Rondreis China

Rondreizen door China

China wordt ook wel ‘Het rijk van het midden’ genoemd. Voor elk reislustig persoon is een rondreis door China een absolute droom. Boeiende cultuur, een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een enorme oppervlakte maken China bijzonder interessant om in rond te reizen. Na een rondreis door China ga je met een schat aan ervaring en indrukken weer naar huis.
 
Cultuur
Als je op rondreis door China gaat, dan zal je merken dat de cultuurverschillen groot zijn. Als je bijvoorbeeld iets koopt, zullen de Chinezen proberen je zoveel mogelijk voor hun product te laten betalen. Zie dit echter niet als afzetterij: het is volkomen normaal in China. Ding daarom altijd af voor een gunstige prijs. Ook bij eetstalletjes op straat is het verstandig van tevoren een prijs af te spreken. Chinezen zijn een vriendelijk en nieuwsgierig volk, maar ze zijn wel van mening dat de gebruiken in China de maatstaf zijn en alles wat er van afwijkt is raar. Slurpen tijdens en boeren na het eten is bijvoorbeeld een compliment voor de kok. Je geeft hiermee aan dat het eten je smaakt. Mensen in China werken erg hard, 6 dagen per week. Vermaak en ontspanning zijn dan ook erg belangrijk. De Chinezen doen dit het liefste door televisie te kijken, naar de bioscoop te gaan of een voorstelling bij te wonen.
 
Eten en drinken
Wanneer je op rondreis in China bent, moet je voorbereid zijn op de bijzondere eetgewoonten van de Chinezen. Chinezen eten theoretisch gezien alles wat leeft. Hierbij wordt niets verspild: ingewanden, huid, snuit, etc. wordt gegeten. Een lokale markt geeft je de kans al deze bijzondere gerechten te aanschouwen, maar houd er wel rekening mee dat de dieren slecht behandeld worden. In het noorden van China wordt veel deegwaren gegeten en in het zuiden van China eet men meer rijst. In de plaatsen die meer toeristisch zijn ingesteld, wil het wel mogelijk zijn om een internationale maaltijd als pizza, te kunnen eten. In China drinken de mensen veelal groene thee. Ook kun je mondjesmaat wel koffie krijgen, maar populair is het niet in China. Een typische alcoholische drank in China is Maotai, een soort jenever die ruikt naar kaas.
 
Weer en klimaat
Door de grootte van het land zijn er diverse klimaten in China. In het noorden van China is sprake van een land klimaat met warme zomers en koude winters. Meer richting het zuiden worden de klimaten steeds gematigder, waarbij er in het zuiden een topisch klimaat heerst. De beste tijd voor een rondreis door China is van april t/m oktober.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken China

Klimaat China

Door het enorme formaat van het land heeft China te maken met bijna alle klimaatsoorten en zijn er binnenlands ook vele contrasten. Verder staat China bekend om de extreme weersituaties die er kunnen voorkomen. Denk hierbij aan orkanen, extreme hitte, overstromingen, etc.

Gesproken Taal

Er bestaan veel verschillende taalsoorten in China. De officiële hoofdtaal is het Standaardmandarijn. Deze taal wordt gebruikt op de scholen en de overheid. Enkele van betekenis zijnde minderheidstalen zijn het Mongools en het Tibetaans. In Hongkong wordt ook nog Engels en Portugees gesproken.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van China is de Chinese renminbi. In Hongkong wordt er betaald met de Hongkongse dollar en in Macau wordt er betaald met de pataca. Pinnen gaat vrij eenvoudig in China. Let wel op dat het logo van je pas correspondeert met het logo van de pinautomaat.

Hoofdstad van China

Peking(Bejing) is de hoofdstad van China en heeft bijna 20 miljoen inwoners. Peking behoort tot één van de vier historische hoofdsteden van China. Peking fungeert bovendien als het invloedrijkste centrum voor cultuur, onderwijs en bestuur. Verder zijn er tal van bezienswaardigheden waaronder het plein van de hemelse vrede.