Rondreis China

Rondreizen door China

China wordt ook wel ‘Het rijk van het midden’ genoemd. Voor elk reislustig persoon is een rondreis door China een absolute droom. Boeiende cultuur, een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een enorme oppervlakte maken China bijzonder interessant om in rond te reizen. Na een rondreis door China ga je met een schat aan ervaring en indrukken weer naar huis.

Individuele rondreis China; deel zelf je tijd in

Wanneer je op eigen gelegenheid een rondreis door China gaat maken, wil je natuurlijk zorgen voor een goed programma. Uiteraard zijn er bekende hotspots die je moet zien, maar China is zo groot, zo divers en heeft zo veel te bieden. Een georganiseerde rondreis door China is dan een goed idee. Deze kun je ook gewoon individueel maken. Wil je de vrijheid om je vakantie in China naar eigen inzicht in te vullen? Rondreizen door China in je eentje (of met een zelfgekozen reisgenoot) kan geregeld worden door zeer veel aanbieders. Kijk bijvoorbeeld eens bij Koning Aap. Je kunt voor een rondreis van 14 dagen kiezen, maar als je de gelegenheid hebt, is het zeker aan te raden om nog wat langer te gaan. Tijdens een rondreis door China van 22 of 23 dagen dompel jij je pas echt onder in de cultuur van dit bijzondere land. Wist je overigens dat er ook reizen zijn van bijvoorbeeld 65 dagen? Een individuele rondreis door China vindt vrijwel altijd doorgang, omdat dit niet afhankelijk is van het aantal deelnemers.

Rondreizen door China in een groep: met elkaar een prachtig land ontdekken

Het toerisme in China bloeit volop. Daar spelen reisaanbieders op in en daar profiteer je absoluut van. Je hebt namelijk een zeer riante keuze uit verschillende soorten rondreizen door China. De groepsrondreis naar China is altijd al populair geweest. Dat is niet verwonderlijk: tijdens zo’n reis door China is alles al voor je geregeld. Dat is wel zo prettig in een land waarin maar weinig mensen Engels spreken, zeker buiten de grote steden.

In principe ga je met een groep van zo’n 20 tot 40 personen op stap, maar het aantal reizigers is wel per reisorganisatie verschillend. Tijdens een groepsrondreis leer je volop nieuwe mensen kennen. Je kunt ook een singlereis boeken, zodat je niet tussen de stelletjes terechtkomt, maar gewoon allemaal als alleenstaanden reist. Je hebt altijd een grote kans op het doorgaan van zo’n reis, maar mochten er bijvoorbeeld te weinig deelnemers zijn, dan zijn er altijd goede alternatieven. Een reis door China kun je boeken bij veel verschillende internationale aanbieders. Partijen als Fox Travel, maar vooral NRV bieden een grote verscheidenheid aan rondreizen door China aan. Je kunt daarbij eenvoudig kiezen voor bepaalde accenten. Denk aan must-sees als de Chinese Muur, de Verboden Stad, Shanghai, Beijing en Hongkong, maar ook landelijk China en busreizen waarbij je onder andere Tibet aandoet. Wat dacht jij van een trip van 2 weken?

Familiereis door China: kom nader tot elkaar in een bijzonder land

Een familiereis door China iets voor jou? Deze rondreizen door China zijn er speciaal op gericht om het land én je familie beter te leren kennen. Je doet exclusieve excursies in groepsverband, waardoor je lekker actief met elkaar bezig bent. Dat maakt deze reis uitdagend. Je kunt diverse hoogtepunten van het land bekijken, zoals de indrukwekkende Chinese Muur en de Verboden Stad in Beijing. De unieke cultuur van Zuid-China wordt ook geroemd. Vooral wanneer je het binnenland intrekt, kom je nog veel oude klederdrachten en religieuze tradities tegen. Bovendien kun je hier ook rekenen op de traditionele keuken. Zowel voor jong als voor oud is een rondreis door China onvergetelijk. Kijk eens naar de reizen die Fox Travel aanbiedt. Hier is vast en zeker iets voor je bij. Er zijn zowel reizen van 10 dagen beschikbaar als reizen die veel langer duren. Je kunt zelfs voor een reis van 3 weken of zelfs 6 weken kiezen. Durven jullie de uitdaging aan?

Treinreis door China: de Trans-Siberië Express of andere reizen

Reis door China per trein en ontdek het land van heel dichtbij. De trein is een ideaal vervoersmiddel als je China echt wilt leren kennen. Niet voor niets is de Trans-Siberië Express wereldberoemd. Dit is misschien wel de mooiste en meest indrukwekkende treinrit ter wereld. Jij kunt deze reis ook maken, die jou door het mooie China, Siberië en Mongolië voert. Verder zou je ook nog door kunnen reizen naar Rusland. Deze reis kun je zowel in je eentje als in groepsverband doen. Dat geeft jou het voordeel dat je zo flexibel kunt zijn als je zelf wilt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de reizen van Djoser. Een dergelijke reis duurt doorgaans iets meer dan 20 dagen.

Voordelig boeken vanaf slechts een week

Op zoek naar een aanbieding voor een groepsrondreis of een individuele rondreis? China is een verre bestemming, maar zeker niet de duurste. Wanneer je kijkt naar waar voor je geld, maak je met China een uitstekende keuze. Tegen een zeer schappelijk bedrag, reis je af naar een totaal andere wereld die indruk zal maken. China is een wereldmacht in vele opzichten. De connecties met het land zijn zowel met het vliegtuig als met de trein uitstekend. Dit heeft een groot voordeel voor het beschikbare reisaanbod. Je kunt namelijk al een 7-daagse individuele rondreis boeken. Groepsreizen (en speciale familie groepsreizen) zijn al te boeken vanaf 14 dagen. Rondreizen door China kan al inclusief vliegticket vanaf zo’n 1.500 euro. Bekijk snel alle individuele reizen en groepsreizen die Rondreizen.net voor jou verzameld heeft. Via het overzicht kun je eenvoudig selecteren op jouw favoriete type reis, zodat je in een oogwenk alle prijzen op een rijtje ziet. Een goedkope rondreis is dan zo gevonden!

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken China

Klimaat China

Door het enorme formaat van het land heeft China te maken met bijna alle klimaatsoorten en zijn er binnenlands ook vele contrasten. Verder staat China bekend om de extreme weersituaties die er kunnen voorkomen. Denk hierbij aan orkanen, extreme hitte, overstromingen, etc.

Gesproken Taal

Er bestaan veel verschillende taalsoorten in China. De officiële hoofdtaal is het Standaardmandarijn. Deze taal wordt gebruikt op de scholen en de overheid. Enkele van betekenis zijnde minderheidstalen zijn het Mongools en het Tibetaans. In Hongkong wordt ook nog Engels en Portugees gesproken.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van China is de Chinese renminbi. In Hongkong wordt er betaald met de Hongkongse dollar en in Macau wordt er betaald met de pataca. Pinnen gaat vrij eenvoudig in China. Let wel op dat het logo van je pas correspondeert met het logo van de pinautomaat.

Hoofdstad van China

Peking(Bejing) is de hoofdstad van China en heeft bijna 20 miljoen inwoners. Peking behoort tot één van de vier historische hoofdsteden van China. Peking fungeert bovendien als het invloedrijkste centrum voor cultuur, onderwijs en bestuur. Verder zijn er tal van bezienswaardigheden waaronder het plein van de hemelse vrede.