Rondreis Colombia

Rondreizen door Colombia

Wellicht denk je hier niet meteen aan bij het uitzoeken van een reis, maar een rondreis door Colombia zal voor een onvergetelijke tijd zorgen. De bevolking van Colombia is een vriendelijk, vrolijk en uitbundig volk. Het land heeft zeer diverse landschappen waar je diep van onder de indruk zult zijn. Ook cultuur, rust en prachtige steden heeft Colombia in overvloed. Een rondreis door Colombia is absoluut de moeite waard.
POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Colombia

Klimaat Colombia

Omdat Colombia op de evenaar ligt, is het weer het hele jaar door vrij stabiel. De hoogteverschillen bepalen het klimaat. In het Andesgebergte wordt het vaak niet warmer dan nul graden, terwijl de temperaturen bij de Caribische kust vaak rond de 30 graden liggen.

Gesproken Taal

In Colombia wordt Spaans gesproken. De Colombianen helpen je graag als je geen Spaans spreekt, maar in principe is het lastig als je de taal niet machtig bent. Het is een te raden om een taalgidsje mee te nemen of zelf een aantal woorden Spaans te leren.

Gebruikte valuta

De valuta van Colombia is de Colombiaanse peso. Pinnen is mogelijk in middelgrote en grote steden. Soms werken de pinautomaten niet en daarom is het advies om altijd contant geld op zak te hebben. Laat de bank de instellingen van je pinpas te wijzigen naar ‘wereld’.

Hoofdstad van Colombia

Bogota is de hoofdstad van Colombia en heeft rond de 8 a 9 miljoen inwoners. Bogota wordt omgeven door bergen wat voor een spectaculair uitzicht zorgt. Bogota ligt op de evenaar, maar door de hoge ligging wordt het hier meestal niet warmer dan 18 graden.Gastvrij en veelzijdig: Colombia

Wat kan je verwachten in Colombia? Het Zuid-Amerikaanse Colombia is een nog relatief onbekende vakantiebestemming die je beslist zal verrassen, Hier vind je prachtige tropische stranden maar ook besneeuwde toppen van de Andes. De uitgestrekte nevelwouden kennen een bijna sprookjesachtige sfeer en vormen een schril contrast met de woestijn gebieden. De historische steden zijn de moeite waard en San Agustin mag je eigenlijk niet overslaan, hier staan honderden imposante beelden in een heuvelachtig landschap. Voor Colombia moet je in ieder geval 2 weken uittrekken, maar zelfs in 3 weken zal je niet alle bezienswaardigheden van het land kunnen bezoeken.

Individuele rondreis door Colombia

Als je individueel wilt rondreizen door Colombia heeft Kras een bijzondere optie voor je. Tranquila hebben ze die genoemd omdat je in 18 dagen op je gemak een indruk kan krijgen van dit bijzondere land. Je reist van de hoofdstad Bogota naar het exotische Cartagena. Er zijn een aantal unieke bestemmingen zoals de tropische jungle van Rio Claro. De vlucht met KLM en alle hotels onderweg zijn voor je geregeld. Wil je nog meer excursies doen dan al staan gepland, dan heeft Kras een aantal mooie opties voor je. Bijna 3 weken trekken door het mooiste deel van Colombia.

Rondreizen door Colombia met de hele familie

Wil je een familiereis maken door Colombia, kijk dan eens naar het bijzondere aanbod van Sawadee. Zij zijn gespecialiseerd in dit soort reizen. Meer dan 3 weken (23 dagen) kan je je vergapen aan de pracht van dit bijzondere land. Een van de leukste dingen van een vakantie is je al voor vertrek kunnen verheugen op wat de reis heeft te bieden. Je verblijft op deze reis meerdere dagen bij Playa de los Angeles, vlakbij het natuurpark Tayrona. Door de ongereptheid van dit gebied wordt het tot de meest indrukwekkende van Zuid-Amerika gerekend. En voor de kids van iedere leeftijd is een tochtje in een stoere Willy Jeep naar de waxpalmen van San Felipe een even grote uitdaging als het tuben in een autoband over de Don Diego Rivier. Uiteraard ga je hierbij doorgaans per rechtstreekse KLM-vlucht en zijn de hotels voor je geregeld.

Groepsreis om nooit te vergeten naar Colombia

Een groepsreis is voor vele vakantiegangers de leukste manier om een land echt te leren kennen. Het biedt de gezelligheid van een leuk gezelschap medereizigers en de verhalen van een deskundige gids. Eigenlijk moet je meer tijd uittrekken dan 14 dagen voor een rondreis door Colombia. Bij Kras kan je een groepsreis boeken van 18 dagen om een aantal hoogtepunten te bezoeken. Een bezoek aan het wereldberoemde goudmuseum van Bogota wordt nog boeiender als je de verhalen hoort die hierbij horen. Verder staan de Tatacowoestijn, Medelin en het Caribisch gebied op de agenda. Alle entreegelden zijn inbegrepen en je vliegt rechtstreeks met KLM.

Een bijzondere vakantie in Colombia

TUI zegt ook zelf dat het onmogelijk is om heel Colombia te zien in 14 dagen, maar ze hebben een reis voor je georganiseerd waarbij je in 16 dagen de parels van het land te zien krijgt. Je vliegt rechtstreeks naar Bogota met de KLM en tijdens de reis is een binnenlandse vlucht van Medelin naar Santa Maria inbegrepen. Je ziet de koloniale steden en treedt in de voetsporen van de Europeanen die dit gebied in bezit namen. Je zal overweldigd worden door de onvoorstelbare landschappen, de schitterende natuur en de onbarmhartige woestijn en beseffen dat de mens maar een tijdelijke bezoeker is. Inbegrepen zijn de hotelovernachtingen, alle maaltijden en de entreegelden van het beschreven programma. Dit is een individuele reis waarbij het vervoer is geregeld met lijnbussen of privé transfers.

Panama en Colombia, een gouden combinatie

Ten zuidwesten van Colombia ligt Panama, het meest zuidelijke land van Centraal-Amerika. Panama wordt ook steeds meer een toeristische bestemmingen vanwege de prachtige stranden, de tropische temperaturen en de mooie natuur en exotische cultuur. Wie aan Panama denkt, zal ook meteen aan het kanaal denken. Het is een zeer bijzondere gedachte dat de mens de enige verbinding heeft gemaakt tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan. Een bezoek aan deze bijzondere waterweg is dan ook een must. Als je over het kanaal vaart en de ruige oevers ziet waar het oerwoud het voor het zeggen heeft, zal je extra bewondering krijgen voor de bouwers van dit stukje bijzondere techniek. Vanuit Colombia kun je ook gemakkelijk een bezoekje brengen aan het mysterieuze Peru.

De juiste rondreis kiezen door Colombia

Op Rondreizen.net staan de mooiste rondreizen door Colombia voor jou overzichtelijk gerangschikt, zoals die van Fox, het merk van ANWB voor verre reizen. Er zijn individuele rondreizen, familierondreizen en groepsrondreizen. De aanbieders hebben hun best gedaan om tijdens de reizen zoveel mogelijk te tonen van dit nog relatief onbekende vakantieland. Je kunt eenvoudig zoeken naar de rondreis die bij jou past en ook de goedkoopste selecteren. Wat iedere vakantie in Colombia extra uniek maakt is de gastvrijheid van de Colombianen. Voor hen is het een genoegen na een moeilijke periode in het land om weer buitenlandse bezoekers te kunnen begroeten en hun trots op het prachtige land dat ze bewonen te tonen.