Rondreis Costa rica

Rondreizen door Costa rica

In Midden-Amerika ligt het prachtige land Costa Rica. Een rondreis door Costa Rica is een uitstekende kans om te genieten van een prachtige omgeving. Het land bestaat voor een groot deel uit natuur. Het land is rijk van prachtige bloemen en planten en bijzondere dieren, die je tijdens een reis in Costa Rica ongetwijfeld zal tegenkomen. Een reis door Costa Rica is een belevenis die je nooit zal vergeten. Verder leent Costa Rica zich ook uitermate goed voor een groepsrondreis of een individuele rondreis.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Costa rica

Klimaat Costa rica

Costa Rica heeft een tropisch klimaat. De seizoenen bepalen niet zozeer de temperaturen, de hoogteverschillen des te meer. Het droge seizoen duurt van eind december tot en met april. Van april tot en met november is er sprake van het regenseizoen.

Gesproken Taal

De officiële taal van Costa Rica is het Spaans. Op straat zal je echter meer straat-Spaans, Pachuco, dan ‘normaal’ Spaans horen. Ook voor de mensen die goed Spaans verstaan, is dit bijna onverstaanbaar.

Gebruikte valuta

In Costa Rica betaal je met de Costaricaanse colon. Pinnen kan prima in Costa Rica, maar let er wel op dat je de instellingen van je pinpas wijzigt naar ‘wereld’. In de luxere hotels, winkels en restaurants kun je ook met credit card betalen.

Hoofdstad van Costa rica

San Jose is de hoofdstad van Costa Rica. De stad ligt in het midden van het land op 1170 meter hoogte. Sinds 1950 kent de stad een monstergroei van 87.000 inwoners naar 329.000 inwoners. Het Inter-Amerikaans Hof voor de Mensenrechten is hier gevestigd.Rondreis Costa Rica: ontdek de ‘Rijke Kust’!

Costa Rica betekent letterlijk ‘Rijke Kust’ en dat verklapt natuurlijk al dat de kust hier prachtig is. Maar ook het binnenland is de moeite waard. Tijdens een rondreis door Costa Rica kun je de verschillende kanten van het land ontdekken. Rondreizen door Costa Rica is een uitdaging voor alle leeftijden.

Rondreizen door Costa Rica in allerlei vormen

Er zijn natuurlijk vele manieren om door een land te reizen. Costa Rica is vooral bekend vanwege de schitterende natuur. Je zal er tijdens je rondreis veel bijzondere bloemen en planten tegenkomen, maar ook de dierenwereld is hier nog heel divers. Deze reis ga jij nooit vergeten en daarom is het belangrijk om voor een reis te kiezen die precies bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan een groepsrondreis of een individuele rondreis door Costa Rica.

Groepsrondreis door Costa Rica voor nóg meer reisplezier

Samen reizen maakt de ervaring vaak nog rijker. Je kunt alles wat je ziet met elkaar bespreken en elkaar ook op mooie dingen wijzen. Zo zie je soms zaken die je eerst helemaal niet opgevallen waren. Maar dat is niet het enige voordeel van een groepsrondreis door Costa Rica. Het kan ook voor meer veiligheid zorgen. Een deskundige reisbegeleider weet precies waar je wel en niet moet zijn. Bovendien reis je voortdurend in een groep, waardoor je altijd in gezelschap de straat op gaat. Verder is een groepsreis over het algemeen goedkoper dan een individuele reis. De lengte voor een dergelijke reis is meestal rond de 18 dagen, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een Costa Rica rondreis van 10 dagen.

Individuele rondreis door Costa Rica

Hoewel een individuele rondreis door Costa Rica misschien wat prijziger is dan een groepsrondreis, kleven hier wel degelijk grote voordelen aan. Je kunt je reis helemaal zelf samenstellen. Zo kun je kiezen voor een luxe rondreis waarbij de accommodaties van alle gemakken voorzien zijn, maar je kunt ook voor wat minder luxe kiezen en juist voor een verblijf in de natuur kiezen. Ook wanneer je met kind reist, is dit een ideale optie. Je kunt namelijk helemaal zelf het tempo bepalen, zodat jullie als gezin alles kunnen zien wat je wilt zien, zonder dat de reis te vermoeiend wordt. Wanneer je de rondreis door Costa Rica zelf samenstelt, kun je precies bepalen welke bezienswaardigheden er op het programma komen te staan. Zijn jullie echte natuurliefhebbers? Dan trek je natuurlijk de schitterende natuur in. Het nationaal park Tortuguero is bijvoorbeeld een echte aanrader. Houden jullie ook van een stedentrip? Dan doe je niet alleen de hoofdstad San José aan, maar kies je ook nog voor andere steden, zoals Liberia, ook wel La Ciudad Blanca (de Witte Stad) genoemd. Een ander voordeel van een privé rondreis is natuurlijk dat jullie volledig van elkaars gezelschap kunnen genieten.

Fly drive Costa Rica

De meest gekozen manier om jezelf te vervoeren in Costa Rica is waarschijnlijk de auto. Een fly drive Costa Rica is dan ook de meest gekozen rondreis voor dit land. Je komt aan met het vliegtuig en er staat een auto op je te wachten waar je gedurende je hele vakantie in Costa Rica gebruik van kunt maken. Ideaal, want met de auto kun je de mooiste gebieden gemakkelijk bereiken. Er is zeker ook openbaar vervoer in Costa Rica, maar dit is niet altijd even betrouwbaar. Er zijn diverse reisorganisaties die deze reis aanbieden, bijvoorbeeld Kras.

Rondreis Costa Rica aanbieding

Zoek jij een rondreis Costa Rica aanbieding? Op Rondreizen.net hebben we de mooiste reizen voor je verzameld en kun je die gemakkelijk selecteren op prijs. Zo zie je in een oogopslag wat de goedkoopste aanbieder is. Een Costa Rica rondreis met auto boeken is online heel eenvoudig. Wist je trouwens dat je ook voor een combinatiereis kunt kiezen? Zo kun je niet alleen Costa Rica bezoeken, maar ook bijvoorbeeld het mooie Nicaragua of het avontuurlijke Panama ontdekken.