Rondreis Colombia

Rondreizen door Colombia

Wellicht denk je hier niet meteen aan bij het uitzoeken van een reis, maar een rondreis door Colombia zal voor een onvergetelijke tijd zorgen. De bevolking van Colombia is een vriendelijk, vrolijk en uitbundig volk. Het land heeft zeer diverse landschappen waar je diep van onder de indruk zult zijn. Ook cultuur, rust en prachtige steden heeft Colombia in overvloed. Een rondreis door Colombia is absoluut de moeite waard.Cultuur
De mensen in Colombia zijn vriendelijk en enthousiast en zeggen graag overal ja op. Wel is het zo dat ze alles graag op hun eigen tempo doen en op rondreis in Colombia zal je vaak mañana, wat morgen betekent, horen. Uiterlijk is erg belangrijk in Colombia. Mensen zorgen ervoor dat ze er goed verzorgd uitzien en een bezoek aan de schoonheidssalon hoort bij het dagelijks leven. Bij een bezoek aan heiligdommen dien je je schouders en knieën bedekt te hebben. In Colombia heerst een machocultuur waarbij het normaal is om vrouwen op straat na te fluiten. Heb je hier geen trek in, houd hier dan rekening mee bij je kledingkeuze.

 
Eten en drinken
Het ontbijt is in Colombia maar wat je wilt: zelfs een warme maaltijd is niet vreemd. Ook de lunch bestaat tijdens een rondreis door Colombia uit een warme maaltijd. Naast het hoofdgerecht eet je tijdens de lunch een salade en/of dessert met wat limonade of frisdrank. Het avondeten stelt praktisch niets voor, meer dan een snack is het vaak niet. De Colombianen maaltijden bevatten veel vlees. Vegetarisch eten tijdens je rondreis door Colombia is behoorlijk lastig. Verse fruitsappen en overheerlijke Colombiaanse koffie worden veel gedronken. Aguardiente, vuurwater, is een sterk alcoholische drank en verder is de Colombiaanse rum populair.
 
Weer en klimaat
Door de ligging op de evenaar is de temperatuur in Colombia vrij stabiel. De temperatuur is echter door het hele land niet hetzelfde: de hoogteverschillen zorgen ook voor verschil in temperaturen. In het Andesgebergte kan het bijvoorbeeld 0 graden zijn, terwijl het aan de kust wel 30 graden kan worden. Het klimaat is het beste te vergelijken met het klimaat tijdens de lente. In Colombia is het droge seizoen van december t/m half maart en van juni t/m augustus, in de overige maanden is het regenseizoen. Op de noordelijke vlaktes duurt het regenseizoen wat langer, namelijk van mei t/m oktober. De beste tijd voor een rondreis door Colombia is van december t/m maar en juli en augustus.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Colombia

Klimaat Colombia

Omdat Colombia op de evenaar ligt, is het weer het hele jaar door vrij stabiel. De hoogteverschillen bepalen het klimaat. In het Andesgebergte wordt het vaak niet warmer dan nul graden, terwijl de temperaturen bij de Caribische kust vaak rond de 30 graden liggen.

Gesproken Taal

In Colombia wordt Spaans gesproken. De Colombianen helpen je graag als je geen Spaans spreekt, maar in principe is het lastig als je de taal niet machtig bent. Het is een te raden om een taalgidsje mee te nemen of zelf een aantal woorden Spaans te leren.

Gebruikte valuta

De valuta van Colombia is de Colombiaanse peso. Pinnen is mogelijk in middelgrote en grote steden. Soms werken de pinautomaten niet en daarom is het advies om altijd contant geld op zak te hebben. Laat de bank de instellingen van je pinpas te wijzigen naar ‘wereld’.

Hoofdstad van Colombia

Bogota is de hoofdstad van Colombia en heeft rond de 8 a 9 miljoen inwoners. Bogota wordt omgeven door bergen wat voor een spectaculair uitzicht zorgt. Bogota ligt op de evenaar, maar door de hoge ligging wordt het hier meestal niet warmer dan 18 graden.