt je een unieke kans om ook buurlanden te bezoeken die elk hun eigen unieke kenmerken hebben.

Op Rondreizen.net kun je eenvoudig een selectie maken van de voordeligste aanbieders. Je kunt bijvoorbeeld selecteren op het type reis en op de duur van de reis, zodat er een compact overzicht komt met de reizen die jij wel zou willen boeken. De prijzen worden dan door Rondreizen.net op een rijtje gezet, zodat je meteen ziet welke reis het voordeligst is.

Kenmerken Chili

Klimaat Chili

Chili ligt op het zuidelijk halfrond en de seizoenen zijn hier omgedraaid. De beste reistijd voor Patagonië en Vuurland is van december tot maart. Voor het midden van Chili is het begin van de zomer de beste reistijd. Aan de kust van Noord-Chili is het altijd lenteweer.

Gesproken Taal

De hoofdtaal in Chili is Spaans. In de toeristische gebieden kun je je ook redden met het Engels, maar daarbuiten niet. Neem dan ook een taalgids mee wanneer je geen Spaans spreekt. Daarnaast is het ook aan te raden om zelf een aantal Spaanse woorden te leren.

Gebruikte valuta

In Chili betaal je met de Chileense Peso. Naast de Peso worden er ook vaak US Dollars geaccepteerd. Pinnen is vrij gemakkelijk in Chili, maar het komt regelmatig voor dat een pinautomaat defect is. Het is dan ook geen overbodige luxe om contant geld op zak te hebben.

Hoofdstad van Chili

De hoofdstad van Chili is Santiago de Chili en telt ongeveer 7 miljoen inwoners. De stad is in 1541 gesticht en heeft daardoor een rijke historie en vele bezienswaardigheden. Een absoluut hoogtepunt is het Palacio de Moneda.