Rondreis Costa rica

Rondreizen door Costa rica

In Midden-Amerika ligt het prachtige land Costa Rica. Een rondreis door Costa Rica is een uitstekende kans om te genieten van een prachtige omgeving. Het land bestaat voor een groot deel uit natuur. Het land is rijk van prachtige bloemen en planten en bijzondere dieren, die je tijdens een reis in Costa Rica ongetwijfeld zal tegenkomen. Een reis door Costa Rica is een belevenis die je nooit zal vergeten. Verder leent Costa Rica zich ook uitermate goed voor een groepsrondreis of een individuele rondreis.Cultuur
Het zal je waarschijnlijk opvallen dat de cultuurverschillen tussen Costa Rica en Nederland vrij groot zijn. Verder staat vriendelijkheid staat hoog in het vaandel: een groet met een glimlach wordt zeer op prijs gesteld. Mensen kleden zich schoon en zijn verzorgd en vinden het prettig als jij dat ook bent. Netheid en reinheid geven je respect en aanzien: zelfs de minder bedeelden doen hun best om aan dit principe te voldoen. Men houdt er niet van wanneer mensen zich te blood kleden. De mannen zijn in dit land erg macho en de vrouwen stellen zich kwetsbaar op, het nafluiten van vrouwen is hier aan de orde van de dag. Zit je niet op ongewenst gedrag te wachten, kleed je dan behoudend. Vrouwen die een trouwring dragen zullen hier minder hinder van ondervinden.

 
Eten en drinken
Tijdens een rondreis in Costa Rica zal het je snel opvallen dat de gerechten niet erg gecompliceerd in elkaar zitten. Wil je de meeste kans lopen op een verse maaltijd, eet dan bij een druk restaurant. De producten liggen hier tenslotte niet lang. Het ontbijt is vaak stevig en bestaat onder andere uit een tortilla en eieren. Op deze manier ga je je reis door Costa Rica weer met een goedgevulde maag beginnen. De lunch is in dit land de hoofdmaaltijd en bestaat voor een groot deel uit vlees, vis en kip met rijst, bonen en/of een salade. Houd er rekening mee dat veel van de gerechten niet erg pittig gekruid zijn, maar dit kun je zelf aanpassen door tabasco toe te voegen. In de steden zijn ook internationale gerechten te verkrijgen. Bier wordt in Costa Rica meer gedronken dan wijn. Guaro, zogenaamde vuurdrank, is een lokale specialiteit. Verder wordt in Costa Rica gin en rum gedronken.

Weer en klimaat
Het weer is het hele jaar door geschikt voor een rondreis door Costa Rica. Costa Rica heeft een tropisch klimaat. In het hoogland is het minder warm dan aan de kust, waar de temperaturen tot 30 graden kunnen oplopen. Costa Rica kent geen 4 seizoenen zoals wij die kennen: er zijn er slechts twee, nl. het regenseizoen en het droge seizoen. Ga je op rondreis in Costa Rica tijdens het regenseizoen, dan kun je optimaal genieten van de natuur. Alles staat dan prachtig in bloei. Het regenseizoen duurt van december tot en met april.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Costa rica

Klimaat Costa rica

Costa Rica heeft een tropisch klimaat. De seizoenen bepalen niet zozeer de temperaturen, de hoogteverschillen des te meer. Het droge seizoen duurt van eind december tot en met april. Van april tot en met november is er sprake van het regenseizoen.

Gesproken Taal

De officiële taal van Costa Rica is het Spaans. Op straat zal je echter meer straat-Spaans, Pachuco, dan ‘normaal’ Spaans horen. Ook voor de mensen die goed Spaans verstaan, is dit bijna onverstaanbaar.

Gebruikte valuta

In Costa Rica betaal je met de Costaricaanse colon. Pinnen kan prima in Costa Rica, maar let er wel op dat je de instellingen van je pinpas wijzigt naar ‘wereld’. In de luxere hotels, winkels en restaurants kun je ook met credit card betalen.

Hoofdstad van Costa rica

San Jose is de hoofdstad van Costa Rica. De stad ligt in het midden van het land op 1170 meter hoogte. Sinds 1950 kent de stad een monstergroei van 87.000 inwoners naar 329.000 inwoners. Het Inter-Amerikaans Hof voor de Mensenrechten is hier gevestigd.